Danas, sutra, kako sprečiti da novi SNS dodje na vlast?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Prvo- kakve su šanse da se sruši SNS vlast ?
Drugo - i da se to desi, kako sprečiti da neki novi SNS dodje na vlast ?

Šta mislite..kako ?
rusenjem citave titoisticke udbe

golem posao moyda nemoguc ? ako je nemoguc nema nam spasa

potom bey partokratije iuy struku, prve koji imaju master sa prosecnom ocenom devet

pa polako... ako ne valjaju odma menjaj. dovesti do drustva koje nece biti ovoliko iskorumpirano jer korupcija ogroman je buila 14 ljudi. 65 m il evra su spucali u sminkanje zgrade koje realno ne kosta ni 5 % od toga

ostalo su podelili pohlepne bitange i dusnteri!

zato su ugovori tajni....

SNS je za vreme svoje vladavine nametnuo neki novi, poremećeni, sistem vrednosti.Našem narodu će trebati decenije da promeni majndset nakon ovih i to samo ako u međuvremenu bude imao neku normalnu i smenjivu vlast
Svuda u svetu osim u diktatorskim državama je vlast smenjiva..jer je logicno ako jedna vlast ne radi dobro i pocne da ne radi dobru da se smeni..na izborima
Koliko je to izvodljivo u Srbiji ..da se na miran i legitiman nacin smeni trenutna vlast

Svuda u svetu osim u diktatorskim državama je vlast smenjiva..jer je logicno ako jedna vlast ne radi dobro i pocne da ne radi dobru da se smeni..na izborima
Koliko je to izvodljivo u Srbiji ..da se na miran i legitiman nacin smeni trenutna vlast
тако нешто је немогуће зато што имамо осведоченог Лудака на Власти.
Биће срања.
Срања које нико не жели,нико не прижељкује али тако нешто је неминовно.
Овај ће настави да лаже,пљачка и краде зато што му таква психологија саме те његове поремећене Личности.

Izvodljivo je naravno. Ali ne da to rade oni koji su već bili na vlasti. To je problem opozicije u Srbiji. I oni su se zgadili ljudima.

Kod nas je jako teško doći do sistema u kome imamo smenjivu vlast. Svaka vlast je sebi omogućavala mnogo sigurnih glasova na izborima - ucenom. Ceo javni sektor je uvek za aktuelnu vlast, jer mora. SNS je to podigao na viši nivo, te su izreketirali i privatni sektor - mislim na domaće preduzetnike. I njihovi ljudu moraju da glasaju za SNS i da dokažu za koga su glasali, te da plaćaju reket i time jačaju infrastrukturu trenutne vladajuće kaste. Čak i ljudi iz podzemlja bivaju uz vlast, jer tako mogu komotno da nastave da rade to što rade.Danas, u NS-u i okolini, imaš gomile dilerskih bandi koje mahom glasaju za AV, ali odrađuju i neke druge poslove za vlast, plus plaćaju reket stranačkim lokalnim funkcionerima. Luda situacija, neviđena bilo gde u svetu. Jedino smo mi, zaposleni kod stranaca, rasterećeni od toga.

U državi gde je na adresi trafostnice upisano više stotina birača... teško.
Da ne račinamo mnogo autobusa "glasača" sa KiM,
Znam, neke od tih autobusa poseduju moje bivše komšije,
da ih sad ne pominjem, da nebi ljudima pravio probleme

Koja god vlast bude došla posle ove bande, suočiće se sa sličnim problemom kao Đinđićeva vlada svojevremeno, a to je da će morati da gradi sve institucije ispočetka. Oni su pali, mnogo pre ubistva Đinđića, na tom zadatku upravo jer su propustili taj korak, a pri tom se suočavaju sa nestrpljivim narodom koji bi "instant" poboljšanja pre svega u svom džepu, ne mareći puno za procese koji bi bili neophodni i koji po prirodi stvari ne mogu biti toliko brzi. Mnogi su hteli bogatstvo kapitalizma čuvajući parazitske tekovine komunizma,hteli evropsku budućnost sa sovjetskim mentalitetom,...a to ne može, ne ide familijo. I onda jbg. Svi razočarani postanu kako neko lepo reč...plen jeftinih populista.

