Deca 1-3 godine (toddlers)

ja ne znam sta da radim
mislim da mozda ip[ak nije spremna za nosu
a ne znam zasto sam toliko zapela,sto mi je to toliko bitno sada bas u ovom trenutku?
u pola sata se 3 puta upiskila,nije htela na nosu,danas se dvaput ukakila....ubacila sam kaku u nosu i objasnila kao da se kaki u nosu i sta ti ja znam
al kada se malo pre up[iskila ta 3 puta ja sam popizdela nacisto i stavila joj pelenu
i do te mere sam se smorila da je malo falilo da zaplacem
ko neki debil
mislim, prvo, tek je treci dan
drugo, ima vremena
i trece ne znam zasto sam toliko zapela sada bas
stvarno sam debil....moron

uspori malo sacekaj pa vidi sta ce se desiti,mi smo probali proslog leta i nije islo za sada smo stigli do toga da nam je skoro svako jutro pelana suva ili jako malo pisne u toku noci, pa piskimo ujutru na tutu, stavlamo pampers i u toku dana to je jurnjava nekad kaze nekad ne (u vecini slucajeva ne :-)) a pred spavanje obavezno piski i to ako mu se piski pre nego sto zaspi opet trazi tutu. za sada sam zadovoljna cim bude toplo vreme skidam mu pelene ali sada se plasim da se ne prehladi a i stalno pada kisa jedva osusim i redovnu garderobu :-)

..sveki, part XY.. :roll:

- jel skinuo jaksha pelene..? :think:
- jeste, ima vec desetak dana.. :klap:
- e pa i vreme je bilo, alisa i matija su skinuli oko drugog rodjendana.. :flert:
- pa i njemu je bio rodjendan pre tri nedelje.. :roll:
- pa jeste.. :think: ..a nocu..? :ceka:
- nocu ne skidam, bude mu puna pelena ujutru, necu josh da pokushavam.. :)
- :eek: ..a shta ako navikne da pishki nocu pa bude pishkio u krevet posle..? :eek:
- nece, ni alisa i matija nisu.. :neutral:
- ja sam mojima skidala odmah i budila ih da pishke 4-5x tokom noci :manikir: , pa su opet pishkili ponekad u krevet dugo.. :sad2:
- pa alisa i matija nisu nikad.. :confused: :think:
- pa znam, ali probaj da mu skinesh ipak i budi ga.. :flert:

:dontunderstand:

:confused:

..jel bi to ona htela da mi bar neko dete pishki u krevet ili shta..? :roll:

Vidim da ste spominjale cenu pampersa, u Rodiću sam videla da je 4-ka ovo veliko pakovanje oko 2000 din :eek: Dobar im taj zakon!!!VRATITE NAM PDV J*BM VAM SVE PO SPISKU!!! :koto:

Mi smo za vikend bili u Segedinu, tamo su 1600din to isto pakovanje, kupili tri pakovanja tako da ovde i ne kupujem, kad se potroši odo' opet.
Kupili smo u Tesco bebanu garderobu za leto, F&F sve.
Dakle: farmerke krem, onako uzanih nogavica šmekerske :) - kom 1
bermude - kom 4
majice kratkih rukava . kom 3
bodići - kom 5
odelce izjedna kratkih nogavica - kom 1
pidžama izjedna dugih rukava - kom 1
duks prelep - kom 1
majica bez rukava - kom 1
čarape - 2 para

Izašlo nas 77e. Tako da sam ga manje više opremila za leto. Ovde da nadješ bodić vel 18m-2god za 250din...Teško.

Imam i ja "situaciju".
-U. je proslavio prvi rodjendan bez pelene...
-Sto si mu vratila pelenu kad je znao da kaki u nosu? -Imao je proliv, a sad je bolestan, pa kaki slince, cesto mu pobegne malo kad prducne. -Nikad ti on sad nece prihvatiti nosu, dosla bih ja da ga perem, ako nemas vremena... :roll:
I tako...sve u tom stilu!

Mama od moje kume kaže da je deci skinula pelene sa 9 meseci. A nas dve u čudu. Ali, kaže ona, posle smo još mesecima bili svi mokri, dok nisu naučile na nošu. Mislim, čemu onda to forsiranje?!

Moja drugarica kaže kako je njena sestra skinula bebi pelene sa 6 meseci... :think: Tj kao naučila je na nošu sa 6m al je i dalje koristila pelene, tako nekako...Samo sam rekla da za tako nešto u životu nisam čula i nisam se trudila dalje.A došli smo do toha kad me pitala - ''beban'' još nosi pelene? - Pa da. Onako se začudila, moj beban je tad imao godinu dana ravno :roll:

Ma zato me i mrzelo da se raspravljam.I moj kaki u približno isto vreme od pola godine bukvalno i slaže pri tom neku facu koju slaže samo za kakenje pa ga opet ne stavljam na nošu još...Ta izjava ne da je bila retardirana, tj postupak te mame, po meni totalno besmislen, da uopšte nisam imala želju da se raspravljam.

Mama od moje kume kaže da je deci skinula pelene sa 9 meseci. A nas dve u čudu. Ali, kaže ona, posle smo još mesecima bili svi mokri, dok nisu naučile na nošu. Mislim, čemu onda to forsiranje?!

Meni ta izjava djeluje jako klimavo da ne koristim teze reci, Iskreno ja pod skinutim pelenama shvatam stvarno kontrolisanje nuzde i male i velike tj da djete bude suvo ( naravo nezgode su moguce i sa 5 god.) najranije sto sam cula je oko 1,5 god. i to zato sto su imali ogromno dvoriste i celo leto na raspolaganju. inace se pelene skidaji oko 2 rodjendana koji jesec gore dole pa sve do 3 je normalno. Ovo forsirane pre prvog rodjendana mi je pretjerano.

