De administrando imperio

Ја сам помислио и рекао да Је Хрват и да ми то не смета и са тог становишта може оправдано веровати у то. Јер без тог фалсификата нема ништа од такве хрватске историје којој Мавро Орбин поклања само једну страницу али наговештава онако као по налогу да су на почетку хрватски краљеви владали свима и Рашанима.

Mavro Orbini je nebitan. Nije Mavro Orbini pisao Knjizicu o Gotima.
A ako mislis da je u Knjizici o Gotima hrvatski Kralj vladao, to je netacno. U KoG, dinasticka imena su srpska, i hrvati dizu bune. Ubili su Kralja na primjer na Humu.

Ако се не слажем не слажем се и то је то!

Pa upravo je nepoznato da li se slažeš ili ne slažeš. Zanemeo si u potpunosti; nisi odgovorio ni Koletu, koji te je 2 puta pitao, niti meni koji sam te takođe 2 puta pitao. Evo, sad te pitam i 3. put; dakle 5 puta isto pitanje od više forumaša, a br. tvojih odgovora je tačno 0.

Pa upravo je nepoznato da li se slažeš ili ne slažeš. Zanemeo si u potpunosti; nisi odgovorio ni Koletu, koji te je 2 puta pitao, niti meni koji sam te takođe 2 puta pitao. Evo, sad te pitam i 3. put; dakle 5 puta isto pitanje od više forumaša, a br. tvojih odgovora je tačno 0.

Аман нисам стигао све да исцизирсм и појединачно одговорим написао сам шта мислим о ЉПД и будали јасно шта мислим!
Ниси ни ти мени више пута одховорио на питање абја ти рекох да се играм са ћерком и да је ово већ безобразлук и узнемиравање!
Одговори на питање изнад!

Poslednja izmena:
Mavro Orbini je nebitan. Nije Mavro Orbini pisao Knjizicu o Gotima.
A ako mislis da je u Knjizici o Gotima hrvatski Kralj vladao, to je netacno. U KoG, dinasticka imena su srpska, i hrvati dizu bune. Ubili su Kralja na primjer na Humu

Није битан писац ни приређивач котистио скенер?

Дакле Срби владсју у обе Хрватске где не живе као већина већ Срби а они су мањина и дижу буне али су респектабилан део Дукље?

Где још имамо именовање државе према мањинском становништву?

Дакле по тој логици Хрвати су мањине у Хрватској а владају Срби!

Том логиком апсолутна већина у Србији где Срби и не живе али владају па су дали име по себи?

Wtf?

Али крајње ми је хипократски видети то само код једног форумаша @kole011 a не видети код другог @scot Isle јер ти се један супротставља а други не!

Niče, ovo se sad pretvara u besmislenu diskusiju oko toga ko je šta kome i gde kazao i kako se ponaša, a to već nikakve veze ne a sa DAI i nema nikakvog razloga da se vodi o tome diskusija. O tim stvarima možda možemo i na nekom drugom mestu.

Samo ću ti, da završim diskusiju, vrlo kratko odgovoriti: ti iz nekog razloga nazivaš hipokrizijom ako prihvatam kavgu sa nekim ko mi se suprotstavlja. Da pojasnim: tretiraju ljude onako kako oni tretiraju tebe. Iliti, kako se ono kaže, svakome po zasluzi.

Ja i tražim ljude koji se suprotstavljaju; ne treba niko da se slaže da mnom...to je dosadno. Niti je zabavno, niti se može šta naučiti...nikakve koristi od slaganja. Ali, ti si pomešao suprotstavljanje sa bezobrazlukom. Nemam ja ništa protiv drugačijeg mišljenja; u dobrim sam odnosima ovde i sa radikalnim levičarima i ljudima neonacističkih ubeđenja i liberalima i ateistima i ljudima raznih veroispovesti...ono gde imam problem jeste u bezobrazluku; ako je neko bezobrazan, naravno da ga čeka pakao i da ću mu odgovoriti izuzetno jakom merom, ko god to bio. Samo si ti bezobrazluk ljudi pomešao sa suprotstavljanje tj. malo nesrećno to nazvao. Suprotstavljanje argumentima je nešto što je poželjno i u čemu uživam; bezobrazluk ljudi je nešto što najviše ne podnosim i uživam u suprotstavljanju ljudi koji su bezobrazni. Ne, naravno, njihovim merama, već nečim malo korisnikom i pametnijim, ali to je nešto što mi zaista pruža veliko zadovoljstvo i jedan od bitnijih razloga koji me i motivišu da pišem ovde.

