ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ - МИЛЕНИЈУМСКА ПРЕВАРА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vskin8.jpg

Spaljivanje protopopa Avakuma i njegovih pristalica u Pustozjersku 1681.

autor: Pjotr E. Mjasojedov

OK.А какве ово има везе са темом?А друго што су их убили?

Данас је свет један велики Вавилон, као што је Бог и рекао да ће бити. Овакви "празници" су само логична последица.
Паметан ће славити Бога Спаситеља, а обмањени сатанске празнике.

:ok::ok::ok:

Ma kako nisu :roll: Pa baš smo bili poznati kao uman i prosvećen narod. Škole na svakom koraku, svi pismeni i učeni, narod kulturan i vaspitan (i pobožan) ma milina jedna. Naprosto čudo jedno kako neko može da pomisli da nas smo se masovno opismenili tek posle '45.

I šta je uopšte imao ko da spaljuje tamo neke naučnike kad se pola naroda valjalo od smeha kad im kažeš da je zemlja lopta.

E bas sam listao digitalizovane stare brojeve Politike pre 1941. na sajtu Narodne biblioteke i neverovatno koliko bi naslova moglo da se primeni danas:

"Zena ubila muza" ; Zena ubila ljubavnicu muza"; "Zapalio svoju ljubavnicu"; "Starica zadavljena"; "Banda maloletnih pljackasa hara Beogradom"; "Otac drzao cerku zakljucanu 50 godina"; pa onda licni oglasi - "Mlada dama 24 godine trazi situiranog gospodina"; pa onda clanak o tome kako su monasi u nekom manastiru krali nakit od drugih monaha, pa pop uhvacen sa tudjom zenom.

Pa onda clanak o tome kako se kafanski gosti bahato ponasaju prema konobarima, pa onda pronevere u ministarstvu finansija, pa sudjenja nepostenim industrijalcima itd.

Tako da se grohotom smejem kad neko tvrdi da su Srbi pre komunista svi bili gospoda :lol::lol::lol:

Evo ko ne veruje neka proveri :lol:

http://digital.nb.rs/scr/browse.php?collection=no-politika

Ih, bre! Ni otac Joil nije mu ravan! :D

Пре пар недеља отац Јоил је примио нас шесторо и посветио нам неколико сати. Постављали смо разна питања, па бих неке одговоре поделио са форумашима:

1. Потврдио је оно што смо знали о кока-коли: да јудео-масони приносе жртву сатани у виду спаљивања деце, и да се тај пепео ставља у суву материју од које се после по целом свету прави и флашира кока-кола. Није изричито рекао, али мислим да је смисао био да ништа од компаније кока-кола не треба куповати: фанту, спрајт, киселу воду итд.

2. О новим личним картама: "Можете их узети, али знајте да сте се тиме већ ухватили у коло са сатаном". Изричито је нагласио да се ни под каквим условима не сме дозволити стављање РФИД-ова на десну руку или чело (и на било који други део тела).

3. О крштењу кропљењем и немању благодати: "Јер ти знаш да је и најмањи делић једне капи свете водице довољан да освети цело тело? Они "зилоти" нам чине медвеђу услугу. Уместо да се боримо против других погубних ствари, морамо још енергију и на њих да расипамо."

Онда је испричао ону познату причу кад су се јавио зли дух у некој кући и почео да лупа ноћу по зиду, као са чекићем. Звали укућани католичког свештеника, но после његовог "освећења" куцање се удвостручило. "Не само да га није отерао, него је својим "освећењем" донео још једног демона. Ето, па видите на основу тога колико вреди и католичко крштење." Кад су после позвали нашег свештеника и овај прописно осветио кућу, демона није било више.

Да додам уз то: пред нашим очима је отац Јоил крштењем изгнао демона из једне девојчице, старе 7-8 година.

4. О исповести: "Не исповедам! Нек се свако исповеди код свог духовника. Гордост је опасна ствар."

5. О захтевима људи који дођи код њега за молитву: "Читам само молитве за здравље и за ништа друго!"

