Deca 1-3 godine (toddlers)

ija: E 'fala ti k'o sestri za ovu ideju sa stikerima ... ja cu negde da nadjem neke sa zhivuljkama, jer moje dete opasno obozhava iste, bile na 2-4-6 i vishe nogu :D ... pre neki dan nashao u bashti neku jadnu kishnu glistu, pa odneo babi da pokazhe ... nisam bila kuci, ali mogu da zamislim blagi uzhas na licu sveki :zcepanje: ... ja planiram negde oko maja da krenemo upoznavanje sa sedanjem na noshu(mozhda dotle kupim i trecu :roll:, pa posadim pola plishanih drugara na ove koje ne odgovaraju :D) ... a preko leta cemo uchiti i da pije iz chashe ... jednostavno nece ... pije diiivno i pravilno samo vodu za kupanje :dash: ... leti ce i onako biti u bodicu, pa mozhe lako da se menja i sushi ... :zag:

Kazem ja da su braca :cepanje:

Mada, moj pije i sve ostalo iz case, ali nekada od odusevljenja naglo nagne pa se isprska sav :roll: Preko leta ima da budu nudisti :rumenka:, pa da nauce piskiti, kakiti u nosu i piti vodu, mleko i jogurt iz case :bravo:

Mi smo odprilike i ozdravili (pupu, pomerite se sa mesta), tako da mozete planirati (ako ide sve po planu i odem na neplaceno kada sam i trazila) da posle desetog organizujemo neko druzenje :per:

Nisam imala net dva dana,posizela sam.:roll:
Jedva iscitah malu temu i ovu veliku.:D

LM...ne koristimo nosu jos osim za igranje,plan je da krenemo tamo u maju.
........zube peremo sa Kikovom pastom 12+,svidja joj se bas.
........ne zna da sastavlja recenice,zna samo mama,baba,deda,NE,njam njam.
........zna kako dosta zivotinja 'kaze',da ljubi da pukne,gde je tiba i takoto.
........jogurt pije iz solje sama,i sokic ako nekada hoce takodje iz jedne male solje na flasicu nece uopste....CAJ ne voli.:D
Bili na sistematskom.
Dr za neke bubuljicice na ledjima rekla da je alergija.iako nista novo nije probala,nije menjan prasak i sl...
Rekla da kupim Sinopen mast,ali ja nisam jer se on ne preporucuje deci ispod pet godina,a to mi potvrdila i drugarica apAtekarka.
Mazala par puta Hiperhama gel i proslo je.:ok:
Dok smo bili u cekaonici jurila oko ostale dece da ih grli a oni vriste i beze..wtf,,,:think:

Ocekujem da izadje konkurs za obdaniste...:sad2: imam tremu...

Dal sam htela jos nesto...:think:

Cran-hvala na postu.
Ja sam mom skinula pelene 10 dana pred 2. rođendan. U početku je piškio po dvorištu, zalivao cveće. Adapter je koristio jako kratko, sa oko 2.5 godine, samo za kakenje. Ni sad nešto nije oduševljen. Više voli da namesti nonu pred tv i obavlja posao, a ako nema neki crtani koji gleda, onda čitamo knjige. Tu je na tatu.

Jutros (raaano jutros :sad2:) opet proliv i T ... dala sam sirup u pola 6 ... sad je kenjkav, jer nije spavao normalno, od 3 sata sam ga vadila iz krevetca i teshila pojma nemam koliko puta ... ako je ponovo navukao neshto, roknucu se :( ... sutra je trebao da primi Pentaxim, 'ebemti viruse ili shta je vec ovo .... eno ga, ponovo se ukakio, mukica moja .... :dash:

..izmerila sam alekseja juche, 20 meseci (za dan-dva) i 93,5cm.. :)
..jaksha je "izashao sa skale" :lol: moramo da okachimo neku novu merilicu.. :)

..jutros je prvi put trazio noshu da kaki :klap: ..mislim, trazio je i do sad, ali skoro iskljuchivo da bi paradirao gologuz i sedao i ustajao sto puta,
omaklo mu se po neki put i da uradi neshto, ali sluchajno..cheshce bi uradio ishta ako ga stavim da sedne kad operemo guzu ili posle kupanja, chisto da posedi malo.. :)

..moram da ih oshisham obojicu, kao dva gusara izgledaju.. :zblesav:

