Дан после - главни утисак је ПОВРАТАК У ДЕВЕДЕСЕТЕ

tad sam bila mlada i pametna :mrgreen: devojka koja razmislja svojim mozgom i dala sam doprinos i ja, skroman ali ipak doprinos i bas sam bila srecna uvece, palim tv kad nema vise Slobinih ispiraca mozga :super:

Е јадни су ови мушкарци у Србији кад је то могло да те усрећи ;)

naravno da nije i ja sam razocarana samo kazem da nije gore a ni isto kao tad.

Чак и да није, тада смо имали распад државе, ратове и санкције, а данас уживамо међународну економску подршку, па смо опет на ниским гранама.

kako iko moze mrtav hladan da napise da su devedesete bile izobilje? za koga? za mafijase, ubice, ratne profitere koji su izmileli iz svih mogucih rupa i vodili glavnu rec dok su ljudi ubijani, umirali od gladi, tukli se za hleb, prazni rafovi, zemlja u totalnom jadu i bedi, benzin u plasticnim flasama....a sve da ovaj sacuva fotelju, i da na kraju da sve sto traze
neumesno je ako ne i morbidno da neko kaze da je tad bilo bolje, a ne obrnuto, koliko je porodica razoreno i zavijeno u crno, o cemu pricate kad cete da se osvestite, nemoguce da ovo postoji jos uvek , da neko ovako razmislja i pored toga sto ni danas nije dobro ali porediti ono sa ovim danas.......Boze :dash:

Ne mešaj babe i žabe.

Period koji ti direktno uzimaš za primer je 1993-1994.g. Perid građanskog rata u kome je preko 3 miliona Srba u jednom trenutku ostalo bez svoje države, obespravljeno i pred istim genocidom koji je nad njima izvršen između 1941-1945.g.
Rat je bio najavljivan godinama ranije i za njega su svi znali osim naivnih Srba koji su mislili da je to samo laž i propaganda a da su "bratstvo i jedinstvo" svetinja.

Ja Miloševiću ne zameram što je pokušao da spasava Srbe jer mu je to bio zadatak kao predsednika Srbije i svih Srba.
Ja mu zameram što u trenutku kada je sve to počelo 1990.g nije napravio i oformio Srbsku vojsku i hrvatsko-slovenačko smeće počistio kako treba i napravio Srbiju kakva je trebala da bude napravljena još 1918.g. Za to je imao sve uslove. Podršku naroda od 90% Srbija je bila moralno i politički veoma jaka i stabilna a ekonomski dovoljno jaka da se to bez problema izfinansira. Stani faktor nije imao nikakvu mogućnost intervencije jer je to bilo isključivo unutrašnje pitanje SFRJ. Taj građanski sukob u najboljem slučaju trajao bi 2 meseca u najgorem 4. I posle toga bilo bi ono pojeo vuk magarca i nikom ništa.
Ali nažalos on je zbog svoje nesposobnosti pošao najpre politikom kreni - stani da bi na kraju doveo sav mogući svetski ološ u državu da mu on vodi politiku a na kraju napravio sebi za opoziciju gomilu idiota koji nisu znali pošteno da sastave par reči a najmanje par rečenica.

Ti ratni profiteri, ubice i ološ, koji ti pominješ, danas su listom svi od prvog do poslednjeg uvaženi članovi fašističke-demokratske stranke koja vlači i razvlači Srbiju u 10 zadnjih godina.

A gde je tvoje mesto u samom tom debilnom sistemu dobro razmisli jer moraš da znaš da ova anarhija i budalaština koju je doneo takozvani DS u Srbiju neće zauvek trajati. Biće kraj kad tad a tada će biti ona poznata narodna bešte gaće gde vas noge nose.

I još nešto bi trebalo da znaš.
Najbolji period za privređivanje od 1990-2010.g bila je 1998.g.
Tada je prodat telekom za 1,5 milijardi dolara a u privredu je ubačeno nešto oko 730 miliona i tada se desio pravi privredni bum u Srbiji.

I sada ti meni reci gde je nestalo 35 milijardi evra što Srbija danas duguje i sve pare od izvršenih privatizacija kada je Srbija danas ubedljivo najsiromašnija država u Evropi a kada je "bednih" 730 milona miloševićevih dolara (u odnosu na te tolike demokratske evre) uspelo da pokrene komletnu tadašnju privredu ? Ali baš privredu jer ovo što danas imamo je samo imitacija od jeftinijeg kartona.

Naravno posle toga (1999) su došli američki divljaci da spašavaju Ameriku u Srbiji !?!?!?

Poslednja izmena:
Da pođemo od toga da je samo organizovanje parade pokušaj daljeg slamanja Srbije. U Srbiji, kao i u celom svetu, ima “seksualnih manjina”, i oduvek ih je i bilo, međutim, ovde se ne radi o tome, radi se o instrumentalizaciji tog pitanja i njegovog korišćenja u političkom konceptu Uostalom, većina onih među organizatorima “parade ponosa” uopšte i nisu homoseksualne prirode.

