Dali treba preimenovati bulevar Z.Djindica...

Da li treba preimenovati bul Z Djindjica u Bul Hugo Caveza?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
...u recimo bulevar Hugo Caveza?

Mozete da date i obrazlozenje.

bice preimenovan u bulevar tome nikolica... kad vec moze da bude donator narodne biblioteka a dao direktivu da se skrese budzet za kulturu za 50 posto onda moze i bulevar da ima... ionako su sklonili sve camce koji su godinama stajali kad su mu gradili onu kucerinu da ima gdin cist pogled na reku i da mu nista ne smeta

Еве ги овај...већ мења.
images

Булевар је један, а предлога много. Већ имамо преседан - једна улица, по називу Душанова (по Душану Петровићу) од Калемегдана, има још два назива у наставку до Вуковог споменика (а и то је застарело - нека се то назове споменик Гранд паради - они и онако сада образују и децу и одрасле). Неки од назива делова Булевара би могли да буду "Вука Драшковића", "Наташе Кандић", "Соње Лихт", "Мадлен Олбрајт", "Бил Клинтон", "Државни врх" (да се не набрајају баш сви, можда се нешто промени) итд.

"Државни врх" (да се не набрајају баш сви, можда се нешто промени) итд.

Непристојно је да сам себе цитирам, али не могу да одолим :) Чуј - "Државни врх"! "Државно дно, па и онда нешто испод тога". Да нас сада представљају Аганлија, Кучук Алија, Мула Јусуф и Фочић Мехмед ага, мислим да бисмо боље прошли. О "старцу Фочи од стотину љета" нећу ни да говорим :)

Najpre se treba opismeniti.

Српски језик "трпи", али "не воли" инфинитив. Замисли да си, неким чудом, написао "Прво треба да се описменимо". Твоја порука би тада била много јача у смислу описмењавања. Додуше, на Гранд паради би те гледали презриво и рекли ти "Пуно хвала". И не би те више звали. Држимо се ми ипак "за понети", "за не поверовати" и осталих "модерних" израза.

Sta ti pada na pamet? :dash::banovati: Da je Zoran ziv.... sve bi u ovoj "drzavi" bilo mnogo bolje, ali posto je i ta nada ubijena... trenutno ucim nemacki pa prvom prilikom adioooooooooooooooooooooooooo!

I nama je drago... Pravo da ti kazem spremali smo ciscenje od gamadi, al vi pacovi makar znate sami da odete (neka korist i od Vas)

Stani malo? A zaboraviste tolike velikane!!!
Napr. Bulevar Canka... Ili :think:
znam znam znam!
Bulevar Sase Popovica! Ipak je on najveci srpski prosvetitelj posle sv. Save i Karadzica...
Al da se kosi sa ulicom zrtava turbo folka ;)

Српски језик "трпи", али "не воли" инфинитив. Замисли да си, неким чудом, написао "Прво треба да се описменимо". Твоја порука би тада била много јача у смислу описмењавања. Додуше, на Гранд паради би те гледали презриво и рекли ти "Пуно хвала". И не би те више звали. Држимо се ми ипак "за понети", "за не поверовати" и осталих "модерних" израза.

Ne, nije tacno. Uostalom, autor ga koristi u naslovu, a ti u postu br. 11. I svi ostali ga koristimo stalno u svakodnevnom govoru. Nisu u pitanju nikakvi moderni izrazi, niti sve to ima veze sa Grand paradom. Samo sam dao dobronameran savet malom coveku koji ima tipicnu potrebu da se bavi pitanjima koja daleko prevazilaze njegov obrazovni nivo i intelektualni kapacitet. Kad bude napredovao na polju osnovnog obrazovanja, moci ce sebi da priusti razmisljanje o malo krupnijim problemima, kao sto su nazivi ulica. Ali samo polako, korak po korak.

Ne, nije tacno. Uostalom, autor ga koristi u naslovu, a ti u postu br. 11. I svi ostali ga koristimo stalno u svakodnevnom govoru. Nisu u pitanju nikakvi moderni izrazi, niti sve to ima veze sa Grand paradom. Samo sam dao dobronameran savet malom coveku koji ima tipicnu potrebu da se bavi pitanjima koja daleko prevazilaze njegov obrazovni nivo i intelektualni kapacitet. Kad bude napredovao na polju osnovnog obrazovanja, moci ce sebi da priusti razmisljanje o malo krupnijim problemima, kao sto su nazivi ulica. Ali samo polako, korak po korak.

Шта да ти кажем, у праву си. И мени се промакло. А има везе са Гранд парадом. С обзиром на годину производње, ја сам слушао Душанку Калањ и остале легендарне водитеље на телевизији и радију и тако смо, поред основне школе, учили језик. Данас слушамо неписмене и/или водитеље са говорним манама и деца тако уче језик. Што се тиче општег образовања, потпуно си у праву да је више него добродошло. Али, никако не могу да се сложим са тобом да је оно пресудан чинилац о размишању о "крупнијим проблемима". Најбољи пример имам у мојој породици. Моја покојна баба је била неписмена. У ужој фамилији скоро сви су ми били заиста интелектуалци - непристојно би било да набрајам чиме су се све бавили. Ипак, невероватно, бабина је увек била последња. И моји пријатељи и пријатељице који су је запамтили и данас цитирају њене пословице и савете које нам је давала. Образовање је заиста драгоценост, али морални интегритет, животна мудрост и природна интелигенција су особине које са протоком година све више ценим. Идеално је ако се све то поклопи, али најозбиљнију штету нама као друштву нису нанели људи који немају образовање, него људи који немају образа.

Back