Danas se osjecam..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma necu da trpam paradajz u pasulj,riblja corba je drugo,ali paradaz u pasulj ne ...
znaci,prvi put to cujem i ne zelim ni da zamislim...pa to je skroz pogresno :) znaci ni mama ni baka ne prave tako,a ni ja...paradajz koristim ali ne za pasulj...on je ok za plodove mora,ribu,neke soseve,ali za ovo ne... :)
el sad vidis zasto ne jedem kod drugih nista :)

Za gravče na tavče je paradajz jedan od glavnih sastojaka, znači da itekako ide uz pasulj. :)

i da,potopi ga preko noci...neces morati da ga kuvas sto godina jer ce vec nabubriti od vode i pustice skrob u kuvanju i dovoljno ce zgusnuti i sam :)
i bre bokice pa znam kako se kuva pasulj :lol:, fora je samo u razlici dodataka

mada ima ljudi koji ne bace prvu vodu :eek: to je obavezno izbacuju se toksicne materije, nije zdravo jesti ga bez bacanja prve vode

odo gledam film lepo smo se ispricali o klopici :zag: hvala vam

:metla:

ne slusaj ga za taj paradajz:sad2::)
:rumenko::D
ma gravce je jedno a corbast pasulj je drugo ... eh...
Ne bi ni primetila paradajz u pasulju, izvoljevalo jedno malo. :p :)
ma ja oljustim jedan krompir i iseckam ga pa ga ubacim...ne trpam ga,nego onako,cisto da se nadje...
jednog dana,ako mi budete gosti ima da vam kuvam...:)
Dogovoreno. :)
kod nas juznjaka ne...tamo ti se krste za to
a i vidoh kod sumadinaca isto ne stavljaju paradajz :lol:

ma sto ljudi sto obicaja..pa ko sta voli :)

Mora paradajz u gravče, on je sveto trojstvo sa lukom i paprikom. :)

A kao ne voliš testo, hehehe... ;) Mangupe. :D
Ćureći gulaš deluje ekstra. :super:
Nisam sve stigao da pogledam, izdvajam za sad oblande, originalan im je fil, pita od pečuraka ima zanimljive "kore", pužiće sa sirom ću da maznem pod A, a istu takvu pitu sa tikvicama sam klopao. :super:
eh pa rekoh da ne jedem hleb i one rezance,a testeninu jedem kad je fino spremim,lazanje ne klopam svaki dan :D
nazalost:mrgreen:
hehe
nego,sutra spremam te filete pange u alu foliji,stavljam na njih limuna i tikvica,zacina,i belog vina,pa se zapece sce fino...
i brokoli i karfiol...ali od toga cu neko varivo da napravim...dosta mi vise ovih jaja,ne treba mi jaje ni na slici... moram da 'ocistim' organizam od njih...;)

Poslednja izmena:
Jao, sanjaću one fusile sa mlevenim mesom i povrćem i rendanim sirom... :rumenka: :)
ma da,to je sve klopa za leto,onako na brzaka,kad se nema vremena :)
joj,letos sam pravila tu pitu sa tikvicama,milion puta,nosila na strand da jedu drugari,jako je vole,pa me upregli,po onoj vrucini sam stajala pored sporeta i samo vadila i stavljala da se peku...
zivot su mi unistili s tom pitom :)

eh pa ne rekoh da jedem hleb i one rezance,a testeninu jedem kad je fino spremim,lazanje ne klopam svaki dan :D
nazalost:mrgreen:
hehe
nego,sutra spremam te filete pange u alu foliji,stavljam na njih limuna i tikvica,zacina,i belog vina,pa se zapece sce fino...
i brokoli i karfiol...ali od toga cu neko varivo da napravim...dosta mi vise ovih jaja,ne treba mi jaje ni na slici... moram da 'ocistim' organizam od njih...;)

E da, biće problem pregurati "najezdu" kuvanih jaja na jelovniku. A i to možeš da staviš u fil neke pite, sa sirom na primer.
Gde nabavljaš ribu i povrće, po velikim marketima?

ma da,to je sve klopa za leto,onako na brzaka,kad se nema vremena :)
joj,letos sam pravila tu pitu sa tikvicama,milion puta,nosila na strand da jedu drugari,jako je vole,pa me upregli,po onoj vrucini sam stajala pored sporeta i samo vadila i stavljala da se peku...
zivot su mi unistili s tom pitom :)

Lako se priprema, ali što kažeš treba riknjavati kraj zagrejane rerne. A smažu je za tren, ode tvoja muka dok se okreneš. Uz 'ladno pivo ubija. :super:

E da, biće problem pregurati "najezdu" kuvanih jaja na jelovniku. A i to možeš da staviš u fil neke pite, sa sirom na primer.
Gde nabavljaš ribu i povrće, po velikim marketima?
pa da...ove sto se ne mogu naci u ribarnicama kupujem u tom velikom marketu "Tush"
a sarana,tolstolobika,pastrmku,to uzimam u ribarnici u komsiluku :)
kad sam isla kod keve sad skoro,kupila sam oradu,i bila je divnaaa,ali me opet mrzelo pisati...
ribu mogu i dan i noc da jedem,samo ja sam student pa bas i nemam uvek novaca da kuvam svaki dan ono sto volim...msm 1200 g orade me je izaslo skoro 900 dinara,a gde je i otatak namirnica koje idu pored...
kad nisam pri lovi volim napraviti jedno meni jako dobro jelo,dzigericu u umaku...prodinstas i crni i beli luk,pa ubacis komadice dzigerice malo ih proprzis,nalijes vodom onako da ih taman prekrije,zacinis,ubacis i lovorov list i krckas polako pola sata do 40 minuta i ubacis zaprsku sa vodom,brasnom i alevom...znaci to mi je za prste polizati...a dzigerica jeftina,spremis ceo rucak za manje od 200 kinti...msm,vazno mi je jer zivim sa sestrom pa ne kuvam samo za sebe...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back