Danas se osjecam..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa da...ove sto se ne mogu naci u ribarnicama kupujem u tom velikom marketu "Tush"
a sarana,tolstolobika,pastrmku,to uzimam u ribarnici u komsiluku :)
kad sam isla kod keve sad skoro,kupila sam oradu,i bila je divnaaa,ali me opet mrzelo pisati...
ribu mogu i dan i noc da jedem,samo ja sam student pa bas i nemam uvek novaca da kuvam svaki dan ono sto volim...msm 1200 g orade me je izaslo skoro 900 dinara,a gde je i otatak namirnica koje idu pored...
kad nisam pri lovi volim napraviti jedno meni jako dobro jelo,dzigericu u umaku...prodinstas i crni i beli luk,pa ubacis komadice dzigerice malo ih proprzis,nalijes vodom onako da ih taman prekrije,zacinis,ubacis i lovorov list i krckas polako pola sata do 40 minuta i ubacis zaprsku sa vodom,brasnom i alevom...znaci to mi je za prste polizati...a dzigerica jeftina,spremis ceo rucak za manje od 200 kinti...msm,vazno mi je jer zivim sa sestrom pa ne kuvam samo za sebe...:)
Ne može se uvek priuštiti ta skuplja riba. :rumenko:
Dobro zvuči ovo sa džigom, kod nas se sprema samo sa belim lukom i najčešće se ne dinsta nego prži. :)

a imam i neku super piljarnicu u blizini,pa skoknem kad mi treba povrce,msm,povrce nije skupo,a zdravo je i sveze ;)
Ne može se uvek sve naći, na to sam mislio.
ma ne bi,riba se kratko sprema,to je prvo,a drugo,taj brodet se sam krca,ne mesa se i ne dira,i onda se ne raspada nista ;)
Poslednjih nekoliko puta su mi se parčad oslića raspala, verovatno sam ih predugo pržio. :rumenko:

e,umalo da zaboravim,taj brodet sam pravila tada sa oslicem,ali ga mozes spremiti sa kojom kod ribom hoces,msm,sa morskom,ja sam imala filete pa sam njih ubacila,ali ne mora biti cak ni filetirano...
OK, pošto ne uzimam ni ja filetiranog oslića.
ma to znam,to moji spremaju kad je onaj disnotor,pa kad je ona sveza sa klanja ;) i onda je samo prze sa belim lukom...
ni moja mama nije spremala ovako kao ja,pa sad sprema kad kupi... :)

E da, to je ta procedura, nakon klanja, ali i kad je kupiš u mesari isto možeš tako.
Znači "prevaspitala" si i tvoje. :D I oni su prihvatili tebe kao šefa kuhinje. :)

Ne može se uvek sve naći, na to sam mislio.

Poslednjih nekoliko puta su mi se parčad oslića raspala, verovatno sam ih predugo pržio. :rumenko:
ima mali trik za ribu :)
za meso ribe debljine 1 cm,potrebno je 10ak minuta samo...za 2 cm,20 i tako ;) ona ima svojstvo da njeno meso zadrzava teperaturu drugacije od drugog mesa,i nastavi da se pece i posle prekida istog i zato ne treba preterivati,jer moze da se raspadne ili osusi meso i tako :)
a u ovim vecim marketima bude povrca preko cele godine,ali se ja uglavnom drzim sezonskog...

OK, pošto ne uzimam ni ja filetiranog oslića.

E da, to je ta procedura, nakon klanja, ali i kad je kupiš u mesari isto možeš tako.
Znači "prevaspitala" si i tvoje. :D I oni su prihvatili tebe kao šefa kuhinje. :)
znaci haos ;)
bila sam kod mame 4 dana,i sva 4 dana me je upregla u kuhinji...kad ja dodjem kuci,samo ja kuvam,voli ona da mi prepusti sve,svidja joj se moja kuhinja,posto sam poprimila od nje i bake,a dosta sam ubacila i svog,za njih novog,jer volim da isprobavam sama nesto novo,kupujem kuvare i sl. knjizice...pa onda spremim ono sto mi deluje fino...

