ДАН ЗАЉУБЉЕНИХ - МИЛЕНИЈУМСКА ПРЕВАРА

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Борка.Има и побожних младих људи који хоће да ступе у Свету тајну брака,а којима нимало не смета што се лоше пише о валентинову.

A jel ima vrenika koji prhvatalju tudje vidjenje? Odnosno da nema Boga? Ili da je Hriscanstvo nastalo na lazima i kradji tudjih verovanja?

Не знаш шта и како савремени Хришћани славе, а камо ли они први, мантраш овде паганске басне и умотворине, спајајући неспојиво.

На жалост знам, али твој твој мозак је толико испран да ниси у стању да користиш ни мрвицу разума.

У људском срцу постоји животињска жеља, унета у њега падом, која стоји у вези са жељом палих духова. Ми верујемо да у срцу постоји и духовна жеља, са којом смо створени, којом се природно и правилно љубе Бог и ближњи, и која се налази у хармонији са жељом светих анђела. Да бисмо заволели Бога и у Богу ближњега, неопходно је да се очистимо од скотоподобне жеље. Очишћење савршава Дух Свети, у човеку који својим животом изражава жељу за очишћењем. 1. 254
• Грех блуда има ту особину да сједињује два тела, мада на незаконит начин, у једно (1. Кор. 6,16); због тога - иако се овај грех прашта одмах након покајања и исповести, уз неизоставни услов да га покајник остави - очишћење и отрежњење тела од блудног греха захтевају дуг временски период, како би веза и јединство које је успостављено међу телима, а које се укоренило у срцу и заразило душу, пропало и било уништено. Ради уништења безбожне навике, Црква онима који су пали у блуд и прељубу одређује веома дуге рокове за покајање, након чега им допушта да се причесте свесветим Телом и Крвљу Христовом.

"[/SIZE]Као што се тело - каже преподобни Макарије Велики - кроз спајање са другим телом зарази нечистоћом, тако се и душа прља кроз сједињење са злим и скверним помислима. Ако неко разврати душу и ум пристајући на зло, заслужује казну. Као што тело треба чувати од видљивог греха, тако и душу треба чувати од непристојних помисли, јер она је - невеста Христова". Удаљивши од себе узроке греха као што су: слободни разговори и расејан живот, преједање и наслађивање храном и пићима, раскош и претеривање када су у питању одећа и друге келејне потребе, осуђивање ближних, клевете, подсмех, празнословље и брбљивост - донесимо одлуку да се одрекнемо наслађивања сладострасним помислима, маштањима и осећањима. Немојмо их подстицати у себи и храбро их одбацујмо када се појаве из наше пале природе или када их предложе непријатељи нашег спасења - демони.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/EnciklopedijaSpasenja/Enciklopedija02.htm#16

Da su nešto omrsili nesto slatko i žensko umesto što su gulili alat o kamen, verovatno bi sasvim drugačije pesme pevali. Što će reći kao da mi slepac drži predavanje o istoriji slikarstva.

A jel ima vrenika koji prhvatalju tudje vidjenje? Odnosno da nema Boga? Ili da je Hriscanstvo nastalo na lazima i kradji tudjih verovanja?

Онда они не би били верници.Успут само сад у ово пред антихристовско доба се шире лажна научна ''открића''да је хришћанство фалсификат.Тога пре није било.

Борка.Има и побожних младих људи који хоће да ступе у Свету тајну брака,а којима нимало не смета што се лоше пише о валентинову.А рецимо неко монак воли своју девојку и и живе у уздржању од блуда.А молитвено поштују Свеце који су заштитници чистог живота у брачној Светотајинској заједници и не пада им на памет да славе овај ново пагански празник.

OK, ja sam htela malo da se našalim.

Ali, zar misliš da je većinu ljudi, koji ovde praznuju Valentinovo, uopšte briga za poreklo praznika? Tja ... samo povod za malo razmene nežnosti. Bolje praznovati zaljubljenost nego mržnju.

Da su nešto omrsili nesto slatko i žensko umesto što su gulili alat o kamen, verovatno bi sasvim drugačije pesme pevali. Što će reći kao da mi slepac drži predavanje o istoriji slikarstva.

Та сладост пролази и погубљује душу.Колико је девојака помрло и њихова пролаза лепота кад су умрле се обратила у трулеж и смрад.Јел би ти се свидео тај призор?Верујем да не би.