Toliko i nadam se da nema potrebe više trošiti reči na ove teme, koje uostalom nemaju ni nikakve veze sa DAI.

P. S. Što se tiče tvrdnje da u Srbiji ima daleko više autohtonista nego ikada zbog toga što su pročitali šta piše u mojim objavama na Forumu Krstarice...ne znam šta da ti kažem sem da si me vrlo slatko nasmejao. I malčice mi je teško da poverujem da ovo što si napisao u vezi s tim ti zaista i misliš (ja ne znam, doslovno, niti 1 jedini primer), bez uvrede. :lol:

Poslednja izmena:
Niče, ovo se sad pretvara u besmislenu diskusiju oko toga ko je šta kome i gde kazao i kako se ponaša, a to već nikakve veze ne a sa DAI i nema nikakvog razloga da se vodi o tome diskusija. O tim stvarima možda možemo i na nekom drugom mestu.

Samo ću ti, da završim diskusiju, vrlo kratko odgovoriti: ti iz nekog razloga nazivaš hipokrizijom ako prihvatam kavgu sa nekim ko mi se suprotstavlja. Da pojasnim: tretiraju ljude onako kako oni tretiraju tebe. Iliti, kako se ono kaže, svakome po zasluzi.

Ja i tražim ljude koji se suprotstavljaju; ne treba niko da se slaže da mnom...to je dosadno. Niti je zabavno, niti se može šta naučiti...nikakve koristi od slaganja. Ali, ti si pomešao suprotstavljanje sa bezobrazlukom. Nemam ja ništa protiv drugačijeg mišljenja; u dobrim sam odnosima ovde i sa radikalnim levičarima i ljudima neonacističkih ubeđenja i liberalima i ateistima i ljudima raznih veroispovesti...ono gde imam problem jeste u bezobrazluku; ako je neko bezobrazan, naravno da ga čeka pakao i da ću mu odgovoriti izuzetno jakom merom, ko god to bio. Samo si ti bezobrazluk ljudi pomešao sa suprotstavljanje tj. malo nesrećno to nazvao. Suprotstavljanje argumentima je nešto što je poželjno i u čemu uživam; bezobrazluk ljudi je nešto što najviše ne podnosim i uživam u suprotstavljanju ljudi koji su bezobrazni. Ne, naravno, njihovim merama, već nečim malo korisnikom i pametnijim, ali to je nešto što mi zaista pruža veliko zadovoljstvo i jedan od bitnijih razloga koji me i motivišu da pišem ovde.

Toliko i nadam se da nema potrebe više trošiti reči na ove teme, koje uostalom nemaju ni nikakve veze sa DAI.

P. S. Što se tiče tvrdnje da u Srbiji ima daleko više autohtonista nego ikada zbog toga što su pročitali šta piše u mojim objavama na Forumu Krstarice...ne znam šta da ti kažem sem da si me vrlo slatko nasmejao. I malčice mi je teško da poverujem da ovo što si napisao u vezi s tim ti zaista i misliš (ja ne znam, doslovno, niti 1 jedini primer), bez uvrede. :lol:

Не због твојих изјава већ тврдоглавог лова на вештице и понижавање тих људи а званичну науку са друге стране као непогрешиву.
Тиме просто дигнеш живац и сујету људи као и они теби и то је врзино коло из ког више не можеш изаћи ни ти ни они!

Аман нисам стигао све да исцизирсм и појединачно одговорим написао сам шта мислим о ЉПД и будали јасно шта мислим!

Pa da li ti smatraš da bi te Kole11 pitao šta misliš o tim njegovim razmišljanjima, da mu je jasno šta ti misliš? Pretpostavljam da ga ne smatraš budalom.

Не због твојих изјава већ тврдоглавог лова на вештице и понижавање тих људи а званичну науку са друге стране као непогрешиву.
Тиме просто дигнеш живац и сујету људи као и они теби и то је врзино коло из ког више не можеш изаћи ни ти ни они!

