Deca 1-3 godine (toddlers)

drugarice :bye:

samo kratko da se javnem, prizemljili smo se:)

šta pre da kažem, a nemam kad sad da se raspišem!
Bilo je lepo, ali generalno roditeljima sa malim detetom ne bih preporučila Rusiju za destinaciju!
baby nofriendly:confused:
Niletu je bilo lepo, tamo je sve dovoljno široko i veliko da može da se razleti koliko hoće, i to mi je jaaaako drago:)
Spavao je kao top, budlili smo ga u podne:) Jeste tamo 2 sata više nego kod nas, ali i to je dosta.

setila sam se Afro kad sam se presvlačili o vecejčetu metar sa metar u avionu:D Btw, avionom je oduševljen, kao i metroom:)

Ija draga, lepo što si mislila na nas:zag:

okačiću koju sliku kad stignem, pozdrav svima!

Ivan nece da jede
nema sanse da mu bilo sta uvalim
malo gricne plazme i malo banane, i to je to
nece cak ni jogurt da pije, a njega bas voli
problem je sto pije antibiotike i unistise mu stomak
nocas je prevristao, taman se smiri, i pocne da mu kuva po stomaku i on vristi opet
a sav je zapusen, jedva dise
jedva je zaspao i to u uspravnom polozaju meni na grudima, ja sam sedela celu noc

ne znam sta da radim, kako da ga nateramo da pojede bar nesto
a ovako je veseo, nema temperaturu, igra se, seta po stanu, al da jede jok
a sad moram u 12h da mu dam lek i nemam pojma kako cu
sve mi se cini da ga mucim sad...:sad2::sad2::sad2:

Jexy,

mi smo uvek propatili sa trbom kad smo pili AB! Samo curi:confused:
i to baš tako, zelenkasto, sve štipa za oči i nos...
a ne znaš ni šta curi kad ništa ne jede... jedino plazmu sa čajem, minimalne količine.

Panklav forte (jači sinacilin) je ubica za stomak, to kažu i dr. Ne znam šta pijete?
Nama onaj običan probiotik (piše smo probiotik) ništa nije pomagao nego baby bio linex...

a jednom sam zimus naletela na neki probiotik u kutijici, baš za bebe kad piju AB... dobiješ malu kašičicu uz njega, pa doziraš. Nema šanse da se setim kako se zove:(
on je odličan!

i srećna ti diploma!:D
posao fala Bogu, već imaš!:super:

Pije Sinacilin
uspela je sveki da mu uvali malo bundeve i jabuke sa plazmom to je pojeo
i zaspao je sad, s tim sto sam mu stavila jastuk moj u krevetac pa spava skoro u sedecem polozaju
ne vredi, zapusi se i to ga probudi
a uzeli smo probiokid imuno, to mi rekla ova iz halo bebe
al hbg kad on nece da pije to u cemu mu ja razmutim probiotik

i hvala na cestitkama

i Nikola nije hteo ništa da pije.
Ja sam rastvarala prah u jednoj, dve kašike vode, pa u špric i niz grlo... U čaju ga oseti, nema šanse da bi ga popio...

Mi od onog virusa proletos nismo bili bolesni:worth: Celo leto je išao u vrtić.
da ne baksuziram, ali izgleda da smo pregrmeli tu prvu godinu sticanja imuniteta u vrtiću!

Meni je otkrice bio probiotik forte, prave IVANCIC I SINOVI, jer se pije jedna dnevno pa je lakse da u jednom cugu popije tu dozu. Inace citala sam negde na netu, mozda i ovde na temi, na malo sredine od hleba istreses celu kapsulu i poklopis sa jos malo sredine od hleba i napravis hlebnu kuglicu i to mu uvalis da pojede. Uglavnom sva deca vole hleb. I mnogo mi se bolje pokazalo nego oni probiotici koji se piju 3x dnevno.

