gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Napisano je mnogo studija o tome, guglaj, mrzi me da kucam.
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ja se trudim da ljude upoznam sa nehrišćanskim religijama. Imaš nešto protiv?

pogledaj celu sliku...ako su bogovi, sta da ih obozujemo tj obozavamoDobro, ja sad stičem utisak da ti kao i Ortodoks smatraš da drugi bogovi ne
zahtevaju oboženje, a to mišljenje si sam formirao proučavajući druge religije
i to ti nije rekao pop jer ga nisi video tri godine, kao što nisi ni čitao bilo kakav
pravoslavni sajt koji podučava o opasnostima koje vrebaju iz drugih religija?
Ortodoks nije odgovorio na pitanje odakle mu ta ideja, mada mu niko nije
branio.
Znaš li ti?
to je kako mali perica zamislja, a moze biti i mala arianaNakon što uništi svo zlo, otvara se još jedan krug. Na Zemlji ponovo nastaje raj, odnosno
period kada će ljudi živeti 100 000 godina, što je prema našem poimanju vremena večnost.
I to se slaže sa biblijskim predanjem.
ako su bogovi, sta da ih obozujemo tj obozavamo
mogu samo svoju decu da obozavam
Pa sad koliko je izmjenjeno i sa kojim mladjim religijama poredimo, istoricari su misljenja da je Mahabharat nastajala u periodu od 4 vijeka pne pa do 4 vijeka ne. Pa je tako poznata bitka izmedju Pandava i Kaurava gdje je Krisna pokazao sva svoja cudovisna lica i naravno ispao licemjer smjestena negdje u 8 ili 9 vijek pne.glisto, ova tema ti je odlicna; problem sa hinduizmom je sto referise na ogroman period, nebrojeno milenijuma, eona, yuga, i mi ne znamo koliko se tekst izmenio, koju grubo receno polovinu da bacimo u vodu, koji deo je premesten i odakle, koji ubacen ili prepravljen... mnogo mladje religije vidimo kako se deformisu, menjaju, a koliko onda tek drevne... i onda dolazimo do npr. bagavad gite gde se vidi da je neko muljao i unakazio stivo, ja licno verujem da je originalno napisana bila vrednija [ref. na srecu i znanje]
to je kako mali perica zamislja, a moze biti i mala ariana
Zasto oblik vepra?Dashavatara - Deset avatara
![]()
Prvi avatar - Matsya - Višnu uzima avatar ribe i spašava Manua od potopa, zajedno sa
svim vrstama biljaka i životinja.
Što mi ovo poznato.
- - - - - - - - - -
![]()
Drugi avatar Višnjeg – Kurma – Kornjača koja nosi kopno na svojim leđima
I ovo mi je odnekle poznato. Jel to beše ona priča, Zemlja je ravna ploča i kornjača
je nosi na leđima?
- - - - - - - - - -
![]()
Treći avatar Višnjeg - Varaha
Prema legendi, dok je Brrahma spavao, Bhoodevi je Zemlju zajedno sa Vedama
gurnuo na dno okeana. Deve su to javile Brahmi i zamolile ga da vrati Zemlju, te je
on uzeo oblik vepra i spasao svet.
mozes da biras izmedju dva timaZa početak mi trebaju odgovori na ovo što sam pitala. Ko zna neka piše, ko ne zna nek čita i uči.
The divinities and legends composing the list were adopted by Vaishnavism at different times, but all were incorporated by the 11th century.