ДАНАС ЈЕ - В И Д О В Д А Н......

Управо сам се вратила из Грачанице и са Гезиместана,имогу вам рећи да је то од рата највећи Видовдански скуп Срба на Газиместану.Стигло је преко 150 аутобуса из Србије а колона паркираних аутомобила била је дугачка око 3км.Све је било праћено" будним окок шиптарске "полиције која је била корекна.Све је било препуно емоција, певале су се Српске песме о Косову,скандирало се Косову и Србији.били су трубачи. Био је митр.Амфилохије и Атемије.Уручивала се награда мајкама Србкињама са 4 и више деце.Мајке са петоро деце добиле су златни крст Мајке Југовића а са четворо сребрни крст Мајке Југовића.Заиста је било лепо,надам се да су такве утиске понели и други посетиоци.

A sad vas lepo molim da nastavite dalje ali ljudski ...

Kao prvo hvala!

Drugo, sad tek vidim da ovo ne vredi mnogo jer je koncepcija ovog podforuma pogrešna. Izgleda se previše popustilo raznim trolerima i konstantno se dozvoljava da ljudi idu u off-topik, bez brisanja tih postova. Znam da upravo to i ja radim, i izvinjavam se, iz dobre je namere.
Imam iskustva sa moderiranjem foruma i smatram da bez malo "čvršće" moderacije (naročito delova kao što je "Politika") nema ni kvaliteta.
Vi ste jedan od najposećenijih foruma i na vama je zato odgovornost veća - sami birate da li će te se pretvoriti u dečije igralište ili ozbiljnu i kvalitetniju diskutantsku "kuću".

Što se Vidovdana tiče, ideologije i politička opredeljenja tu nisu bitna. Ako si čovek, imaš dostojanstva i elementarnog ljudskog poštovanja, nećeš vređati nekog kome taj datum znači. Niti određivati ljudima na koji način će ga obeležavati, da li će čestitati nekom slavu ili jednostavno - odćutati.

Pazi ovu ........:hahaha1:

pa procitaj na sajtu SPC ili na nekom relevantnom mestu da li se vidovdan "cestita".......:dash:

Vidovdan se obelezava , kao dan tuge i srpskog poraza .........to bi bilo isto kao kada bi ti otisla kod komsije da mu cestitas sto mu je umrla zena:hahaha:

I ti o porazu...

Dobro bre, ljudi, kada ćete naučiti da Srbija na Kosovu Polju nije poražena. Nije isto poraz i stradanje. Vidovdan 1389. je dan srpskog stradanja, a ne poraza.

I ti o porazu...

Dobro bre, ljudi, kada ćete naučiti da Srbija na Kosovu Polju nije poražena. Nije isto poraz i stradanje. Vidovdan 1389. je dan srpskog stradanja, a ne poraza.

ok , u pravu si.......lapus.........

ali, evo da te pitam........posto vidim da se razumes.....

prosto pitanje :" da li se vidovdan cestita "???.......narocito sa "srecan vidovdan"???:think:

Vidovdan je srpska slava... I nije nista neobicno ako se nekom kaze srecna slava, ili srecan Vidovdan...
Takodje, Vidovdan je kroz vekove postao nacionalni praznik kod Srba kojima je Srbija u srcu... :klap:Postoje i oni koji Vidovdan samo obelezavaju i koji se sprdaju sa osecanjima drugih ljudi...

Браво брате Србине,е имаш репутацију:ok:

Управо сам се вратила из Грачанице и са Гезиместана,имогу вам рећи да је то од рата највећи Видовдански скуп Срба на Газиместану.Стигло је преко 150 аутобуса из Србије а колона паркираних аутомобила била је дугачка око 3км.Све је било праћено" будним окок шиптарске "полиције која је била корекна.Све је било препуно емоција, певале су се Српске песме о Косову,скандирало се Косову и Србији.били су трубачи. Био је митр.Амфилохије и Атемије.Уручивала се награда мајкама Србкињама са 4 и више деце.Мајке са петоро деце добиле су златни крст Мајке Југовића а са четворо сребрни крст Мајке Југовића.Заиста је било лепо,надам се да су такве утиске понели и други посетиоци.

КОМЕ ТИ ТО ?И НА ОСНОВУ ЧЕГА

Сваки светац се честита јер је то за Србина слава

Записе душе можеш ли нам описати шта се дешавало данас и ако имаш неку фотографију да поставиш?
Хвала

Kao prvo hvala!

Drugo, sad tek vidim da ovo ne vredi mnogo jer je koncepcija ovog podforuma pogrešna. Izgleda se previše popustilo raznim trolerima i konstantno se dozvoljava da ljudi idu u off-topik, bez brisanja tih postova. Znam da upravo to i ja radim, i izvinjavam se, iz dobre je namere.
Imam iskustva sa moderiranjem foruma i smatram da bez malo "čvršće" moderacije (naročito delova kao što je "Politika") nema ni kvaliteta.
Vi ste jedan od najposećenijih foruma i na vama je zato odgovornost veća - sami birate da li će te se pretvoriti u dečije igralište ili ozbiljnu i kvalitetniju diskutantsku "kuću".

Što se Vidovdana tiče, ideologije i politička opredeljenja tu nisu bitna. Ako si čovek, imaš dostojanstva i elementarnog ljudskog poštovanja, nećeš vređati nekog kome taj datum znači. Niti određivati ljudima na koji način će ga obeležavati, da li će čestitati nekom slavu ili jednostavno - odćutati.