Aham, i onda je neko postao autohtonista u toku prepiske sa mnom i tako sam na forumu doveo do generisanja da ih ima više nego ikada? :lol: Pa šta mi onda ne dignu novoromantičari neki spomenik, s obzirom da sam im najveće oruđe po tvom opisu.

Niče, ae ne pričaj koješta, stvarno. :mrgreen:

Мавро Орбин је искористио комплетно ДАИ око напада Сарацена и данка који су Ромеји плаћали ама баш све је преписао!
Али вешто увалио 2 Хрватске које не постоје у хрватској редакцији истог рукописа из Макарске бивше Паганије!

Можда ће се испостсвити да је он сам фалсификстор списа.

Према задњем који је користио Архиђакон Тома Сплитски на анахронизам Гота у Дукљи у 10 веку у оба списа ако није неки мађарски владар истоимени.

Тома Сплићанин говори о Гетима у Дукљи што је еквивалентно Јорданесу од кога је почетак списа преузет .

Саму готизацију рукописа где су оригинално Гети и Словени а Готи само у доба Константина је преправио Дукљанин или Мавро Орбин лично и још превео на очајан италијански да забуна буде већа,

Гети и Словени су за Јордана хрватског анонима заправо Остроготи.

Тома Архиђакон користи најстарији примерак где на оба анахронизма Готи у Дукљи у 10. веку каже Гети у Дукљи у 10.веку!

Poslednja izmena:
Можда ће се испостсвити да је он сам фалсификстор списа.

Francuska istoričarka Solanž Bižan je i iznela hipotezu da je dotično delo Orbinijev falsifikat. Međutim, na naučnom simpozijumu su je svi naši dosta iskritikovali, i Hrvati i Tibor. Oko mnogo čega se nisu složili, ali teze Bižanove su gotovo jednoglasno odbacili. Jedino je Komatina nešto otvoren Bižanovoj, mada ne znam je li to zbog autentične otvorenosti ili čistog prkosa Živkoviću.

Као и за Симокату Ираклијевог ћату остаци "Острогота" са кршушт сјајним сарматским оклопима заправо народ Гета или народ Совена што је исто!

За Прокопија Готи или Сауромати
или Скити и шта још је набројао су у ствари Готи против којих се у Италији боре !

Francuska istoričarka Solanž Bižan je i iznela hipotezu da je dotično delo Orbinijev falsifikat. Međutim, na naučnom simpozijumu su je svi naši dosta iskritikovali, i Hrvati i Tibor. Oko mnogo čega se nisu složili, ali teze Bižanove su gotovo jednoglasno odbacili. Jedino je Komatina nešto otvoren Bižanovoj, mada ne znam je li to zbog autentične otvorenosti ili čistog prkosa Živkoviću.
Не знам природу њихових односа нити ме занима али ближи сам по ставу Коматини уопште.

У Ивану мало разочаран у књизи црква код Срба до 12. века или тако нешто од речи до речи као код Маје Ђурић не извори већ коментари преписани неизмењени!

Дакле, пошто су се речени Словени населили, они су запосели све земље око Далмације, али су Византински градови заузели острва за обрађивање и живели су од тога, отад су, свакако, свакодневно били заробљавани и уништавани од Пагана, па су напустили она острва и одлучили обрађивати земљу на копну. Али њих су зауставили Хрвати, и то зато што још нису били плаћали данак Хрватима, а редовно су плаћали војном заповеднику оно што сада плаћају Словенима. Спознавши да им је тако немогуће живети, они су побегли цару Василију(867-886) те му рекли све ово. И зато је славни цар Василије одредио да све оно што је до тада плаћано стратегу, они од тада треба да плаћају Словенима и с њима да живе у миру, а тек мало плаћања треба да дају стратегу, као сасвим јасан доказ подређености и подложности цару Византинаца и његовом стратегу. И од тог времена сви су ови градови постали дужни данка Словенима, и они су њима плаћали тачно одређене износе: град Сплит 200 номизмата, град Трогир 100 номизмата, град Диадора 110 номизмата, град Опсара 100 номизмата, град Арбе 100 номизмата, град Бекла 100 номизмата, што даје свеукупан износ од 710 номизмата, осим вина и других добара, која су давања већа од плаћања у новцу. Град Рагуза(Дубровник) смештен је између две земље, Захумље и Травуније, они имају своје винограде у обе земље, па они плаћају архонту(кнезу) Захумљана 36 номизмата, а архонту(кнезу) Травуније 36 номизмата.

