Ogromna je sreća što malenom nisam dala da proba jagodu.
Micki sam dala danas dve-tri jagode i tanjirić sa šećerom, pa je umakala jagode u šećer i grickala. Ja se zaradila i nisam primetila kada je završila klopu, tako da je tanjirić sa ostacima šećera ostao na stolu. Naravno, više roze nego bele boje, jer je sok od jagoda kapao po šećeru. Izvirim u jednom trenu iz kuhinje i vidim malenog kako kleči na stolici i liže sa prstića onaj šećer. Nije srećom mnogo pojeo, nisam puno ni sipala u tanjirić, a i MIcka ne verujem da je baš mnogo ostavila.
Uglavnom, u roku od nekih pola sata mu je lice buknulo, okice otekle, onako kao da je plakao, a nešto kasnije je dobio i neki sluzavi proliv, vrlo oštrog mirisa

To je bilo pre podne, do sada je ostalo to crvenilo na licu, okice su znatno bolje, jedva da je primetno. Tako da za lekara nema neke potrebe, bar cenim tako, da je nešto trebalo još da se desi, od jutros oko 10 do sad bi se uveliko desilo.
E, sad, da li je od jagode same po sebi, ili od toga čime su jagode prskane - ne znam. Znam samo da je ogromna sreća što sam poslušala i vas i svoj instinkt, a bogami i muža, pa mu nisam dala jagode.