ma da,to je sve klopa za leto,onako na brzaka,kad se nema vremena :)
joj,letos sam pravila tu pitu sa tikvicama,milion puta,nosila na strand da jedu drugari,jako je vole,pa me upregli,po onoj vrucini sam stajala pored sporeta i samo vadila i stavljala da se peku...
zivot su mi unistili s tom pitom :)

drugaricina keva to pravi, joj sto je dobro

ubice nas modovi sto spamujemo :whistling:

opa :zjede: mogli bi da uredimo nesto :manikir:
Probudio ju je miris lazanja iz Bokicine kuhinje. :D
Pogledaj njene recepte.
ima mali trik za ribu :)
za meso ribe debljine 1 cm,potrebno je 10ak minuta samo...za 2 cm,20 i tako ;) ona ima svojstvo da njeno meso zadrzava teperaturu drugacije od drugog mesa,i nastavi da se pece i posle prekida istog i zato ne treba preterivati,jer moze da se raspadne ili osusi meso i tako :)
a u ovim vecim marketima bude povrca preko cele godine,ali se ja uglavnom drzim sezonskog...
Ja koristim i smrznuto povrće, mada sveže je zakon.
Ovu foru za ribu nisam znao, hvala ti. Nego, ima tu još neko pravilo u vezi temperature, vezano je isto za veličinu, ono manja riba se peče na jačoj vatri, tako nešto, ali nisam siguran da sam to dobro razumeo. :confused:
znaci haos ;)
bila sam kod mame 4 dana,i sva 4 dana me je upregla u kuhinji...kad ja dodjem kuci,samo ja kuvam,voli ona da mi prepusti sve,svidja joj se moja kuhinja,posto sam poprimila od nje i bake,a dosta sam ubacila i svog,za njih novog,jer volim da isprobavam sama nesto novo,kupujem kuvare i sl. knjizice...pa onda spremim ono sto mi deluje fino...
:D
Primetio sam da kombinuješ. Evo gledam tvoj pilav. Neobičan je. Tu si stavila paradajz, a ja ga nikad ne bi dodao pilavu. :) Originalno je, naročito majčina dušica i sir odozgo.

bice bukvalno ovako
t2235.gif

odlazim
t2211.gif

Probudio ju je miris lazanja iz Bokicine kuhinje. :D
Pogledaj njene recepte.

Ja koristim i smrznuto povrće, mada sveže je zakon.
Ovu foru za ribu nisam znao, hvala ti. Nego, ima tu još neko pravilo u vezi temperature, vezano je isto za veličinu, ono manja riba se peče na jačoj vatri, tako nešto, ali nisam siguran da sam to dobro razumeo. :confused:
:D
Primetio sam da kombinuješ. Evo gledam tvoj pilav. Neobičan je. Tu si stavila paradajz, a ja ga nikad ne bi dodao pilavu. :) Originalno je, naročito majčina dušica i sir odozgo.
taj pilav moras praviti,i ja sam bila pod wow efektom :) zato sto se stavla i taj paradajz pire i onda se przi sa mesom,i bas zbog toga mu da neki drugaciji smek,znaci,ne mogu opisati,ali budi cula ;)
ne znam za tu temperaturu,ali sam negde procitala da je najtezi greh upravo predugo kuvanje,przenje ili pecenje ribe :)
a i ima ona da riba pliva 3 puta,u vodi,u vinu i u maslinovom ulju i da je tada najbolja ;)

bice bukvalno ovako
t2235.gif

odlazim
t2211.gif
Odspavaj partijicu, da ne budeš kao zombi. :D
:zag:
taj pilav moras praviti,i ja sam bila pod wow efektom :) zato sto se stavla i taj paradajz pire i onda se przi sa mesom,i bas zbog toga mu da neki drugaciji smek,znaci,ne mogu opisati,ali budi cula ;)
ne znam za tu temperaturu,ali sam negde procitala da je najtezi greh upravo predugo kuvanje,przenje ili pecenje ribe :)
a i ima ona da riba pliva 3 puta,u vodi,u vinu i u maslinovom ulju i da je tada najbolja ;)

Zlatno pravilo o plivanju. :D
Ma jasno, ne treba je predugo držati na vatri, a ja tu grešim, uvek mi se čini da je "živa". :rumenko:
Probaću, mada nisam ni pomišljao da dodajem paradajz u pilav. Inače pilav mi je jedno od omiljenih jela. :)
Idem i ja na spavanjac, a i ti si već probila uobičajeni termin.
Laku noć devojke, prijatan dan vam želim. :cmok:

Odspavaj partijicu, da ne budeš kao zombi. :D
:zag:

Zlatno pravilo o plivanju. :D
Ma jasno, ne treba je predugo držati na vatri, a ja tu grešim, uvek mi se čini da je "živa". :rumenko:
Probaću, mada nisam ni pomišljao da dodajem paradajz u pilav. Inače pilav mi je jedno od omiljenih jela. :)
Idem i ja na spavanjac, a i ti si već probila uobičajeni termin.
Laku noć devojke, prijatan dan vam želim. :cmok:
laku noc ;)
:cmok2:
odoh...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back