Дакле Хрвати нису Словени за Порфирогенита што примећује и Ивица Голдштајн и поставља прво сеобу Словена па Хрвата.

Нити су Бугари икада ишли да ратују с Хрватима, осим када је Михајло или Борис, архонт(кнез) Бугара, пошао против њих и заратио, и кад није могао постићи никакав успех, склопио је с њима мир, и дао је Хрватима дарове, и примио је од Хрвата дарове. Али, још никада до сада ови Хрвати нису плаћали данак Бугарима, и ако су често ова два (њихова кнеза) давали поклоне један другому за пријатељство.

Да ли Срби или Хрвати ово је прекопирано при том се не спомиње Симеун.

Ти исти Хрвати су дошли и затражили заштиту код Ираклија, цара Византинаца, пре него што су Срби затражили заштиту тог истог цара Ираклија, и то у време кад су Авари потукли и истерали из тих крајева Римљане које је цар Диоклецијан довео из Рима у ове земље и тамо населио, и који су били названи ,,Римљани" због тога што су били пресељени из Рима у те крајеве, ја мислим на оне који су сада названи Хрватска и Србија. Ови су исти Римљани, протерани од Авара у доба тог истог цара Византинаца Ираклија, и њихове земље су остале пусте

Овде се види оно што говори Коматина за Порфирогенита постоје примарно Срби и Хрвати само!
Дакле Диоклецијанови Римљани су прељени у Дукљу и приморје сигурно НЕ у КОНТИНЕНТАЛНУ СРБИЈУ!

Исти спин видим као код Орбина поглавље о Хрватима прво стављени да су дошли први а подаци штури тотално у контри мало Коцељ мало Далмација мало Илирик мало Панонија не зна се где су заправо али Порфирогениз зна за Прибинину Коцеља блатонску кнежевину којој су припојени на неко време.и независни од франака али осетно мање зна о њима и много контрадикторнији него код Срба.

Не знам природу њихових односа нити ме занима али ближи сам по ставу Коматини уопште.

Ma nije žena ubedljiva. Svi spomeni Crvene Hrvatske nedvosmisleno imaju samo jedan jedini izvor; Popa Dukljanina. On je jedini koji je pominje i sve vodi isključivo ka njemu.

Ta žena tvrdi da je zapravo postojala neka Crvena Hrvatska i tako pominjana po raznim izvorima, a da je onda Orbini to zapravo iskoristio da ugura i izmisli LPD. Grčevito se bori da dokaže da je LPD nastao tek početkom XVII stoleća i pokušava svaku sitnicu da uklopi u tu unapred zacrtanu ideju. Pročitao sam je, kao i odgovore na njenu hipotezu; izuzetno nije neubedljiva tj. stoji na klimavim nogama.

Eto, slobodno i to dodaj na onaj spisak kritike zvanične nauke, pošto je i Bižanova njen predstavnik. z:D

Poslednja izmena:
Kakva crna Balatonska Knezevina i Hrvati? Ne lupaj.
Ti odes na ustasku vikipediju i citas ustaske budalastine.
Матори Блатонска кнежевина је рестаурирарна археолошки скроз има цркава од најлепших црква свете Марије озбиљна држава етнички не само словенска има и Влаха и других етничких елемената.

Прибинина њитринска кнежевина је бесправно припојена Великоморавској.

Увређени краљ узима први хришћанство и добија од немачког Корушког грофа маркгрофовију у Панонији као наследну кнежевину.
Бацио сам ти википедију да ти не бих постављао цео рад а могу.

Све што ме занима да ли Белохрвате можемо лоцирати на територији Прибинине Њитринске кнежевине тако би могли разумети шта се десило.

Приметно да Срби и Хрвати постају суседи блиски у Панонији где први пут у 10. веку у време Лава Мудрог Петар Гојниковић бежи у Хрватску одакле долази на власт па за њим и други.
Очигледно повезсно са Блатонском кнежевином.
Пре тога се Хрвати не помињу у поглављу о Србима.

Пише у њиховом поглављу преписан рат са Михајло Борисом са Србима мало промењено вероватно док су били део српског идентитета.

Аман ко ме питао где ме питао?

