Debilnost EU zakonskih normi i propisa?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
39.135
U osnovi ako građanin EU-članice ima nekih problema koje treba sudski da rešava pa mu to ne uspeva u svojoj državi, nakon što 'ispuca' sve instance sudskih institucija u svojoj državi, ima pravo da se žali evropskim sudovima za zaštitu ovoga onoga, pingvina itd!

Da vidimo konkretan slučaj: Mnogi građani Hrvatske se već 10 godina natežu sa bankama oko deviznih klauzula i kamata sa bankama kojima su vlasnici, ili većinski vlasnici građani i tvrtke iz DRUGIH EU-članica! Ja sam električar, tj. NISAM pravnik, ali mu tu nešto SMRDI!? Zar to ne bi ODMAH trebalo biti u nadležnosti nekakvih EU-institucija jer je to u STARTU tzv. 'međudržavni' spor? Posebna je tema da ovo stanje mnogim pravnicima i sudijama u Hrvatskoj znači hrpu love, a niti orao niti kopao? :zcepanje::zcepanje:

Šta sam hteo da kažem!? Nabacujem teme za razmišljanje onima kojima se ide u EU i koji misle kako će onda da poteče med i mleko! :super: :super: :super:

nije li veliki dio balkana EU..
Misli se na Zapadni Balkan, tzv. zapadnobalkanska šestorica

http%3A%2F%2Fcom.ft.imagepublish.upp-prod-us.s3.amazonaws.com%2F9b955350-0771-11e8-9650-9c0ad2d7c5b5

U osnovi ako građanin EU-članice ima nekih problema koje treba sudski da rešava pa mu to ne uspeva u svojoj državi, nakon što 'ispuca' sve instance sudskih institucija u svojoj državi, ima pravo da se žali evropskim sudovima za zaštitu ovoga onoga, pingvina itd!

Da vidimo konkretan slučaj: Mnogi građani Hrvatske se već 10 godina natežu sa bankama oko deviznih klauzula i kamata sa bankama kojima su vlasnici, ili većinski vlasnici građani i tvrtke iz DRUGIH EU-članica! Ja sam električar, tj. NISAM pravnik, ali mu tu nešto SMRDI!? Zar to ne bi ODMAH trebalo biti u nadležnosti nekakvih EU-institucija jer je to u STARTU tzv. 'međudržavni' spor? Posebna je tema da ovo stanje mnogim pravnicima i sudijama u Hrvatskoj znači hrpu love, a niti orao niti kopao? :zcepanje::zcepanje:

Šta sam hteo da kažem!? Nabacujem teme za razmišljanje onima kojima se ide u EU i koji misle kako će onda da poteče med i mleko! :super: :super: :super:

Eee... A vrhunac lakrdije: Kakvu god presudu doneli hrvatski sudovi na štetu recimo austrijskih ili švajcarskih bankara, navedeni će se sigurno samo valjati od smeha! Konkretni primer lakrdijaške EU je kako Hrvatska pokušava 'linčovati' Hernadija ( A Orban se valja od smeha): :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
https://www.tportal.hr/biznis/clana...bjeguncu-od-hrvatskog-pravosuda-foto-20180726

Misli se na Zapadni Balkan, tzv. zapadnobalkanska šestorica

http%3A%2F%2Fcom.ft.imagepublish.upp-prod-us.s3.amazonaws.com%2F9b955350-0771-11e8-9650-9c0ad2d7c5b5
....srećom po hrvate makli su se iz crnog vilajeta te su postali civilizirani...naravno tu civiliziranost i predanost zakonima pogotovo manjinskim dobro na koži osjećaju preostali srbi...srbija treba što prije ući u EU jer onda će joj sve biti dozvoljeno od SS parada do mržnje prema drugima....jedino što nije dozvoljenp jeste mržnja prema izabranima i duginim bojama....a korupcija i nepotizam su dozvoljeni ako se svako jutro klanjaš EU unitarističkoj naddržavi ili stars and stripes...

....srećom po hrvate makli su se iz crnog vilajeta te su postali civilizirani...naravno tu civiliziranost i predanost zakonima pogotovo manjinskim dobro na koži osjećaju preostali srbi...srbija treba što prije ući u EU jer onda će joj sve biti dozvoljeno od SS parada do mržnje prema drugima....jedino što nije dozvoljenp jeste mržnja prema izabranima i duginim bojama....a korupcija i nepotizam su dozvoljeni ako se svako jutro klanjaš EU unitarističkoj naddržavi ili stars and stripes...
Da ali kad vi kažete da postoje Imperfekcije u EU, time implicirate da u vašem SSSR ne postoje.

A u stvarnosti, užasi rusije su toliki, da se može slobodno reći da je EU najbolje mesto za život na svetu.

Da ali kad vi kažete da postoje Imperfekcije u EU, time implicirate da u vašem SSSR ne postoje.