Evo i ja nesto da kazem oko skidanja pelena. Isto sam se razmisljala, brinula kako ce to sve da izgleda, a resilo se dosta brzo. Kad je potpuno skinuo pelene i danju i nocu imao je tacno 2 godine i 6 meseci. To leto smo nosili putnu nosu na more i on je dok je bio na plazi nuzdu obavljao u nosu (znaci i kakenje i piskenje). Kad smo dosli sa mora nista, insistira na pelenama...e tu sam se vec bila zabrinula, ali nisam ga preterano forsirala. Posle nepunih mesec dana poceo je da trazi da mu obucem gacice i trazio je nosu kad god je to bilo potrebno. Eto od tada se nikad nije upiskio preko dana, nocu samo jednom, sad ima tri godine i mesec dana.

To im verovatno stvara i odbojnost. Sve je to individualno, neko nauči za 2 dana, neko za 2 meseca. Samo ih ne treba silovati sa nošom.
Izjava nije klimava, žena lepo kaže da je skinula, ali da su bile mokre par meseci. Što znači da je forsirala bez veze, deca nisu bila psihički spremna. I ona je toga svesna. Ali valjda su i njoj punili glavu sa tuđom decom.

Ja ne smatram bas da je skidanje pelena uspesno ako teras dete pola dana na nosi da provede, valjda treba da kaze ili nekako signalizira kad mu se kaki/piski inace bice ribanja tepiha svo vreme a ni to nicemu ne vodi.

..upravo tako, ja sam chekala da prijave da su napravili neshto u pelene, pa da prijave da upravo to rade :lol:
pa sam tek onda nudila da to obave na noshi umesto u pelene.. :)
..ipak su oni to radili usput, opushteno i nerazmishljajuci i treba vremena da ukapiraju da hocete da vam kazu kad se neshto deshava.. :lol:
..i opet je potrebno vreme da oni razviju kontrolu makar i na tih pola minuta od prijavljivanja da bi hteli preko donoshenja noshe i skidanja stavri, do sedanja na noshu,
a te kontrole nema sve do bar godinu i po - dve..
..pre toga je dresiranje mama, a ne dece u pitanju..

Kod nas je jedna mama nagrdila ćerku od 2 god što se upiškila u vrtiću u gaće!!! Samo jednom, a prva je naučila na nošu. Ja obuvam mog klinca, a vaspitačica trči po hodniku i viče detetu : ne sekiraj se, to se svima desi, i meni i svim vaspitačicama i deci... A mama besna što se maloj to desilo i kaže : neće se ponoviti. Baš mi bilo žao deteta. Stvarno neke mame treba izdresirati.

...joooj dusa mala...toj mami nije dobro bas u glavi....ccc:(

...moje cure danas bile kod nas pa smo se mazile i rucale zajedno, mala gospodjica jela solidno mada uvek bolje jede kada smo same,
zasto ne znam, moguce da joj niko ne odvlaci paznju....bolo desetak kasika supice, i jedna pristojna cinijica spanaca, dve tri kasike pirea....
...dovoljo za nju, pokusavala sam da je slikam onako sa zelenim nosicem, ali mi nije poslo za rukom...naucila je da trazi "dode":heart:

..ja samo da se pohvalim da jaksha spava popodne bez pelene vec 3-4 dana, bez ekscesa.. :)
..skinula sam je zato shto je par dana bila potpuno suva kad ustane, a trazio je noshu chim se probudi.. :)

..nocna nekog dana bude krcata, a nekog suva, nevezano za to da li je pishkio pre spavanja, pa ce da ostane do daljnjeg.. :)
..poraslo mi dete.. :( :heart:

Pitanje za mame decaka.
Andreju se jos sa 4 meseca prevukla kozica i od tad svako vece na kupanju mu povucem da ocistim.
Medjutim, sa jedne strane je potpuno odlepljena, ceo glans je otkriven, a sa druge je jos uvek dole uz ivicu glansa zalepljena, cini mi se da se odvaja, ali to jako sporo ide.
Do kad to treba da se odlepi u potpunosti?
Je l' treba da ga vodim da neko pogleda?

..moj najstariji je imao slichan problem, sa neke tri godine, dok sam imala prilike da vidim :lol: je bio sasvim odlepljen,
ali se kasnije negde zalepio opet jedan mali deo sa jedne strane, oko 5-6 mm duzine i manje od milimetra visoko..
..to je, naravno, prijavio tek kad je jaksha bio beba pa je video da je kod njega sasvim odlepljeno, a i tematika nashih razgovora je bila takva :lol:
pa mu je tata rekao da samo povuche koliko god moze i zadrzi par sekundi svaki put kad se seti..
..potrajalo je par meseci, sigurno, ali se odlepilo bez bola i povredjivanja..
..pitali smo i dr kad smo jakshu vodili (za velikog dechka, jakshi se to nekako jako lako odlepilo vec sa 3-4 meseca sasvim do kraja),
ona kaze - ako moze da se prevuche da se vidi otvor uretre - sve je ok, tokom puberteta se to samo razmeksha i odlepi pod dejstvom hormona..
..kod alekseja je sad tako, mozda je samo 1/3 odlepljena, ali uz redovno povlachenje verujem da ce biti sve ok..

OK, hvala! :)
Povlacicu i dalje.
Vec sam pocela da razmisljam da mozda treba malo da se maze kortikosteroidima.
Ne bih da mu to urolog pocepa na silu kao sto umeju.
Njemu je cela leva polovina odlepljena, pa ide milimetar, dva zalepljenog, pa milimetar, dva odlepljenog, tu je pocelo da se odvaja, pa jos par milimetara, tacno do polovine dole zalepljeno.

Back