6. О благослову за брак: "Не дајем благослов за брак." Мислим да је смисао био, да он не зна да ли ће неког Господ позвати можда у монаштво - нисам поставио потпитање јер сам био утонуо у мисли зашто је тако одговорио. Сличан одговор сам добио и од оца Евтимија у Јошаници: "Не читам молитве за брак и проналажење брачног партнера."

7. О печалбарењу: "Благослов дајем једино за одлазак у православне земље. На запад, не."

8. На питање да ли су наступила последња времена и да ли нам ускоро предстоји Трећи светски рат, само је рекао: "Знаци су страшни."

9. Причао нам је и о свештеницима који граде велелепне куће и гараже на даљинско отварање за скупоцене аутомобиле, а своју цркву закључавају за зарђалим ланцем и катанцом. И о попадијама са налакираним ноктима и фризуром, док је у цркви прашина са два прста.

Итд. Људи, морате да доживите оца Јоила. Возом до Колашина, па комбијем (уз претходну најаву) још 15 километара изузетно лошим путем високо у планине. Кажу да је нуђено су оцу Јоилу да се асфалтира пут, но он је одбио јер не жели да му манастир постане туристичка дестинација. Ћириловац се налази на 1334 метра надморске висине, у прелепој природи.

Трудио сам се да што верније пренесем његове речи, екавизовано. Нек ми опрости Господ ако сам нешто погрешно пренео, или смисао изврнуо.
Nexus 6

:lol:

А рецимо неко монак воли своју девојку и и живе у уздржању од блуда.А молитвено поштују Свеце који су заштитници чистог живота у брачној Светотајинској заједници и не пада им на памет да славе овај ново пагански празник.

Svaka cast Sami. Jer malo je takvih ljudi, vidi samo koliko njih se ovde na temi smeje i ismeva. Kao da je razvrat nesto normalno.

Meni uvodni tekst deluje prilicno neubedljivo, no svakako da su se ljudi danas mnogo razvratili i odvratili. Krajnja su vremena dosla kad se neko raduje razvratu..

A tacno je, gledala sam u filmu "Kraljica Margo" da su katolici imali takve obicaje da izadju uvece u grad maskirani, pa se ne zna ko s kim vise bude.

Svaka cast Sami. Jer malo je takvih ljudi, vidi samo koliko njih se ovde na temi smeje i ismeva. Kao da je razvrat nesto normalno.

Meni uvodni tekst deluje prilicno neubedljivo, no svakako da su se ljudi danas mnogo razvratili i odvratili. Krajnja su vremena dosla kad se neko raduje razvratu..

A tacno je, gledala sam u filmu "Kraljica Margo" da su katolici imali takve obicaje da izadju uvece u grad maskirani, pa se ne zna ko s kim vise bude.

Takvi obicaji su poreklom paganski a nisu bili strani ni pravoslavcima.

Doduse ne treba verovati svemu sto vidis na filmu, na filmu znaju ljudi i da lete bez krila :mrgreen:

Ovo Vladanovo, o povezanosti Nimroda sa sv. Valentinom, nema veze sa zivotom... Obicna gomila mitomanskih nagadjanja. Rimokatolicka crkva priznaje nekoliko svetitelja koji su se zvali Valentin. I kod nas pravoslavnih ima nekoliko svetih Valentina. Nije (mi) samo jasno na kojeg od tih svetih Valentina se odnosi praznik "Dana zaljubljenih". Mozda je to cak i jedan od svetih Valentina koji je i kod nas prepoznat kao svetitelj.
Drugo, kakve veze ima koje je poreklo samog praznika? Ako je i imao bludnicki karakter a kultom nekog pravoslavnog svetitelja taj je karakter izmenjen i dobijeno je nesto sto je u skladu sa hriscanstvom... Tu onda nema niceg loseg i onda nema govora da se "ustvari slavi Pan/Nimrod..." (parafraziram). Ima i dosta nasih starih paganskih obicaja koji su poprimili hriscanski karakter i kojima obogacena nasa hriscanska kultura. Crkva sa tim nema nikakav problem.