Ma to neko ubacivanje i prica , to je u totalno drugom konekstu protumaceno ... Imas jedno znanje opste za sve i sad to je modifikovano da se kontrolisu ljudi i da ti namece neku negativu i kaznu i strah od neke propasti itd... Imas princip karme i po tome sve funckionise , niko te ne kaznjava jedino mozes sam sebi da napravis sranye ... Ovo su neke nebuloze u metaforama i plasenje ljudi ... :)

Poslednja izmena:
Онда они не би били верници.Успут само сад у ово пред антихристовско доба се шире лажна научна ''открића''да је хришћанство фалсификат.Тога пре није било.

Pa naravno da nije bilo kad su se autori tih tvrdnji milostivo spaljivali na lomači usled viška vlasti i nedostatka kontraargumenata. Danas srećom imate samo nedostatak kontraargumenata.

Ali, zar misliš da je većinu ljudi, koji ovde praznuju Valentinovo, uopšte briga za poreklo praznika? Tja ... samo povod za malo razmene nežnosti. Bolje praznovati zaljubljenost nego mržnju.

Борка кад би се ти крстила код нас и почела да водиш практичан хришћански живот мислим да би Бог учинио да скроз другачије мислиш.

Bili bi, odakle ti ta ideja? Ne bi verovali u Hriscanskog Boga al moguda veruju u sta god zele. Pa hriscanstvo i jeste falsifikat, isto kao i Islam ili bilo koja druga religija.

Ma to neko ubacivanje i prica , to je u totalno drugom konekstu protumaceno ... Imas jedno znanje opste za sve i sad to je modifikovano da se kotrolisu ljudi i da ti namece neku negativu i kaznu i strah od neke propasti itd... Imas princip karme i po tome sve funckionise , niko te ne kaznjava jedino mozes sam sebi da napravis sranye ... Ovo su neke nebuloze u metaforama i plasenje ljudi ... :)

Ma. Ja samo verujem sv. Avgustin kad piše nešto na tu temu. On je sve to probao, pa je mogao iz iskustva da piše. :mrgreen:

Pa naravno da nije bilo kad su se autori tih tvrdnji milostivo spaljivali na lomači usled viška vlasti i nedostatka kontraargumenata. Danas srećom imate samo nedostatak kontraargumenata.

Јок.Правoславци немају везе са ломачама.Већ су рецимо срби вековима живели побожно и овакве ствари имнису падале на памет.

Poslednja izmena:
Борка кад би се ти крстила код нас и почела да водиш практичан хришћански живот мислим да би Бог учинио да скроз другачије мислиш.

Kako? kada nema Boga? Nemoj da si kao jedan doticni forumas cije ime necu spominjati. Mani me tih vradzbina...

Мржња према злу и заблудама (лажима демонским), не само да мора постојати, већ је неопходна за човеково усавршавање и сазревање.

Та слављена ''заљубљеност'' која долази на подстицај ''симпатичног репоње са козјим ногицама'', не само да је зло (о бољитку нема ни говора), већ је својеврсна МРЖЊА ПРЕМА СОПСТВЕНОЈ ДУШИ.

Мржња према злу и заблудама (лажима демонским), не само да мора постојати, већ је неопходна за човеково усавршавање и сазревање.

Та слављена ''заљубљеност'' која долази на подстицај ''симпатичног репоње са козјим ногицама'', не само да је зло (о бољитку нема ни говора), већ је својеврсна МРЖЊА ПРЕМА СОПСТВЕНОЈ ДУШИ.

:ok::ok::ok:

Та сладост пролази и погубљује душу.Колико је девојака помрло и њихова пролаза лепота кад су умрле се обратила у трулеж и смрад.Јел би ти се свидео тај призор?Верујем да не би.

Sve je prolazno,lepota,zivot i normalno je da se covecije telo nakon smrti raspada.Nema tu nicega sto ti se moze svidati,ili ne.

O cemu sada ti pricas?
Religija je odgovor na to? Ne, naprotiv, religija je kriva za svu mrznju na ovom svetu.
Ne dolazi zaljubljenost ( covece ti kao da nikada nisi bio zaljubljen ) vec ovaj dan sluzi samo za podsecanje na osobe koje volimo i koje su nam drage.Mrznja prema dusi? O cemu ti pricas?!?

zavisi u kojoj grani budizma. neki vadzhrajana budizmi su otvoreno teistichki, npr. shingon, a neki mahajana su vrlo blizu teizmu, npr. chan/ zen.

da l koliko sam ja citao ni jedna "grana" nema vrhovno Bozanstvo. Cak je i Sidarta govorio i zagovarao kako nema Boga i nema tvorca. Osnova Budizma se zasniva na tome. Tj postizanju Nirvane kao stanja svesti. Zbog toga je Budizam vise "nacin zivota" nego religija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back