Daske za secenje/rezanje

Pa bitnije je da je redovno podmazana/nauljena :) mislim da se bakterije koje želiš da spriječiš da se stvore lakše stvaraju i razmnožavaju u nadojenom drvetu :( ne može je mašina osušiti svakako. A nadojiti može.
Imam debele daske, ujedno isečene.
Lepo se operu, ne upijaju vodu. Probaj i ti, ali ne takve iz tračica lepljene.
Imam i nekoliko od kuvane plastike, više volim i koristim drvene.

Pa bitnije je da je redovno podmazana/nauljena :) mislim da se bakterije koje želiš da spriječiš da se stvore lakše stvaraju i razmnožavaju u nadojenom drvetu :( ne može je mašina osušiti svakako. A nadojiti može.
ulju na dasci za sečenje ????? e živote...
nije to greda za tavan pa da je uljiš sa masnim uljem da se ne osuši i popuca..

e to
i moju je masina pocela da unisatava .. zato i trazim zamenu :D
IMG_20250406_201023.jpg

Ovakve daske su stabilne za seckanje, čak i satarom kada sečeš kost.
Ovakve imam, slobodno ih peri u mašini.

Od kog drveta su najkvalitetnije i ne ostavljaju trag urezanog noza?
Znam posto imam da su od bambusa kvalitetne i na njima ne ostaje trag noza ali da li ima jos nekih dobrih?

Imam neke od bagrema i na njima se urezuje trag noza kako secem.
Mislim da vremenom na svakoj dasci se pojave rezovi od noža..zato ja cim se to pojavi menjam dasku
Po meni su najbolje one koje se prave iz jednog dela ( bez lepljenja) a one mogu da se kupe tamo
gde se prodaju drvene varjace i sve od drveta za kucnu upotrebu

daske za sečenje mesa- najbolje su one debele tako jedno 5-6cm odsečene iz jednog komada od drveta koje je sazrelo u vodi , može i od tvrde plastike iste debljine , pre ili kasnije na svakoj se dasci pojave zarezi od noževa , mermerne zaboravite ne možete lupati meso na njima , ne uljite daske pobogu ne stoje one kao veranda , drveni tren , drvene stepenice ili grede za tavan da stoje na otvorenom pa da ih zaštitite sa prljavim uljem da ne istrule

Back