Inace, Vladane, valjda toliko znas, i mi pravoslavni proslavljamo Bozic 25. decembra, isto kao i rimokatolici. Jedina razlika je sto su oni usvojili papski kalendar pa, po njihovom kalendaru, nas 25. decembar pada 7. januara.

Паганко ти је објаснио уместо мене...
А иначе сва та забуна око Бога Оца, Бога Сина, светог духа, светог тројства, троједног Бога, то је смешно и гротескно.
Хришћански теолози се и дан данас споре око тога да ли је Бог један или су тројица, при чему је Бог отац у целој тој причи прилично маргинализован.
О упијању свега и свачега у хришћанске култове ради придобијања што већег броја верника да и не говоримо...
Koji se to teolozi spore oko pitanja Svetog Trojstva???
Pravoslavni svakako ne.
Kod pravoslavnih niko od tri lica Svete Trojice nije marginalizovan.

Poslednja izmena:
А рецимо неко монак воли своју девојку и и живе у уздржању од блуда.А молитвено поштују Свеце који су заштитници чистог живота у брачној Светотајинској заједници и не пада им на памет да славе овај ново пагански празник.
:eek:
Ako monah ima devojku, sitaucija je čudna sama po sebi. :huh:

Био је то још један од оних световних "празника" кад човек осећа да нешто није у реду... 14. фебруар, Дан љубави на западу. Читав град је облепљен кичастим црвеним, роза и белим срцима, голубићима, ружама, жалосно-смешним дебељушкастим створењима са запетим луком и стрелама који би требало да представљају анђелчиће... Сви су се данас одједном сетили оних које воле, те је по граду општа јурњава (као некад код нас за 8-март), многи некуда јуре са букетима цвећа у рукама и бомбоњерама у облику срца... на радију нас без престанка подсећају да је данас св. Валентин, дан љубави... врте се сладуњаве песмице, а од реклама готово да се роба по радњама и не види...

Многи су, можда, уживали у том једнодневном изливу "љубави..." Кафане су биле пуне, као и позоришта, биоскопи... Било је блуда, било је свачега...

Тужно је то што су се и многи Православни повели за овом, још једном у низу лудорија овог света и што су заборавили да 14. фебруара по новом, а 1. фебруара по Православном календару наша Црква прославља светог мученика Трифуна који је због вере коју је исповедао, после страховитог мучења, био посечен у Никеји за време цара Декија.

А свештеномученик Валентин, чији спомен наша Црква слави 30. јула по старом календару (13. августа по новом) исповедао је своју веру и љубав Христову у Риму за време злогласног прогонитеља Хришћана, Клаудија II, дакле био је Православни светитељ, јер је живео и страдао много пре Раскола. Горео је љубављу Христовом и због те и такве љубави пострадао у тешким мукама - због оне љубави коју св. Павле описује у својој првој посланици Коринћанима.

Какву нам то изопачену слику љубави представљају данашњи трговци људским душама! Какво ужасно богохулство, какво лицемерје пред данашњим мученицима које Христа ради прогоне безбожници на целој кугли земаљској, почев од Косова и Метохије...

http://www.komentar.rs/sip/viewtopic.php?p=17802&sid=91c6e16e51f527237b850c93b73a7712

Dan zaljubljenih je jedna velika glupost, pre sam se i ja zanosio time ali sada nikako.
Covek treba svojoj zeni ili devojci stalno da pruza duznu ljubav i paznju,a ne samo na ovaj dan, zato gledajuci taj praznik ne ide mi u glavu zasto je toliko naglasen, kada treba svaki dan da bude kao takav.

A kada vam svaki dan bude ispunjen ljubavlju onda vase zene i devojke nece cekati dan zaljubljenih i osmi mart da dobiju paznju.

Ako si gledala film, zasto onda lazes? Samo je Margo u tom filmu to radila, a ti odmah "to je katolicki obicaj". Bolje brini o srpskim obicajima koji su na srecu izumrli, poput "lapota", i procitaj nesto od Bore Stankovica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back