..jaksha vishe ne pije mleko pred spavanje na flashicu.. :(
..verovatno je trebalo i ranije da je izbaci, ali sam htela da mu malo ugodim, poshto je jako voli,
da ne gleda svako veche aleksejevu zalostivo.. :(
..sad je bio sasvim spreman.. :)

..a aleksej je nauchio da pije na slamchicu.. :lol: ..sreca, sreca radost, cevchi vodu po ceo dan,
opet napuni pet pelena od po kilo (shto rekla chichak) kao kad je bio mali bebac.. :lol:

..jaksha vishe ne pije mleko pred spavanje na flashicu.. :(
..verovatno je trebalo i ranije da je izbaci, ali sam htela da mu malo ugodim, poshto je jako voli,
da ne gleda svako veche aleksejevu zalostivo.. :(
..sad je bio sasvim spreman.. :)

..a aleksej je nauchio da pije na slamchicu.. :lol: ..sreca, sreca radost, cevchi vodu po ceo dan,
opet napuni pet pelena od po kilo (shto rekla chichak) kao kad je bio mali bebac.. :lol:

....rastu dusice drage:heart::heart:

...iz mog iskustva, sto si sposobnija da iskuliras te histerije brze prodju....:)

Danas smo imali prvu histeriju. Bas cudno izgleda. Nekako mi je neobicno. Sve ok, i od jednom na podu, iskrivljuje se place, lupa rukama, baca glavu unazad. Iskreno, skroz sam bila nespremna. Mislila sam da je neki napad. Dok sam ja skontala da njemu ama bas nista ne fali, odsekla sam se :sad2: Cim sam skonatala da je to TO, iskulirala sam ga i izasla sam iz sobe. Malo je jos plakao, ali je ubrzo prestao i izasao je kao da se nista nije desilo.

Rano mi je nekako, al ajd, valjda cu sledeci put biti spremnija.

Danas smo imali prvu histeriju. Bas cudno izgleda. Nekako mi je neobicno. Sve ok, i od jednom na podu, iskrivljuje se place, lupa rukama, baca glavu unazad. Iskreno, skroz sam bila nespremna. Mislila sam da je neki napad. Dok sam ja skontala da njemu ama bas nista ne fali, odsekla sam se :sad2: Cim sam skonatala da je to TO, iskulirala sam ga i izasla sam iz sobe. Malo je jos plakao, ali je ubrzo prestao i izasao je kao da se nista nije desilo.

Rano mi je nekako, al ajd, valjda cu sledeci put biti spremnija.

..znam da si se odsekla, sve smo se "odsecale":lol:..ali si uradila pravu stvar, jos koji put ako se ponovi uradi isto, i vise se nece ni ponavljati,
u tome i jeste "caka" cim skontaju da im to ne prolazi odustanu od histerisanja...

..joj, mame..jeste off, ali moram.. i ne znam da li je za plakanje ili za smejanje.. :dash:
..bistrim ima li josh shta pametno na netu o napadima besa kod "terrible twos"
pa nadjoh sledece:

"Every teacher of young children and every new parent can expect to witness some temper tantrums
in children from age 1–4 years. On average, temper tantrums are equally common in boys and girls,
and more than half of young children will have one or more per week.

At home, there are predictable situations that can be expected to trigger temper tantrums,
such as bedtime, suppertime, getting up, getting dressed, bath time, watching TV, parent talking on the phone,
visitors at the house, family visiting another house, car rides, public places, family activities involving siblings,
interactions with peers, and playtime.
Other settings include transitions between activities, on the school bus, getting ready to work, interactions with other children,
directives from the teacher, group activities, answering questions in class, individual seat work, and the playground.
"

http://www.nasponline.org/resources/behavior/tantrums_ho.aspx

..znachi, dok su u dubokom snu - verovatno nece.. :dash: :lol:

http://forum.krstarica.com/showthre...0-6-meseci?p=19940765&viewfull=1#post19940765

:lol:

..pa onaj moj komentar bi mogao da ti otkrije o chemu se radi, opisuju najcheshce situacije u kojima deca dobijaju napade besa,
pa nabrajajuci najcheshce pokrishe ceo dan.. :lol:

...predpostavila sam....:lol:

...znam ja da to njih hvata u raznim delovima dana, i iz ko zna kakvih sve razloga mogu da prohisterisu...
...Cupka i sad povremeno legne pa se treska, ali sve redje, kaze cerka jedva se uzdrzi da je ne gleda, ali
istrajava..i histerija se proredjuje...:D, tesim je da ce to kad krene sad u vrtic skroz isceznuti, naucice puno
toga da uradi sama pa ce manje da se ljuti i besni:heart:

Back