Mecenaa
Domaćin
- Poruka
- 3.702
Naravno da ima smisla.svaki muskarac razume to."Najcrnje" je što je to neki hrvat napisao, a ja preneo u originalu jer ima smisla
To su univerzalne stvari
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno da ima smisla.svaki muskarac razume to."Najcrnje" je što je to neki hrvat napisao, a ja preneo u originalu jer ima smisla
Dobro, ne mogu da navedem sve razlike u jednoj rečeniciDaleko od toga da je ovo pitanje padeža.
Ovo je pitanje povratnih glagola. Tačka. Sedi, jedinica![]()
A šta, moraš da vladaš književnim jezikom da bi bio patriJota?Kada tobož patriote i nacionalisti ne poznaju srpski jezik![]()
Meni ne para uši, isto mi je. Mislim da koristim mešano, kako mi kad legne. A nisam hrvat.Kod Hrvata nije ista gramatika.
Recimo glagol treba. Kod nas je porihvatlji samo oblik treba, treba da, nema trebaM, to je baš pokazatelj da je neko neobrazovan. Nema trebaM, trebaŠ itd.. A kod njih ima. Međutim,nama to para uši i dođe nam da prekidamo razgovor![]()
A šta, moraš da vladaš književnim jezikom da bi bio patriJota?
Ovi ti je tako pogrešan "stejtment" da ne znam odakle da počnem da ga "napadam"Šalim se, mislim, meni svejedno. NEgo mi para uši kada se neko poziva na svoj patrioizam a smatra da i dalj može biti nepbrazovan, zvuči baš kao ćaci![]()
Meni ne para uši, isto mi je. Mislim da koristim mešano, kako mi kad legne. A nisam hrvat.
PS
Da li ovo važi i za glagol "mora"?
Shvatio sam odmah, ne brini.Moje učešće u ovoj temi više shvatite kao zezanje... meni svejedno kako neko piše, samo sam skrenula pažnju da on razmišlja kako da je oženi sa nekim drugim, kako je zapravo ne voli![]()
Није тачно да се 'tačno zna šta znači'.Koliko god da je gramatički neispravna, ta rečenica je nedvosmislena i tačno se zna šta znači
Боље се питај откуд знаш да је ОВА, а не ОВАЈ ?Nego nevezano sa jezičkim umećem za ovu bi se zapitao dali da je zenim
Pogledajte prilog 1793068
Mene ne interesuje da budem gramatički i pravopisno ispravan. Tako sam u mogućnosti.Није тачно да се 'tačno zna šta znači'.
То је перцепција, твоја и оних који су, због свог незнања, навикли на такво СУШТИНСКИ накарадно изражавање. Већ сам ти навео недоумице које проистичу из таквог изражавања, па не бих да се понављам.
Потруди се да прочиташ наше народне песме (епске и лирске), да би схватио да СЕ мушкарци жене, а жене удају, да мушкарци не жене жену..
Напомена за тебе и Мецену:
Није страшно кад неко покаже незнање, али је врло лоше кад одбацује знање и покушава да се руга, па тако поред незнања, истиче и своју ограниченост.