Da vas vidim danas 9

u toj nisam bila, a od ovih do sada, sagrada ...takla me u dusu.
mada sam i u rimu palila svece i krstila se sa tri prsta, tamo gde sam osetila potrebu:)
u crkvi na vrh spanskih stepenica, i u bazilici pored usta istine..gde sam ostala zatecena pravoslavnim pojanjem unutra, i vizantijskim freskama..
A ja u Sagradi nisam bila,vidjela sam je samo spolja.

A ja u Sagradi nisam bila,vidjela sam je samo spolja.
ni nama nije bila predvidjena, ali ja zapela ko sivonja..ne moze se kupiti karata na dan, sve je prodato.i onda sam kupilakartu za dva dana, kad je moja grupa isla ne neku plazu, mene ostavili tamo i nacrtali mi put metrom:)))
posle sat vremena u sagradi, jos par sati lutanja po barseloni bez ikakvog plana - najlepsi deo putovanja:))
carobna je, carobna. imam snimak, ali ne umem da ga okacim:))))

Vratila sam se stranicu u nazad jer svo vreme razmišljam o Starom žedniku. Bar jednom nedeljno prođem tim putem, pa tamo stvarno nema ništa, ona raskrsnica i neka prodavnica usput...tamo nema ni ljudi na ulici.

I nema ništa :lol:
MOja drugarica tamo živi, al kad joj odem u goste upregnemo konje pa se vozimo po njivama. Tamo ima lepih pejzaža, ima i kanal i drvoredi i svašta nešto. Ali to baš i nije da se šetaš sam kao luda Nasta :lol:

U sredu popodne.
Sad se baš primaklo 😬
Jao, jeste, tačno znam osećaj :sad2:
Sad je zastrašujuće, meni je bio najgori period pred odlazak, kao da se deo mene otkida.
Posle, čim sam došla bukvalno je počelo novo poglavlje, osetiš olakšanje jer se mučenje pre odlaska završilo.
Biće to sve super, do kraja godine voziće vas adrenalin i uzbuđenje zbog svega što se dešava. Posle se snalazite, je.biga, šta drugo da kažem:malav: :cmok2:

I da dodam na Kvinsino, obično je prva godina najteža, dok se navikneš na sve novo. Čak i hrana ti nedostaje, ali vremenom naučiš gdje možeš da kupiš i naše proizvode, a i navikneš na neke nove stvari kojih nema kod nas, pa ti onda nedostaje što toga nema kod nas kad dođeš na odmor. :)
Da da, ja jos uvek saznajem gde sve ima naših proizvoda da se kupi :D
Meni nedostaje naše brašno, kvasac i kore za pitu. Sve drugo donesem iz Srbije, ili nađem ovde. Već sam se navikla na neke stvari, ponuda je ogromna i još istražujem :D

Da da, ja jos uvek saznajem gde sve ima naših proizvoda da se kupi :D
Meni nedostaje naše brašno, kvasac i kore za pitu. Sve drugo donesem iz Srbije, ili nađem ovde. Već sam se navikla na neke stvari, ponuda je ogromna i još istražujem :D
Kora za pitu u Njemackoj je bilo u turskim prodavnicama.Doduse nisu bile bas iste kao kod nas,ali mogu da prodju.

Jao, jeste, tačno znam osećaj :sad2:
Sad je zastrašujuće, meni je bio najgori period pred odlazak, kao da se deo mene otkida.
Posle, čim sam došla bukvalno je počelo novo poglavlje, osetiš olakšanje jer se mučenje pre odlaska završilo.
Biće to sve super, do kraja godine voziće vas adrenalin i uzbuđenje zbog svega što se dešava. Posle se snalazite, je.biga, šta drugo da kažem:malav: :cmok2:

Bila sam super sv3 vreme, i jutros izlazimo iz stana, ispraznili ga od naših stvari, sve natovarili u auto, vraćamo se još jednom da pregledamo sve i ugledam na štoku neki metar na koji smo mu ubeležavali neke mere i datume i briznem u plač :lol:

Znam, nedavno sam u Trieru našla, nikakve su bile, ali daj šta daš. Ali, ne idem baš tako često u Nemačku, pa gledam da nađem ovde po balkanskim prodavnicama koje sam tek otkrila : D
Ovde ima Billa super tanke kore, vjerovatno ima i tamo neka njihova radnja, malo pakovanje 6 ili 4 kore, ne sjećam se.
Ja sam jedva našla brašno za pitu, neko sa slikom magarca najbolje. Sve ima samo dok napipamo prodje vrijeme.

Nije danas, nego na današnji dan pre 30 godina. U istom pravcu, ka istom cilju, što bi rekla Vera Matović.
IMG_20221010_173854_copy_1248x1664.jpg

Back