Управо све то о чему пишеш ја бих желео да видим овде

Сваки светац се честита јер је то за Србина слава

Čestita se onome kome je slava, i čestita se kao slava, a ne kao istorijski datum, i ne svakom Srbinu.

Onaj ko želi da naglasi istorijski aspekt ovog datuma može da kaže: "Slava srpskim junacima, palim na današnji dan", a ne da kaže: "Čestitam" (ti dan kada su nam preci poklani, i kada nam je sveti knez Lazar obezglavljen).

Ko ne može da uoči razliku između Vidovdana kao slave (koju slave pojedini Srbi) i Vidovdana kao dana sećanja na postradale Srbe u uzvišenoj borbi za slobodu i Hrista, džabe mu je bilo šta dalje objašnjavati.

I ti o porazu...

Доне, то ти је ваљда та алтернативна историја - група неолибералних "експерата" која доприноси општој борби глобалиста да се угуши национална свест народа.

Код нас број њихових следбеника, на жалост (и своју и нашу), није занемарљив.

Но, мене то не спречава да се увек насмејем њиховом покушају уздизања своје глупости.

Apsolutno svuda mozete videti da se za svako obelezavanje Vidovdana, a narocito na Kosmetu kaze PROSLAVA VIDOVDANA... Cesto se upotrebljava i termin VIDOVDANSKE SVECANOSTI...

Mesate babe i zabe... Nadam se da to ne radite zlonamerno... Jer se Vidovdan proslavlja iz razlicitih uglova... A zrtvama se oda pocast... I svi se podsetimo njihove hrabrosti i postidimo trenutka u kom zivimo... Oni su svoje zivote dali znajuci da idu u sigurno smrt, a kad citam komentare ovde, veliko je pitanje da li su imali za koga da se zrtvuju...

шта кажу срби са косова,јесу ли задовољни са владом србије?:think:

POLJE KOSOVA

Ima polje, sve ravnina
Nije kao što su, ona neka
Već kolevka od davnina
I svetinja pamtiveka................

Ima polje, poraza i slave
I duhovno blago roda
Božuri su mesto trave
Nabujali kao voda.................

Kada stigneš, tada kleči
Te poljubi, grudu ploda
I tada ćeš čuti reči
Od iskona, suzu roda............

ZK

шта кажу срби са косова,јесу ли задовољни са владом србије?:think:

Одушевљени су!!! Влада која је признала Ахтисаријев план,која је пристала да Еулекс дође,влада која сарађује са Приштином,која на терену ништа не ради,која је дозволила да се постави царина,која је дала свој глас да се Косово прими у ММФ,и још и још...много тога,а све перфидно и подмукло.па влада бре нема никав план ни стратегију чак ни минимум минимума за заштиту српских интереса како на Косову тако ни у Србији ето..Просто је обожавамо:heart:
Е сада можеш да замислиш колику несигурност све то улива у овој ситуацији

Записе душе можеш ли нам описати шта се дешавало данас и ако имаш неку фотографију да поставиш?
Хвала

DSC01472.jpg

DSC01474.jpg

DSC01479.jpg

DSC01438.jpg

DSC01435.jpg

Било је истовремено јако лепо и веома чудно да се после толико година окупило толико Срба на територији која је наша али ипак окупирана.било је јако пуно омладине ,из образа ,била је душанова гарда ,мислим да сам видела и Делије, било је јако пуно људи са Косова,из енклава ,страх није био присутан уопште,чак шта више онај стари српски пркос као да се појавио код свих, осећала се заштита Цара Лазара,трубачи су свирали и одјекивале су српске песме посвећене Србији и Косову, виориле су се српске заставе.Шиптарска полиција је била оприсутна на сваких 500 метара или сам ја имала такав утисак,али само су посматрали. Стигли су и Срби из Црне Горе,видела сам и неке Русе.Дошао је и принц Карађорђевић,Били су присутни и представници СПЦ, заиста је била велика радост и среће присуствовати том догађају,верујте да се то видело на лицима свих. Ето ако се будем сетила још нечега писаћу:bye:

Овај дан мора и треба Србе да увек опомиње, да морају бити уједињени.

Да се не деле, једни друге оптужују, утркавају се показујући ко је већи и бољи Србин од другога.
С друге стране да и они Срби којих на жалост и даље има и који су склони издајама, који су похлепни, поткупљиви, да размисле шта је и како се некада бранила и чувала част отаџбине.
Да сви заједно схвате, и једни и други, да су тако подељени , најслабији, и да их други управо због подељености другојачије посматрају и имају мишљења о њима.

Да једном , тај пораз на бојном пољу, на данашњи дан, управо својим ЈЕДИНСТВОМ, претворе у победу...........

СЛАВА КОСОВСКИМ ЈУНАЦИМА !!!!

SLAVA IM !!!

I ti o porazu...

Pa gospodin ne moze to da vidi.Zar ces mu stvarno to objasnjavati!?:lol:
Zaustavili smo ih tamo,na kratko,ali dovoljno da se ostatak Evrope pirpremi.
Cak i Turci sami to priznaju.A to sto budale misle da slavimo "poraz" evo pokusacu da im pojasnim,valjda ce nekako da dopre do njihovih malih mozgova.Slavimo hrabrost,slavimo patriotizam,slavimo svest koja ih je sve ujedinila da se bore
makar do zadnjeg.Slavimo nesto sto bi trebalo da bude iskra ujedinjenju ovog naroda.Ali situacija je takva kakva je ***......
ДА СРБИЈА БУДЕ - В ЕЛ И К А !!!
srbija.jpg

Sasvim dovoljno je velika...teritorijalno.......ko zeli da razume razume ce!!!

Back