Deca 1-3 godine (toddlers)

Da li pali ona taktika sa plakanjem i ulazenjem u sobu posle par minuta, kao sto pise u onoj knjizi "Naucite dete da spava"?
Ili ste nesto drugo primenjivale?

ja sam kad je imala 2 meseca, kad su prosli grcevi,pocela da je ucim da spava sama
bez plakanja...cim krene ja dotrcim i smirim je,pa opet...i sve tako...vrlo brzo je uspelo...
al sa starijim bebama je dosta teze

sad kad smo se zeznuli i poceli da je uspavljujemo, ja sam joj objasnjavala da moram da perem sudove i skupim igracke a ona nek spava,pa cu ja doci kad zavrsim...i uspelo mi je :) ali vrata su otvorena i mora da me cuje da radim....ili tv malo pojacam da se cuje u sobi
a tata kad je tu,on je uspava,posto je ne vidja pa kao ajde

..znash kakva nam je akcija sad da odemo i u dvorishte.. :lol:
..aleksej ide sam po stepenicama, ali ne mogu da mu dam ruku ako nosim jakshu..
..jaksha sme da ostane sam da nas cheka, ali aleksej ne sme da ostane sam da odem po jakshu..
..rasporedjujem ove velike strateshki na par minuta, shta cu.. :)

..kombinatorika kao vuk, koza i kupus.. :lol:

..dala sam sestri onaj mei-tai shto sam shila proshle zime, a bash bi mi dobro doshao sad.. :)

- - - - - - - - - -

ja sam kad je imala 2 meseca, kad su prosli grcevi,pocela da je ucim da spava sama
bez plakanja...cim krene ja dotrcim i smirim je,pa opet...i sve tako...vrlo brzo je uspelo...
al sa starijim bebama je dosta teze

sad kad smo se zeznuli i poceli da je uspavljujemo, ja sam joj objasnjavala da moram da perem sudove i skupim igracke a ona nek spava,pa cu ja doci kad zavrsim...i uspelo mi je :) ali vrata su otvorena i mora da me cuje da radim....ili tv malo pojacam da se cuje u sobi
a tata kad je tu,on je uspava,posto je ne vidja pa kao ajde

..e tsuy, i ja sam ovo par puta iskoristila, kad hoce da caskaju pola sata kad legnu vec..
..jakshi je po danu najefikasnije da kazem "idem da ti kuvam ruchak" odmah pristaje.. :lol:

e, sad sam se sertila, Irina je od nekog devetog meseca pocela da zeza sa spavanjem uvece i nije htela da lezi i da zaspi,dozivala me i kenkala
i ja lepo uzmem igracke neke joj dam,pa se ona zaigra i negde usput zaspi :lol:
prigusim svetlo i pustim je da se igra....pola sata kasnije dodjem a ona zaspala u sred neke akcije u nekom cudnom polozaju
:)
eto,probajte tako...kao stavite ih u krevetac da se igraju kao i odete

- - - - - - - - - -

..pa evo u lindexu je sigurno.. :lol:

ja ne znam sta je to i gde je :rumenko:
cesto idem u sopinge znas, pa tako eto, ne znam nista

e, sad sam se sertila, Irina je od nekog devetog meseca pocela da zeza sa spavanjem uvece i nije htela da lezi i da zaspi,dozivala me i kenkala
i ja lepo uzmem igracke neke joj dam,pa se ona zaigra i negde usput zaspi :lol:
prigusim svetlo i pustim je da se igra....pola sata kasnije dodjem a ona zaspala u sred neke akcije u nekom cudnom polozaju
:)
eto,probajte tako...kao stavite ih u krevetac da se igraju kao i odete

- - - - - - - - - -

ja ne znam sta je to i gde je :rumenko:
cesto idem u sopinge znas, pa tako eto, ne znam nista
U novom merkatoru :)

8 i po meseci. Imali smo pristojan dok nis krenule donje jedinice da izlaze sa 6 meseci i od tada je katastrofa, pa se pogorsalo sada oko osmog mesec kada su izbile gornje jedinice

A bice jos gore kad se docepa nogu :mrgreen:

PS. Mi imali prelepu rutinu do punih 9 meseci. Kupanje, sika i krevetac... ako ne zaspi na siki, malo se igra po krevetcu i zaspi. Ali od dana kad je seo prvi put, vise nista nije isto...
Mada meni ne smeta i kad nece da spava, ili ga u kolica ili u ljulju kod nas u dnevnoj, pogasena svetla, gledamo tv, on se malo igra, ukljucim mu vibraciju i zaspe

Veceras me Ivan prvi put poljubio u obraz al onako pravo, socno lepo poljubio :heart:

Istopila sam se k'o sneg...

:heart:

Dobila sam neplaceno do 01.09.2014. Nije jos crno na belo, ali sam pricala sa direktoricom i kaze da je ipak to moguce i da je po zakonu :zurka:

Ako nekoga zanima:

"Član 100
Jedan od roditelja, usvojilac, hranitelj, odnosno staratelj ima pravo da odsustvuje sa rada dok dete ne navrši tri godine života.

Za vreme odsustvovanja sa rada iz stava 1. ovog člana prava i obaveze po osnovu rada miruju, ako za pojedina prava zakonom, opštim aktom i ugovorom o radu nije drukčije određeno."

Ovo je iz Zakona o radu a odnosi se na odsustvo radi nege ZDRAVOG deteta. Ne treba nista od papira, samo molba. Jes da je NEPLACENO, ali me bar ceka posao, kakav, takav. Mi smo imali nedoumicu (tj oni su imali nedoumicu) da li ovaj clan vazi samo za dete sa posebnim potrebama ili i za zdravo dete i ispostavilo se da vazi i za zdravo dete. Bas kako sam i tvrdila. Nekada se isplati nedelju-dve istrazivanja i cimanja po inspekcijama i ministarstvima ;)

Dosta ljudi ne zna za ovaj zakon, pa rekoh da podelim sa vama. Mozda nekome pomogne :cmok:

Poslednja izmena:
:heart:

Dobila sam neplaceno do 01.09.2014. Nije jos crno na belo, ali sam pricala sa direktoricom i kaze da je ipak to moguce i da je po zakonu :zurka:

Ako nekoga zanima:

"Član 100
Jedan od roditelja, usvojilac, hranitelj, odnosno staratelj ima pravo da odsustvuje sa rada dok dete ne navrši tri godine života.

Za vreme odsustvovanja sa rada iz stava 1. ovog člana prava i obaveze po osnovu rada miruju, ako za pojedina prava zakonom, opštim aktom i ugovorom o radu nije drukčije određeno."

Ovo je iz Zakona o radu a odnosi se na odsustvo radi nege ZDRAVOG deteta. Ne treba nista od papira, samo molba. Jes da je NEPLACENO, ali me bar ceka posao, kakav, takav. Mi smo imali nedoumicu (tj oni su imali nedoumicu) da li ovaj clan vazi samo za dete sa posebnim potrebama ili i za zdravo dete i ispostavilo se da vazi i za zdravo dete. Bas kako sam i tvrdila. Nekada se isplati nedelju-dve istrazivanja i cimanja po inspekcijama i ministarstvima ;)

Dosta ljudi ne zna za ovaj zakon, pa rekoh da podelim sa vama. Mozda nekome pomogne :cmok:

..s obzirom da bih davala izmedju 1/2 i 2/3 plate nekome da chuva alekseja, ako moja majka bude imala jednu malu malecku bebu za pomaganje ( :ceka: ) ovo ce mozda meni biti od koristi.. :)

Back