Sara
Poznat
- Poruka
- 7.028
Ne znam ja "daleko"ovako i onako od teme .
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Može. Ako baš govorimo o pravim m-ž prijateljstvima, onda su to ona iz detinjstva. To je onda kao održivi razvoj.
Ne, naravno....nije sumnjivo i to su najbolja prijateljstva.
Problem nastaje kada neko udje u vezu....znaci sad je troje, a glas treceg je bitan.
Drugi nacin je iz poslovnih odnosa koji takodje funkcionise jer ima opravdanu distancu.
Treci nacin je bivsa veza.
U svakom slucaju prijateljstvo pociva na bliskosti, bezobzira na erotsku privlacnost.
Naziv teme ukazuje na problem....i na resenje problema
Pricam o zrelim ljudima koji se nece pogubiti ako je bilo seksa.
Ma samo je bitno koliko imaš para.
Ja takvih drugova imam koliko hoćeš.
Dok imaš love, ortak si, kad nemaš ko te hebe.
Problem je sto si ogranicila na zensku dilemu, mada, i muskarci daju i uzimaju. Uvek bre imas neku primedbu na post...Misliš da bliskost uzrokuje erotsku privlačnost ili je postojala od početka sa jedne strane?
Neću o poslovnim vezama, jer je to distancirana kilegijalnost, ne prijateljstvo.
Teoretišem. Upoznaš neki sa kojom se odlično kapiraš, razgovoraš, imaš oslonac u njoj..
A već znamo da veze propadaju pre ili kasnije, pa zar nije bolje zadržati je kao prijatelja nego seksom sve pokvariti?
Jer posle toga, nema opuštenog razgovora, poveravanja, savetovanja i slično.
Za seks uvek možeš da imaš nekukoju ti neće biti žao da izgubiš kao prijatelja.
To je pitanje.
Ne postoji problem, samo me zanima kao fenomen.
Ich mi nije jasna prica da se seksom kvari prijateljstvo....
Kolegijalna distanca...m, da...mozes da imas seks , ali da odrzis distancu? To bi bilo zanimljivo videti u kalkulacijama.
Naprotiv postoji blizina koja vodi na seks, ako postoji privlacnost s neke strane.Nisam pisala o seksu među kolegama, već o prijateljstvu kao mogućem, jer postoji distanca koja ne dozvoljava ili bar otežava da dođe do seksa.
Zavisi sta je za tebe prijateljstvo...mogucnost da imas nekoga s kim mozes da pricas o svemu ili neko ko ti je dovoljno blizak da ti ni seks nije stran, a ni poveravanje ....sa prijateljem sve to mozes i jos i vise...mozes da mu kazs da neces seks jer si nasla nekog s kim ti to ide bolje.Kako ti nije jasna?
Ako sa njim mogu da razgovaram o muškarcima, o seksu,kao i on o devojkama..
Posle seksa to nije više moguće, bar ne iskreno.Sve se šteluje, guši dok se ne svede na nešto što više nije prijateljstvo.
Naravno, ali nije to tema. Ne zanima me seks među kolegama.Naprotiv postoji blizina koja vodi na seks, ako postoji privlacnost s neke strane.
Zavisi sta je za tebe prijateljstvo...mogucnost da imas nekoga s kim mozes da pricas o svemu ili neko ko ti je dovoljno blizak da ti ni seks nije stran, a ni poveravanje ....sa prijateljem sve to mozes i jos i vise...mozes da mu kazs da neces seks jer si nasla nekog s kim ti to ide bolje.
Moze, ako volis da se igras...Naravno da moze ako se sa njim ne ponasas kao da ga zavodis i drzis u neizvesnosti sta hoces...nevezano sa tim sta se dogovoris...ali sa prijateljem s kojim sve pricas ne mozes da glumis veliku zavodnicu...Naravno, ali nije to tema. Ne zanima me seks među kolegama.
Zanima me prijateljstvo muškarca i žene, bez seksa, bez uletanja u vezu.. Može li da bude i zašto ne?
Mogu, naravno.
Mozda otvorena veza, ali ako vise nema seksualne privlacnosti to je sasvim otvorena veza i postaje prijateljstvo...To nije prijateljstvo, to je već veza. Možda otvorena, možda sa tolerantnim tipom, ali je veza.
Naravno.Imaš drugarice, prijateljice višegodišnje?
Možete da pričate o svemupa i o vezama trenutnim, seksu..
Moze, ako volis da se igras...Naravno da moze ako se sa njim ne ponasas kao da ga zavodis i drzis u neizvesnosti sta hoces...nevezano sa tim sta se dogovoris...ali sa prijateljem s kojim sve pricas ne mozes da glumis veliku zavodnicu...
Mozda otvorena veza, ali ako vise nema seksualne privlacnosti to je sasvim otvorena veza i postaje prijateljstvo...
Recimo kao sa bivsim?
Pa ne razumes...ako ti je neko prijatelj onda zna kako se osecas, zar ne? zasto bi bio u neizvesnosti oko tvojih osecanja ili namera?Držim u neizvesnosti bi značilo da je on od početka želeo nešto drugo?
Jer onda ne bi bila neizvesnost, da je i on želeo samo prijateljstvo?
Recimo, par godina si tako dobar, pun razumevanja, podrška.. A ti si u stvari u neizvesnosti..
Ne ti, nego on, neki moj,, prijatelj"
Postoje prijateljstva nego smo mi deca debili. Korak po korak pomerate liniju i bam.