Deca 1-3 godine (toddlers)

Tucite decu da vam posle ne tuce policija :sad2:

Daleko je to od tuce dece, ja imam obicaj da ga okrznem po licu (nije to samar vise je mazenje, ali tacno zna sta to znaci) ili ga lupnem po peleni. Ne znam samo sta cu kada skinemo pelenu?!

Ja sam mislila da je samo Junior juce/nocas/danas pre podne bio kako da vam kazem hmhm malo "cudan" (kada kazem "cudan" mislim "nemiran" tj nemoguc :besna:). Sinoc se budio dva puta, histerisao, popio mleko, pa odplakao jos jednu turu. Jutros ustao u 6, bio nemoguc sve do spavanja u 10:30, a inace leze u podne. Na sta li ce liciti ovaj danasnji dan :sad2:

Bas mi bilo posle krivo i bilo me sramota
taman smo mogle malo da se druzimo, a ovaj mali divljak 'oce gole, oce gole popenjeeeeeeeeeeeeee'

pa nece da ga nosi tata, 'oce nosi maaamaaaaaaaaaa'
a narod nas, naravno, posmatra

uh, kad ga nisam izudarala na licu mesta
ma kakva bre sramota? :)
Irina je bila dobra dok ste bili tu...ima ona i mnogo gore nastupe od Ivana :lol:
a za druzenje ima vremena :)
nismo daleko
heh ne mogu da verujem da smo se sreli ...i to gde :lol:

- - - - - - - - - -

Andrej izujedalo nesto po guzi. :(
Bili smo juce na Adi Huji, btw mnogo je lepo tamo za decu, ako niste bili.
Ima tri crvene fleke, ujeda, povelika, lici mi na komarca, ne znam, svrbi ga. :(
Da mazem Synopen?

mazi
ja sam letos mazala kad je ujede

- - - - - - - - - -

Tucete decu ?
Sestra lema cerkku od 5g.. pa zato pitam.
Znate ono dok su bebice i gledate druge mame.. kazete necu to nikad da rdim, pa se pitam dal cu i ja doci do toga

pa ne tucem
klepim je koji put kad pretera :lol:

Mi ne udaramo.
Sta znam, u ovom izvlacenju igre na srecu bebi loto smo izvukli poslusno dete.
Stvarno je dobar i razuman.
Kad je imao tantrume, to je bilo zbog njegove frustracije zbog neslaganja izmedju zelja i mogucnosti, nije zbog naseg "ne".
Osecam da cu sledeci put dobiti dete koje ce mi piti krv na slamcicu, pa cu revidirati stav o batinama. :)
Al, dobro, ako bude spavalo lepo, sve ce mu biti oprosteno. :lol:
Ja to gledam po zivotinjama, imala sam puno kuca i maca, kad se rodi nestasno i neposlusno, ostane takvo, vici, tuci, dzabe, takvo je celog zivota! :lol:
Oni koji su mirni od rodjenja, mirni su uvek, vristavci su vristavci i kad omatore.

sledece dete ce ti nocu spavati a danju ti jesti dzigu :mrgreen:
nase ce verovatno biti ko munja brzo preko dana a nocu ce da spava
i necemo osetiti zube :lol:
bice ko komsikina mala
ahahah ko ce ga znati
al kazu da obicno ide tako

- - - - - - - - - -

Sa'cu.
Nisam sigurna da je komarac, majku mu, gde bas po dupetu i to gore izmedju guzova, tri fleke jedna do druge.
Tako je kad piski u prirodi, bem ti travu i insekte i sve!

pa svejedno namazi, nema veze sta god ga je ujelo
:D

meni je keva mazala te svrbeze po kozi fenerganom, a svako malo sam bila svandrava, znaci provereno pomaze kod toga,
kis jau gostima kod.mojih i kaze moja keva juce, ista je ko kad Je dve godine imala , za mene kaze to :-D hahaa eto, znaci nisam se menjala :-D

Tucite decu da vam posle ne tuce policija :sad2:

Daleko je to od tuce dece, ja imam obicaj da ga okrznem po licu (nije to samar vise je mazenje, ali tacno zna sta to znaci) ili ga lupnem po peleni. Ne znam samo sta cu kada skinemo pelenu?!

Ja sam mislila da je samo Junior juce/nocas/danas pre podne bio kako da vam kazem hmhm malo "cudan" (kada kazem "cudan" mislim "nemiran" tj nemoguc :besna:). Sinoc se budio dva puta, histerisao, popio mleko, pa odplakao jos jednu turu. Jutros ustao u 6, bio nemoguc sve do spavanja u 10:30, a inace leze u podne. Na sta li ce liciti ovaj danasnji dan :sad2:

Ništa, nastavićeš da pljeskaš po guzi :lol:
Ne znam, meni Mic nije nešto imala takve ispade. Možda svega jednom... pa da, sećam se samo jednog puta, i nije dobila batine. U radnji smo bili i trčala je od gondole do gondole, pravila čuda, vrištala kada smo je zvali da dodje... Pa je uhvatim za ruku, a ona se izmigolji i pobegne... pa je uzmem u ruke, a ona se vrpolji, vrpolji, sklizne i zbriše :roll: Taj jedan put je to bilo. Kada smo je izveli iz radnje, izgrdila sam je i kaznila da nema crtaća 3 dana. I nije ih gledala cela 3 dana. Ona je izdržala, a kako sam ja izdržala njeno navaljivanje i molbe, ne pitajte. Od onda - nikada više. Inače je razumna, hoće da posluša. Mislim, nestašna jeste, ali nije to bezobrazno dete, već nestašno. E, zato, kada je izvedemo u park, može da radi šta hoće. Isprazni se, potroši svu energiju, pa posle nema ni snage da besni :lol:
Zato će ovaj mali da mi popije krv. Lepo se to već sad vidi. Mislila sam za Micku da je tvrdoglava, ali tek sam vidim u kakvoj sam zabludi bila :lol:, Ćkole je najtvdoglavije dete koje sam u životu videla. Koliko puta mm u šali kaže - e vidi se da ti je ćale Bosanac :lol: Micki sam potrefila model vaspitanja, bar za sad, a šta ću sa njim nemam pojma. Još lutamo i ispitujemo šta kod njega pali, jer naravno, nisam blesava da bijem dete od nepunih 15 meseci. Nju šljepnem ponekad, retko, a on će, osećam, da dobija svaki dan :roll:

Inače, prošlo mu je crvenilo na licu. Ima još nekoliko krupnih bubuljica, ali mislim da je to imao i juče ujutru, da nije od jagoda. Huh, ne ponovilo se, iako nije bilo dramatično, ne želim da se onako prepadnem više nikada.

..ja sam bila cool beba i cool dete do puberteta, onda sam samo zatvorila vrata ka matorcima i odleprshala vrlo brzo..
..takva ce mi biti i ceroslava, vidim.. :roll:
..mm je bio super beba ali shto je bio stariji to je bio gori :lol: kad je bio 5-6-7 razred dovodio je sveki do predinfarktnog stanja
dotle da ga juri po kuci da ga zvekne (ni ona nije tukla decu, starijeg nikako, njega stvarno retko) a on pobegne i zakljucha se u sobu
a njoj para na ushi izlazi toliko da je par puta u afektu pokushala i vrata da razvali.. :confused:.. shta bi bilo da je uspela nesmem ni da zamislim.. :confused:
..bice da je moj najstariji na tatu.. :roll:

..a malci izgleda ponavljaju par-nepar varijantu.. :sad2:

Nemam Fenergan, namazala Synopen, isti je to djavo.
Iz ovog ugla bih se menjala, samo da mi spava i lepo jede, pa neka mi jede dzigu i pije krv, izdrzacu! :lol:
Kad me zadesi verovatno cu kukati, tako to ide, nikad zadovoljni. :mrgreen:

..khm..
..kao moju sestru da slusham, dobila je shta je trazila.. :lol:
..sutra dolece sama sa shmizlojkom koja slavi prvi rodjendan za dve nedelje i troipogodishnjakom.. :)
..bice zabavno u svakom sluchaju.. :lol:
..i bice nam ovde skoro mesec dana.. :zurka:
..zetKo stize malo kasnije, kolima, zbog posla..

Joj, ja sam pronasla jedno mesto iznad uha, malo iznad zulufa, pa tu cupnem kad zagusti, sa sve pretecim glasom :)
A strasno se ljutim kad mm vice na njih, ili kad povuce za kosu u besu(obe su dugokose a on je impulsivan). To me bas,bas, bas, bas nervira :confused:

Joj, ja sam pronasla jedno mesto iznad uha, malo iznad zulufa, pa tu cupnem kad zagusti, sa sve pretecim glasom :)
A strasno se ljutim kad mm vice na njih, ili kad povuce za kosu u besu(obe su dugokose a on je impulsivan). To me bas,bas, bas, bas nervira :confused:

Čupkanje za zulufe je ok, mada ja to ne radim. Ali ok je.
Al' kad vidim da neko povuče dete za uvo, po.pi.z.dim! Još kad vuku, pa vuku, a dete izvrće glavicu i gleda da se namesti da što manje boli ono izvrtanje hrskavice.... :sad2: E, tada bih ja odrasle vukla za to isto uvo jedno pola sata, minimum, da im ne padne na pamet više tako nešto :besan2:
Uvo je uvo, ne dira se, bre!!!

Mi ne tucemo...
Meni je uzasno cupanje zulufa. Jel znate vi kako to boli?
Mm-a je njegova mama tako cupkala i jednom se zezali, pa probali na sebi. Kako to boli sunce ti!!!

Ja generalno nisam dobijala batine. Ni brat.
Za citavo odrastanje, ja sam dobila dva samara(jer sam zakasnila), brat jedan(opet kasnjenje).
Mama je volela preciznost ahahahahahahhaah... :mrgreen:
Od mame naravno.
Tata nikad nije digao glas na nas kamoli nas udario.

Mm i ja se nadamo da ni mi necemo nase.
Za sada pali varijanta 'prst', cim vidi da pokazem kaziprst uz No, no
Ali ne iskuljucujem varijantu batina jer se jezim od neposlusne dece

Ma, Čičak, nisam ni ja mislila na besomučno čupanje. Čupkanje. Malko povučeš, tek da oseti, ne da naneseš ne znam kakav bol.
Mada, rekoh, ja to ne radim.
Ustvari, ne šljepam Micku tako često. Baš kad pretera, baš kad nemam drugu soluciju.

Inače, i šamare ne volim. Nikako ih ne volim. Nekako mi je šamar ponižavajući. Jedno mi je da šljepim po guzi, odmereno, više opomene radi, a drugo mi je šamar. Ne volim i ne praktikujem i ne verujem da ću ikada to raditi. I mm je istomišljenik, što mi je jako drago.
I još jedan razlog protiv šamara. Znam za slučaj gde je otac, ne znajući više šta da radi sa sinom srednjoškolcem, koji je malo krenuo stranputice, krenuo da mu udari šamar. Ovaj se cimnuo i pomerio glavu, i pljeska je pala pravo na uvo. Napravio se vakuum i puče bubna opna :sad2: E, 'ebo šamare, ima dupe pa šljepaj, tu nećeš povrediti dete.

Back