DA ŽIVI LJUBAV...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Strasni gusar i njegov jos strasniji papagaj
img3348e.jpg

Laza i mala Milica veverica

img3655n.jpg

Milica proverava da li je Laza oprao usi

img3656.jpg

Jelena... slike su savršene! :heart:
Kao da smo za njih otvorili ovu temu.
A konj, da ne kažem jagnje... napuniše mi oči suzama. Setih se sebe u tom dobu i mog Laze (slučajno?) najboljeg dede na svetu koji je uživao u tom mom druženju sa životinjama. :heart:

Prvo hvala svima za pohvale za slikice...Ima toga jos...Negde su klinci sa zivotinjama negde nisu...
Ona jaga sa slike je sad vec porasla i ovan je a zove se Blenta(naravno mozete misliti sto)
Sada imaju novo mezimce novu malu jagu koju je Lola nazvala Jagodica Bobica i stvarno njuskica joj je ko jagodica :zaljubljena:

img3642ysl.jpg

A sto se tice kobile sa slike, :sad2: ona je,nesrecnica,bila zdrebna ali je bolovala od neke plucne bolesti i nije bas bila mlada ,samo se srusila jedan dan i uginula.Zamislite dedu koji sedi pored nje i place.Bio je i veterinar dao joj je i inekcije ali jednostavno joj je srce puklo.Nazalost nije se ozdrebila tako da je tuga mnogo veca.:sad2:

Životinje i deca........večita ljubav koju ni jedan roditelj nema pravo da uskrati svom detetu. Ne mogu svi biti pored konja i jaganjaca, ali mogu pored maca i kuca, papagaja, hrčaka, ribica i ostalih sitnih životinja pogodnih za čuvanje u stanu.
Gledam mnogo mladih majki koje ne daju detetu ni da pipne kuče, ni da se isprlja u travi i zemlji, ni da portči normalno, ali ga zato šetaju po super marketima, kafićima i buticima, zato dete iz metoovog i idejinog kataloga uči boje i voće i povrće zajedno sa svim vrstama šampona,kupki, proizvodjačima i cenama. Jednom takvom detetu sam za inat za 3 rodjendan kupila bojanku i bojice. Siroto je tako željno dograbilo onu knjižicu i već sutra je bila sva popunjena. Doduše dete je radilo sa babom popunjavanje jer roditelji nemaju živaca za njegova pitanja.:(
Izvinjavam se zbog ovog kritičkog posta, ali nisam mogla da se oduprem porivu da ovo napišem, ne zato da bih kudila druge majke i očeve, već zato da bih odala počast našim forumskim majkama, očevima, tetkama i strinama (kao u Zone Zamfirsko :hahaha:) koji se trude da naprave od dece kvalitetne ljude.
Svaka čast, narode forumski :heart:

Ljiljo, potpuno si u pravu. :super:
Moj Aleksa je od bebe obožavao životinje i bez ikakvog straha im prilazio... Toliko je bio slobodan da smo uvek morali biti oprezni kad se nađe u blizini životinje. Uzimao je piliće u ruke (njegova čuvena izjava vezana za živinarnik: "I meni ne mirišu lepo... Ali kad ih volim!"), oduševljavao se teocima... Ima jedan diskont daleko izvan grada gde smo mi, kad je on bio mali, odlazili po krem bananice (svi su umirali od smeha kad čuju da vozim Aleksu biciklom 5-6km u jednom pravcu da bismo pazarili krem bananicu :hahaha:) i često smo nailazili na stado ovaca. Uvek je želeo da im priđe, a jednom se desilo da su prelazile put baš ispred nas. Našli smo se okruženi ovcama sa svih strana! Čovek nosi u svakoj ruci po jedno jagnje ižuri prema nama i dovikuje: "Ne bojte se... Sad ću ja da ih razjurim..." Aleksa pruža rukice da ih dohvati. Zamolim ga da priđe, dete oduševljeno i čovek sav srećan mu pruži jagnje da ga pomazi. Te sreće...
Posle me je dugo "muvao" da "kupimo" ovcu :hahaha:
Imamo baba-tetu na selu pa smo i nu ubeđivali, a na pitanje da li veliku ili malu, glasno je razmišljao i nikako da se opredeli, sve do trenutka kad se genijalno setio: "Kupićemo veliku. Pa će nam velika roditi malo i imaćemo i jedno i drugo!" :heart:

Ljiljo, potpuno si u pravu. :super:
Moj Aleksa je od bebe obožavao životinje i bez ikakvog straha im prilazio... Toliko je bio slobodan da smo uvek morali biti oprezni kad se nađe u blizini životinje. Uzimao je piliće u ruke (njegova čuvena izjava vezana za živinarnik: "I meni ne mirišu lepo... Ali kad ih volim!"), oduševljavao se teocima... Ima jedan diskont daleko izvan grada gde smo mi, kad je on bio mali, odlazili po krem bananice (svi su umirali od smeha kad čuju da vozim Aleksu biciklom 5-6km u jednom pravcu da bismo pazarili krem bananicu :hahaha:) i često smo nailazili na stado ovaca. Uvek je želeo da im priđe, a jednom se desilo da su prelazile put baš ispred nas. Našli smo se okruženi ovcama sa svih strana! Čovek nosi u svakoj ruci po jedno jagnje ižuri prema nama i dovikuje: "Ne bojte se... Sad ću ja da ih razjurim..." Aleksa pruža rukice da ih dohvati. Zamolim ga da priđe, dete oduševljeno i čovek sav srećan mu pruži jagnje da ga pomazi. Te sreće...
Posle me je dugo "muvao" da "kupimo" ovcu :hahaha:
Imamo baba-tetu na selu pa smo i nu ubeđivali, a na pitanje da li veliku ili malu, glasno je razmišljao i nikako da se opredeli, sve do trenutka kad se genijalno setio: "Kupićemo veliku. Pa će nam velika roditi malo i imaćemo i jedno i drugo!" :heart:

Baš o tome i pričam. O toj ljubavi sa kojom se deca radjaju a strah od životinja je stečena naravno od strane roditelja. Divno je kada odrasli podstiču decu da tu svoju urodjenu ljubav neguju i kanališu da ne bude opasna po decu. Naša, forumska deca, imaju tu sreću.
Pogledaj samo Milinu decu, pa Jeleninu, Milevinu, pa tvoje dečake i sva sreća ima još mnogo tako sretne dece.

Back