Da vas vidim danas

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svasta. :eek: Pa nije valjda da je neko kritikovao licni izbor slika forumasa? Koliko se secam, niko nije postavio nepristojnu fotku, a bilo je mnogo itekako nepristojnih insinuacija u komentarima na koje dezurni puritanci nisu reagovali (cak i kada su u pitanju komentari na njihove slike). Koje je to foliranje bre. :roll:

nije foliranje, 1 slika hiljadu reci ...
postove ne citam sve, ili samo preletim pogledom ... uglavnom ih brisu

...ko bude hteo videce i kroz skafander ono sto bi zeleo da vidi.
Najbolji primer je slika MS ;)

ne, slika MS je primer kako vulgarnost neki pokusavaju podvesti pod novom kulturom
mada je u pitanju klasicna vulgarnost, koja cveta u postratnom periodu

Poslednja izmena:
Aha, znaci prosla si Tabov kurs tolerancije spama. :lol:

...znao sam ja da je treba samo malo IZBRUSITI...da bi postala SAVRSENI SPAMER...zajedno sa nama :mrgreen: ...

Evo jedna zamućena, al od sinoć posle izduvavanja tek isfenirane kose od strane G-dina Vetra:lol:
attachment.php

...Ovde se nista ne vidi :sad2: ...ali nista...ne znam kako drugi...ali ja ne vidim prebijenu macku...:sad2: ..

Konacno sam biJo na kafici u Sidru, Beska. To je ono sto se vidi dole desno sa mosta u Beskoj, kada se ide "autoputem" za Bg iz NS...

Gledao sam stalno to mesto kada sam isao u Bg, poslovno i tako, i uvek sam pozeleo da odem tu, umesto sto moram da radim! :mrgreen: I konacno sam otisao. :)

309041_2374812976174_1426073088_32784888_4835743_n.jpg

...ja bih volela samo da mi objasnis sta si ti vulgarno videla na toj slici??Ja nista nisam videla,mozda dezodorans ili mobilni.
Al postujem koleginicu i necu vise o toj slici.

Вулгарност је чинити покрете, гестове, изговарати речи, које се не уклапају у опште прихваћене норме понашања у датом друштву.[1]

На пример подригивати за време јела у Јапану се сматра комплиментом за домаћицу. Ући у лифт у Кини и не скинути наочаре сматра се веома неваспитаним. Држати ноге на столу је у Америци знак интимности и пријатељства са особом која улази у канцеларију. Ићи без чадора у Ирану за жену је незамисливо.

Вулгарност је и жеља да неког увредимо, повредимо. Тада се користе речи које имају, код нас, сексуалну конотацију или се помињу животиње о којима имамо најгоре мишљење.

Вулгарност је, такође, срдита немоћ.

Вулгарност је и недостатак културе, општег образовања.[2] Вулгарност је често и скроман речник па се користе поштапалице. Дневни пример поштапалице је реч „значи“, „брате“ „овај“ или чак нека псовка.[3]

Вулгарности су у порасту у друштвима после ратова и великих криза. Тада долази до поремећаја вредности и у први план избијају они који имају материјалне вредности а не духовне.

Као и у нашем друштву у први план избијају особе које свој имиџ, богатство и „уметност“ граде на кичу. Они су диктатори понашања које велика већина прихвата или томе тежи. У томе их здушно подржава пре свега „Жута штампа“.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Вулгарност

mislila sam da necu morati ...

Definicije vulgarnosti koje se cesto koriste su presiroke i posledicno, ne znamo da li razgovaramo o istoj stvari i ne mozemo da dodjemo do odgovora koji bi bar delimicno resio problem.Ne mogu da se slozim da je SVAKI oblik pokusaja plasiranja negativnih vrednosti kao prihvatljivih i pozitivnih vulgarnost. Takodje, ne prihvatam ni da su to pokreti, gestovi i izgovorene reci koje se ne uklapaju u opste prihvacene norme ponasanja jer, ako se nesto ne uklapa u opste prihvacene predstave ne znaci da je i vulgarno. Mozda cemo je pribliznije odrediti ako je posmatramo kao onaj oblik ponasanja koji odudara od prihvacenih normi na TAKAV NACIN da izaziva gadjenje (definicija je pojednostavljena, ali mislim da nije potpuno netacna).
Vazno pitanje je sta se postize vulgarnoscu? Primecenost i prihvacenost? Vulgarnost nas upucuje na nedostatak kulture, a mozda i obrazovanja, ali sta je sa obrazovanim ljudima koji ispoljavaju vulgarnosti? A vulgarnost kao oblik izrazavanja nezadovoljstva i otpora prema desavanjima u drustvu (moje misljenje je da je ovo vrlo cest slucaj).
Nase drustvo nije zdravo drustvo i zbog toga predstavlja povoljno tlo za razvoj ovakvih negativnih drustvenih fenomena. Ono sto vazi svuda i sto je u skladu sa opstim humanistickim principima ne vazi kod nas i ''devijantni'' ( ili devijantni) oblici ponasanja postaju nekada jedini nacin za zadovoljavanje elementarnih ljudskih potreba kakve svi imamo i krecuci se tim putevima vrlo brzo degradiramo svoju drustvenu svest i sebe kao moralno ljudsko bice. Sve vise i vise ono sto se dozivljavalob kao nenormalno postaje opste prihvaceno, normalno , cak i legitmno ponasanje i sve manje smo svesni toga.
http://www.indjijaforum.com/psihologija-i-problemi-drustva/vulgarnost/5/?wap2

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back