Parada je morala da se održi po svaku cenu i to je valjda svima jasno, isto tako jasno je ko je dao nalog vlastima za tako nešto Zašto? Cilj je bilo nasilje što onda daje povoda za ocene da je Srbija i dalje zaostala zemlja bez ikakvih demokratskih reformi. Uslov za dalje slamanje. Kao što smo videli strani mediji su o tome izveštavali po istom medijsko-političkom receptu kao i za vreme ratova devedesetih,kada je krenula kampanja protiv Srbije i Srba.

Vlast u Srbiji i njihovi mediji su ove događaje iskoristile za obračun sa "desničarskim" organizacijama poput Obraza, 1389, po mom mišljenju marginalnih grupa, krenuli su u obračun sa veoma smišljenom propagandom, trpanjem u isti koš svakoga ko drugačije misli od aktuelne vlasti. Istorija nas uči da su jadne države koje se plaše marginalnih grupa kao što su Obraz, 1389. Jadne su i države koje se plaše i navijača fudbalskih klubova, bez obzira koliko se oni nasilnički ili divljački ponašaju. Problem u Srbiji je u nečemu drugom i taj problem se ne može rešiti medijskom hajkom i hapšenjem pripadnika tih marginalnih organizacija.

Problem je stanje u društvu i beznadežni položaj u kome se nalaze mladi ljudi u Srbiji. Da li će vlasti pohapsiti sve mlade ljude u Srbiji? Šta današnji mlad čovek može da očekuje u Srbiji? Teško je pronaći neku evropsku državu u kojoj za mlade ljude ima toliko malo perspektive kao u Srbiji. Mlad čovek može da završi fakultet, bilo koji, da bude primeran student i čovek ali šta to vredi. Posla nema niti bilo kakvog statusa u društvu. Srbija je postala zemlja bez nade. Istovremeno je suočen sa svakodnevnim medijskim porukama, od domaćih ili, češće, stranih političara, kako on, ipak, nije dobar, kako se nije “transformisao” u “Evropljanina”. U takvom haosu, pored velikog besa preostaje mu jedino da se “uhvati” za ono što mu niko ne može oduzeti – za njegovo nacionalno biće. Znači, preostaje mu to što je Srbin, a ostalim koji to nisu ono šta oni etnički jesu.

To je suština problema a ne Obraz i slične organizacije. Umesto da se suoče sa tom realnošću vlasti hapse a njihovi medijski saučesnici se utrkuju u neverovatnim kvalifikacijama tih grupa, od ultranacionalističkih epiteta do čak neverovatne ocene da su to neo-nacisti, klerofašisti ...Prosto da čovek ne poveruje kakvu sve maštu imaju ti samozvani čuvari “evropske Srbije” i sa kolikom mržnjom gledaju na ljude koji misle drugačije od njih. Da li ti ljudi uopšte znaju šta znače reči koje koriste?

Nije, dakle, problem u Obrazu nego u položaju mladih ljudi i njihovom raspoloženju. Nije samo Obraz nego najveći deo mlade generacije u Srbiji. Sa time se vlasti moraju suočiti. Obraz i njemu slične organizacije su krivi jer su izabrali pogrešnu metu, nisu homoseksualci krivi. Njihova meta treba da bude neko drugi. Ako se u međuvremenu nešto ne učini, a vrlo je verovatno da neće, i ta meta će doći na dnevni red ali onda to neće biti posao samo za Obraz ili 1389 i navijače nego za čitavu mladu generaciju.

meni ne moze niko da ispira mozak, mene vesti zanimaju cisto kao gole informacije sta se desava a ne tudja tumacenja istih..to niti slusam niti obracam paznju ko god da ih izgovara od Vucica do Cede i Tadica

A smetali ti Slobini ispiraci mozga. :lol:

Barem malo doslednosti, ne moras sebi da kontriras u dva uzastopna posta. ;)

Da ne ulazim u polemiku o celom tekstu koji vrca od demagogije i poluistina, osvrnuću se samo na jednu laž. A to je ovo boldovano.
Gde si ti pročitao da najviše ulaže u policiju? Gde si ti pročitao da policajcima daje povišica? Gde piše da će im nabaviti novu opremu?
Manipulisanje lažima i poluistinima u politčke svrhe se naziva demagogija.

Нова опрема им је набављена - видео си синоћ нове униформе на жандармерији.
Повечање плата - највљано је да ће полиција бити прва која ће добити повећање када се постигне договор са ММФ.Званично.
Два дана пред параду је званично "постигнут договор са синдикатом полиције" о побољшању услова за њене припаднике............
Ако не претиш вести, намој вређати и сумњати.....................
распитај се,све ти је на нету.

П.С.
Шта је демагогија и полуистина?

Poslednja izmena:

Back