Daš ne daš gubiš..

Dakle ja ne znam da novac ima veze ni sa prijateljstvima, a jos manje sa ljubavnim vezama.
To sto neko gradi posao preko prijateljstva se ne zove prijateljstvo nego poslovno partnerstvo ili saradnja u poslu.
Prica u kojoj ja i moj prijatelj placamo svako svoj racun u kafani, moze da bude i ok, ali mi je normalnije da delimo racun ili da plati onaj ko je trenutno raspolozen ili ima razloga.
Dakle zajebite prijateljstva u kojima je bitan novac ili materijalno, takva prijateljstva su pre drugarstva na odredjeno vre i odredjeni interes gde se svako nadje...narocito prijateljstva muskarca i zene.

Takvih prijatelja mozete da imate koliko hocete samo ako ponudite izglednu korist. Samo to se ne zove prijateljstvo.
Prijateljstvo je ako ce zena da ostavi sve i da dotrci da mi se nadje iz bilo kog razloga...da mi donese gorivo ili tocak. Da skuva rucak ako mi nesto fali...ili da jj ja pomognem za bilo sta...ali znas da je to zbog te bliskosti, a ne iz interesa. Cak i da je zbog privlacnosti koja stvori bliskost, ako nije veza a prijatno je druzenje moze da bude prijateljstvo, ali i ne mora.

Poslednja izmena:
Ne, naravno....nije sumnjivo i to su najbolja prijateljstva.
Problem nastaje kada neko udje u vezu....znaci sad je troje, a glas treceg je bitan.
Drugi nacin je iz poslovnih odnosa koji takodje funkcionise jer ima opravdanu distancu.
Treci nacin je bivsa veza.
U svakom slucaju prijateljstvo pociva na bliskosti, bezobzira na erotsku privlacnost.

Misliš da bliskost uzrokuje erotsku privlačnost ili je postojala od početka sa jedne strane?

Neću o poslovnim vezama, jer je to distancirana kilegijalnost, ne prijateljstvo.

Teoretišem. Upoznaš neki sa kojom se odlično kapiraš, razgovoraš, imaš oslonac u njoj..

A već znamo da veze propadaju pre ili kasnije, pa zar nije bolje zadržati je kao prijatelja nego seksom sve pokvariti?

Jer posle toga, nema opuštenog razgovora, poveravanja, savetovanja i slično.

Za seks uvek možeš da imaš nekukoju ti neće biti žao da izgubiš kao prijatelja.

To je pitanje.
Naziv teme ukazuje na problem....i na resenje problema:)

Ne postoji problem, samo me zanima kao fenomen.

Pricam o zrelim ljudima koji se nece pogubiti ako je bilo seksa.

Ne moraju da se pogube, ali nakon toga mnoge se teme zatvore.

Verovatno nisi imao takvu vrstu prijateljice ili vi kao muškarci jednostabno drugačije gledate na to. Zato o tema.

Oduvek sam bolje i lakše komunicirala sa muškarcima, sklonosti pa i interesovanja..

I više puta sam imala prijatelje muškarce koje baš zbog tog posebnog poklapanja u razumevanju nisam želela da izgubim, kao prijatelje.

I svakog sam izgubila čak i posle mnogo godina. Sa ili bez seksa. I zbog seksa.
A mogli su da kre.u koga hoće, kao i ja, a da ostanemo prijatelji.

To što ostane posle, nikad nije potpuno iskreno, duboko i otvoreno i nije ono prkjateljstbo koje je bilo.

Misliš da bliskost uzrokuje erotsku privlačnost ili je postojala od početka sa jedne strane?

Neću o poslovnim vezama, jer je to distancirana kilegijalnost, ne prijateljstvo.

Teoretišem. Upoznaš neki sa kojom se odlično kapiraš, razgovoraš, imaš oslonac u njoj..

A već znamo da veze propadaju pre ili kasnije, pa zar nije bolje zadržati je kao prijatelja nego seksom sve pokvariti?