A u stvarnosti, užasi rusije su toliki, da se može slobodno reći da je EU najbolje mesto za život na svetu.
ALI: Putin ne tjera Srbe da uđu u Rusku Federaciju, ne nameće uvjete, NE UCJENJUJE po pitanju Kosova, RS itd..... Znači, EU je obično nametljivo SMEĆE od Unije! :klap::klap::klap:

Да, причање против ЕУ на Балкану је Путлеробуљаштво.

На пример, кад луди Вадуле каже "ЕУ је буљом, шта нам бре они намећу порез на луксуз, ми смо револуционарни Бостонци, бацићемо им Чај у мутно Дунаво", он незнајући (или знајући) гласа за СССР.

Јер не нуди се избор између ЕУ и Виљем Баклија,

већ ИСКЉУЧИВО између ЕУ и Дарде.

Balkan je kakav je zbog mentaliteta raje, historijskih temelja, raznih ugovora itd! I kako to misliš da će EU to 'popraviti'? Svojim zakonima? Mi i sada imamo hrpu dobrih zakona, ali to ništa ne vredi kada se ne radi po njima! :super:
Mislim da će rulja biti za nijansu bolja unutar EU nego što je danas izvan nje. A ja sam pragmatičan čo’ek. Bolje išta nego ništa.

На пример, кад луди Вадуле каже "ЕУ је буљом, шта нам бре они намећу порез на луксуз, ми смо револуционарни Бостонци, бацићемо им Чај у мутно Дунаво", он незнајући (или знајући) гласа за СССР.

Kako kome! Meni je pričanje protiv EU pričanje PROTIV EU, i pri tome mi puca prsluk šta je u Rusiji! :klap: :klap: :klap:

Ko, kako i zašto bi rulju naterao da nešto bolje radi ili više ne radi nešto loše ako Srbija na papiru postane deo EU?
I najveći klošar se ponaša nešto drugačije u društvu umnijih i racionalnijih dok se najveći gospodin nekad isuviše opusti na svadbama i veseljima.

Dakle, to što si protiv EU (i ja sam) nije razlog da budeš kratkovid. Srbija je cigan. Bezgaćnik. Klošar. Nekrst. Biće nešto bolja nakon 50 godina u EU nego što bi inače bila. S tim na umu, ako zaista voliš Srbiju, bićeš za njeno utapanje u EU. Politika - bolje turski fes nego papska tijara - nije efikasna.

Da.

Jedina dileja mi je što biram između ličnog i nacionalnog napretka.

Naime, ja sam protiv nazije.

Možda zato vredi žrtvovati EU pasoš, za taj benefit što će svi drugi pocrkati. (Hole in the carpet theorem)

Predrasuda! A možda sam za uniju sa Kinom gde se za kriminal po kratkom postupku dobije metak u potiljak!? :zcepanje: :zcepanje:

I najveći klošar se ponaša nešto drugačije u društvu umnijih i racionalnijih dok se najveći gospodin nekad isuviše opusti na svadbama i veseljima.

Dakle, to što si protiv EU (i ja sam) nije razlog da budeš kratkovid. Srbija je cigan. Bezgaćnik. Klošar. Nekrst. Biće nešto bolja nakon 50 godina u EU nego što bi inače bila. S tim na umu, ako zaista voliš Srbiju, bićeš za njeno utapanje u EU. Politika - bolje turski fes nego papska tijara - nije efikasna.
Kako će nam biti bolje kada PRVO ide plaćanje za Članstvo, a onda tek eventualno uz Tantalove muke i izvučemo neki evro iz EU-fondova?

Svakako! Svi porezni obaveznici plaćaju za članstvo, a iz fondova vuče grupica za svoje projekte ( i džepove?)
4C8A3736-9C5F-4A42-B26C-BD08F313E20C.png

Britanija tvrdi da joj je dosta neomarksizma.. Razumljivo. Oni su pak tvorci moderne civilizacije i nikad u potpunosti nisu bili naoštreni na otimanje tuđeg novca. Bregzit je krunski dokaz. Ni posle 50 godinja ispirke mozga nisu prihvatili srp i čekić.

Nemci i Francuzi su marksisti već 150+ godina i nikad ništa drugo ne mogu biti. Ogavna kontinentalna škola društvene teorije. Valja napomenuti da su oni spremni da finansiraju svoju verziju radničkog samoupravljanja koja će doduše ubuduće koštati malo više izlaskom Britanije.

Ovo ostalo ispod je na Krsti poznato kao Narod Jadni. Srbija je u rangu Bugarske i po difoltu je komunistički svinjac te vama status Zelanda ili Singapura ne doliči. Nemate vi duh, veštinu, istoriju i viziju Anglosfere ili Švajcarske. Živite pod nečijom šapom od XV veka. O nikakvom tu osamostaljenju ne može biti reč. Jedni dozivaju Rusiju, drugi Evropu, treći Tursku. Matematika kaže da je Brisel najadekvatniji tata mada je kultura usklađenija sa Turskom dok srce vuče ka Rusiji zbog trobojke i panslavjanskih tendencija.

Elem, normalnom je čoveku nejasno protiv čega se srpski evroskeptici zapravo bune. Bićete robovi kao i dosad. Ali ovaj put uz pristojnu kompenzaciju.

Back