Evo, podsetiću te:

Ali sve zajedno to je bila jedna drzava pod jedni kraljem. Jel tako? U DAI to nije slucaj, Hrvatska je tamo nezavisna.
Nema troimenog naroda, narod je jedan, srpski. Bilo je vise teritorija na kojima su Srbi ziveli, Raska, Bosna, Hrvatska, Albanija...
Bar ti nemoj da mesas babe i zabe, narod i teritorije.

Kole te je pitao da li primećuješ da je po Popu Dukljaninu Hrvatska samo delić države Srba, za razliku od Porfirogenita, koji je Hrvatsku učinio nezavisnom državom od srpske.

Po Koletovom tumačenju, imaš veliku Srbiju koja se deli na Rašku, Bosnu, Hrvatsku, Albaniju i dr. a to su kad se pominju u izvorima oblasni nazivi za Srbe (Hrvati, Albanci, Rašani,...). Potom, Ugri osvajaju zapadne delove Srbije početkom XII stoleća slično kao što nedugo odvajaju i Bosnu. Sve do XVI/XVII st. svi smatraju Hrvate Srbima tj. i oni tako sebe smatraju, ali su do tada posle pola milenijuma ugarske vlasti zaboravili da su im preci bili Srbi. Onda se formira i projekat njihove desrbizacije, u kojem između ostalog učestvuje i par Holanđana i masovno se falsifikuju izvori sa ciljem da se dokaže da je u ranom srednjem veku postojala Hrvatska odvojeno od Srba. Falsifikuju Spis o narodima, Spis o ceremonijama i nastavak Teofanove hronike posvećen caru Vasiliju, a potom 1666. godine Ivan Lucić falsifikuje i Tomu Arhiđakona i zaključke splitskih sabora iz 925. godine, gde se pominju Srbi i Hrvati i redom tako svi izvori (uključujući i jedan stari srpski rodoslov) da bi retroaktivno ubacili nekakve Hrvate u vreme pre XII stoleća.

Evo, podsetiću te:

Kole te je pitao da li primećuješ da je po Popu Dukljaninu Hrvatska samo delić države Srba, za razliku od Porfirogenita, koji je Hrvatsku učinio nezavisnom državom od srpske.

Po Koletovom tumačenju, imaš veliku Srbiju koja se deli na Rašku, Bosnu, Hrvatsku, Albaniju i dr. a to su kad se pominju u izvorima oblasni nazivi za Srbe (Hrvati, Albanci, Rašani,...). Potom, Ugri osvajaju zapadne delove Srbije početkom XII stoleća slično kao što nedugo odvajaju i Bosnu. Sve do XVI/XVII st. svi smatraju Hrvate Srbima tj. i oni tako sebe smatraju, ali su do tada posle pola milenijuma ugarske vlasti zaboravili da su im preci bili Srbi. Onda se formira i projekat njihove desrbizacije, u kojem između ostalog učestvuje i par Holanđana i masovno se falsifikuju izvori sa ciljem da se dokaže da je u ranom srednjem veku postojala Hrvatska odvojeno od Srba. Falsifikuju Spis o narodima, Spis o ceremonijama i nastavak Teofanove hronike posvećen caru Vasiliju, a potom 1666. godine Ivan Lucić falsifikuje i Tomu Arhiđakona i zaključke splitskih sabora iz 925. godine, gde se pominju Srbi i Hrvati i redom tako svi izvori (uključujući i jedan stari srpski rodoslov) da bi retroaktivno ubacili nekakve Hrvate u vreme pre XII stoleća.

То је била Југославија Дукљанину се свашта може приговорити али да је био истински пророк био је!😉😂

Evo, podsetiću te:

Слично је говорио и Драган Јовановић боље Немања са мачем него сатснским крстом из Рима који има отиснут и на Грачаници и на Стројимировом печату.
Каже Немања није никакав ујединитељ већ сепаратор он је издвојио Рашку од српских држава!😂😭😭😂

Иначе Њитрински Панонски Прибина је виђенији у дипломатији код Ромеја и Бугара које наговара на рат са Фрснцима који су му одузели државу пошто Бугари нису били заинтересовани за рат са удаљеним Францима Прибина се окреће Хрватима у Далмацији са којима очигледно потискује франачки утицај на неко време.

Он је у ЉПД Прибоња и у ДАИ краљ Хрвата нарочито син му Коциљ са престоницом у Србији Коцељево!😂😂😂😭

Back