Jer posle toga, nema opuštenog razgovora, poveravanja, savetovanja i slično.

Za seks uvek možeš da imaš nekukoju ti neće biti žao da izgubiš kao prijatelja.

To je pitanje.

Ne postoji problem, samo me zanima kao fenomen.
Problem je sto si ogranicila na zensku dilemu, mada, i muskarci daju i uzimaju.:) Uvek bre imas neku primedbu na post...:)

Ne slazem se da nema opustenog razgovora s nekim s kim si imao seks. Prosto daanas se seksaju ljudi iz dosade i veci deo seksualnih odnosa nista ne znaci. Pa po meni ako vise nema seksa, a pstoji neko razumevanje i bliskost predstavlja odlicnu osnovu za prijateljstvo.
Sve jedno da li je postojala privlacnost ili samo simpatija to je osnov za bliskost i jos ako postoji volja i otvori se iskrenim razgovorima mogucnost za prijatne trenutke nema razloga da se ne produbljuje do prijateljstva.
Kolegijalna distanca...m, da...mozes da imas seks , ali da odrzis distancu? To bi bilo zanimljivo videti u kalkulacijama.:)

• Podržavam
Reactions: DUH
Kako ti nije jasna?

Ako sa njim mogu da razgovaram o muškarcima, o seksu,kao i on o devojkama..

Posle seksa to nije više moguće, bar ne iskreno.Sve se šteluje, guši dok se ne svede na nešto što više nije prijateljstvo.
Zavisi sta je za tebe prijateljstvo...mogucnost da imas nekoga s kim mozes da pricas o svemu ili neko ko ti je dovoljno blizak da ti ni seks nije stran, a ni poveravanje ....sa prijateljem sve to mozes i jos i vise...mozes da mu kazs da neces seks jer si nasla nekog s kim ti to ide bolje.

• Podržavam
Reactions: DUH
Zavisi sta je za tebe prijateljstvo...mogucnost da imas nekoga s kim mozes da pricas o svemu ili neko ko ti je dovoljno blizak da ti ni seks nije stran, a ni poveravanje ....sa prijateljem sve to mozes i jos i vise...mozes da mu kazs da neces seks jer si nasla nekog s kim ti to ide bolje.

To nije prijateljstvo, to je već veza. Možda otvorena, možda sa tolerantnim tipom, ali je veza.

Naravno, ali nije to tema. Ne zanima me seks među kolegama.

Zanima me prijateljstvo muškarca i žene, bez seksa, bez uletanja u vezu.. Može li da bude i zašto ne?
Moze, ako volis da se igras...Naravno da moze ako se sa njim ne ponasas kao da ga zavodis i drzis u neizvesnosti sta hoces...nevezano sa tim sta se dogovoris...ali sa prijateljem s kojim sve pricas ne mozes da glumis veliku zavodnicu...

Moze, ako volis da se igras...Naravno da moze ako se sa njim ne ponasas kao da ga zavodis i drzis u neizvesnosti sta hoces...nevezano sa tim sta se dogovoris...ali sa prijateljem s kojim sve pricas ne mozes da glumis veliku zavodnicu...

Držim u neizvesnosti bi značilo da je on od početka želeo nešto drugo?

Jer onda ne bi bila neizvesnost, da je i on želeo samo prijateljstvo?

Recimo, par godina si tako dobar, pun razumevanja, podrška.. A ti si u stvari u neizvesnosti..

Ne ti, nego on, neki moj,, prijatelj"

Držim u neizvesnosti bi značilo da je on od početka želeo nešto drugo?

Jer onda ne bi bila neizvesnost, da je i on želeo samo prijateljstvo?

Recimo, par godina si tako dobar, pun razumevanja, podrška.. A ti si u stvari u neizvesnosti..

Ne ti, nego on, neki moj,, prijatelj"
Pa ne razumes...ako ti je neko prijatelj onda zna kako se osecas, zar ne? zasto bi bio u neizvesnosti oko tvojih osecanja ili namera?

Back