Jutros (raaano jutros :sad2:) opet proliv i T ... dala sam sirup u pola 6 ... sad je kenjkav, jer nije spavao normalno, od 3 sata sam ga vadila iz krevetca i teshila pojma nemam koliko puta ... ako je ponovo navukao neshto, roknucu se :( ... sutra je trebao da primi Pentaxim, 'ebemti viruse ili shta je vec ovo .... eno ga, ponovo se ukakio, mukica moja .... :dash:

ebote birice....pa stvarno vise da vas zaobidju sve gamadi...dokleee...
ljubimoooo

ebote birice....pa stvarno vise da vas zaobidju sve gamadi...dokleee...
ljubimoooo

ma, ovo je strashno ... ja ceo dan na poslu, otishla u 9, vratila u 23 ... on je ceo dan imao proliv i napade visoke T ... baba mu je navukla sokne natopljene sa sircetom, skinula ga u bodic, i dala mu da brlja neku jedva mlaku vodu ruchicama ... i spalo je tako par puta ... a ja ceo dan sedim na telefonu da vidim kako je, i dodje mi da oteram sve koji mi dolaze sa debilnim problemima ... nocas cu ponovo da spavam kod njega u sobi, znachi sutra sam em nervozna, em neispavana, em i ja trch trch u wc ... jesam rekla da cu se roknem ? :dash:

Moj stariji sin je poceo da koristi nosu sa 2 godine i 4 meseca tako nesto. Cekala sam da mu sigurno dofje ono vreme kad je spreman. Naucili smo ga za ravno jedan dan! Imali smo neke stikere za to sa zvezdicama koje je dobijao kad piski i kaki na nosi i to mu se ocigledno dopalo :)))

I novog malisu cu tako :) jos par meseci cu da ga ostavim u pelenama (ima sada 25 meseci).

Nego nestrpljiva sam da prekinem dojenje! Tu oko dve godine pocnu da sisaju i kad treba i kad ne treba, osecam se kao rob... Ovih dana cu mi puci film i zavrcem slavinu. Cekam samo da budem potpuno sigurna da se bas isfrustriram jer nije lako prekinuti dojenje kad ti dete trazi i ocigledno mu je tesko... Jel ima neko ovde iskustva sa tim?

Ako vam se deca stalno razbiljevaju probajte da izbacite secer. Od kada moji ne nedu secer uopste nisu nesto bolesni i kad zakace virus nije nista strasno. Dok nismo izbacili secer svako malo je bilo nesto.

Treba izbaciti secer potpuno, ograniciti voce i max smanjiti ugljene hdrate/zitarice.

..chitam o ovim boleshtinama, pa se setim da smo letos negde prichali o pranju nosa fizioloshkim,
ovo je treca zima od kad imamo malishane (ako vas teshi, bolesti dece prestaju da budu tako dramatichne s godinama :) )
i koliko je jakshu prve zime kad je imao devet meseci spasilo to pranje nosa koje mu je postalo deo rutine posle kupanja
i rezultiralo zavrshavanjem nekoliko kijavica koje su deca donela iz shkole na kijavicama, a ne poseti lekaru (kao i sa velikim decAma),
toliko je aleksej svoju prvu zimu kad je imao 6 meseci proshao bez i jednog pranja nosa,
poshto za tim nije bilo potrebe, poshto matori nit su slinili niti donosili kojeshta kuci.. :think:
..to je bila proshla zima..

..ove zime se samo smenjuju, klinci slinavi odmah posle mog rodjendana u novembru,
vishe ili manje se to oteglo do nove godine, :roll:
posle raspusta i morahaloma, malishani su slinili jednu nedelju, pa je matija bio sa T kod kuce jednu nedelju,
pa sledece alisa, pa opet matija sa istim simptomima :think:
pa sam ja od kljuchanja iznutra a nemogucnosti da se ko chovek razbolim i odbolujem zapatila herpes na kozi ispod oka :roll:
(btw nisam ga imala ni na usni ni nigde, da pamtim.. :roll: )..
..ne pamtim zimu tokom koje su mi deca bila bolena kao ove, srecom ne ozbiljno, ali jedno za drugim, sa vracanjima temperature i bolova..
..reche neko, od novembra na ovamo niko nije zdrav 100%, oteglo se.. :roll:

Back