I to uz standardnu "glad" novih,i u ovom narodu urođen nepotizam i tradicionalizovanu korupciju.

Dakle prvo bi bilo potrebno napraviti punu lustraciju skoro svih institucija,policije,tužilaštva,suda,medija....ukinuti BIA potpuno, znači od 0 praviti novu službu, svesti broj državnih službenika na četvrtinu sadašnjih, ispitivati poreklo imovine, ispitivati sve izdate diplome i sertifikate....hapsiti nemilice

Šanse da bilo koja nova nova vlast sve to odradi se mere promilima, jer nijedna neće postati nova vlast bez neke vrste saradnje sa pripadnicima starog režima. Tj tako nešto se ne dešava često mirnim revolucijama i izborima , tako nešto su ovde i ne samo ovde uglavnom radili posle ratova i žestokih sranja. A to niko ne želi valjda.

Moj lični utisak je da je Srbija u poodmakloj fazi kancera i da anelgetici popuštaju pa je došlo malo do svesti da smo bolesni. Dok nisam video ovu decu na ulici, iskreno mislio sam da je klinički mrtva i da samo ostaje da se odsvira kraj. Ali eto mali zračak života i zdravog razuma se nazire.
Opet, traženjem i uzimanjem samo još anelgetika se neće ništa uraditi. Mora operacija, mora hemoterapija, bolna i mučna. Ovo je predterminalni stadijum. Poslednja šansa. Ali većina se i dalje više boji lečenja nego bolesti.

Ne bi definitivno preživeli bilo kog novog Vučića. Ako i od ovog preteknemo uopšte

Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Šta mislite..kako ?

Mozemo da se nadamo da ce neka nova deca, ona koja su rasla vise izlozena svetu i koja mogu da zarade a da ne mole vlast, nece zeleti da zive u stali punoj balege.

I da ce onda ta deca znati da biraju...za sada pokazuju da ima nade.

SNS je za vreme svoje vladavine nametnuo neki novi, poremećeni, sistem vrednosti.Našem narodu će trebati decenije da promeni majndset nakon ovih i to samo ako u međuvremenu bude imao neku normalnu i smenjivu vlast
A nece....nego ce biti gora, mora tako ...kad se ovako raspustis i pustis da te ovako karaju , onda posle prva sledeca vlast ce biti gora, pa onda tek mozda bolja, ali prva sledeca ce biti gora...

Šta mislite..kako ?
Ako je suditi po Đilasovom pesničanju one dece na ulici, teško da će narod serpski smeniti Vučića ?

Tako da je još rano da se razmatra Stav 2. :kafa:

Vlast ionako menjaju stranci, tako da se ne brineš.
Iako je sa Hilom dogovorio da ostane na vlasti do 2027. ipak će morati Vučka ranije da puste niz vodu.
A tada postoje samo dva scenarija tj faktički samo jedan - kako će dalje da izgleda politički sistem.

Ako je suditi po Đilasovom pesničanju one dece na ulici, teško da će narod serpski smeniti Vučića ?

Tako da je još rano da se razmatra Stav 2. :kafa:
Ви опстајете,целокупни моненарни Систем Србије,Народна Банка,Муслију ти узима Кредите ,опстаје на Основу Гастоса и Прилива Новца који се годишње слије у Земљу.
Муслију је допринео томе да је Србија зависна од Гастоса јер је укинуо,угасио сву нашу Индустрију и велика Предузећа.
А и Гастоси му полако окрећу леђа.
Он ће да запали негде преко са покраденим Новцем,где ћеш ти са се удомиш као постанеш банкрот преко Ноћи?

Back