da se sutra razvedete...

Prilikom razvoda

• odmah bi vratila devojacko prezime

• nosila bi i dalje njegovo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Kad smo se vencavali, nisam ni razmisljala o tome, a bilo mi je i svejedno...ipak uzmem njegovo prezime. E onda mu upoznam uzu i siru familiju, pokajem se iz X, al kasno bese. :zcepanje: Salu na stranu, iako sam se trudila nisam nekako mogla da svrstam sebe u tu novu "familiju" i dugo posle vencanja mi je trebalo da naviknem da se potpisujem novim prezimenom. Cesto se desavalo da se zeznem pa potegnem devojacko. :zcepanje: Kad bih se razvela vratila bih svoje devojacko 100 %.

zadrzala sam njegovo prezime, zbog dece.
a nisam trebala...
cim budem imala para i vremena za bacanje, menjam.

A ja jos nisam resila dilemu da li bih dodala trece dugacko prezime na svoja prva dva dugacka prezimena kad mi je i ovako svaka linija na nekom formularu kratka kad se potpisujem.
Cak mi je, od silnih razmatranja najlogicnije kombinacije u vezi sa detetom, palo na pamet da dodam i detetu drugo prezime ili da samo skinem svoje devojacko prezime sa tog spiska, ali ni pod razno ne bih pristala da dete i ja imamo sasvim razlicita prezimena.

...a kako bi na ovom 'ebenom brdovitom i ultraklerikalnom Balkanu izgledalo da muzh PROMENI prezime...? :hahaha:
...situacija...svadba...matichar chita one bljuvotina stranice...i postavi pitanje zheni za prezime...a ona veli : zadrzhavam samo svoje...isto pitanje i za mladozhenju...a on : uzimam zhenino prezime...:eek: :lol:

Ja sam odavno postavio temu sa istovetnim sadržajem, i zalagao sam se za zadržavanje svojih prezimena. Uzimanje tuđeg prezimena je glupo ali sam se tada
začudio koliko jde žena out there koje insistiraju na tome i krvnički brane svoje pravo da promene prezime, valjda je to zgodno, kao ja nisam više Šabanadžovič
sad' sam Kopitnjak. :S

Ja sam odavno postavio temu sa istovetnim sadržajem, i zalagao sam se za zadržavanje svojih prezimena. Uzimanje tuđeg prezimena je glupo ali sam se tada
začudio koliko jde žena out there koje insistiraju na tome i krvnički brane svoje pravo da promene prezime, valjda je to zgodno, kao ja nisam više Šabanadžovič
sad' sam Kopitnjak. :S

Baci link za tu temu ako nadjes, molim te, zelim ta razmisljanja da procitam

Poslednja izmena:
Čitam ovu Tarkovskijevu staru temu, čitam ovu, pa kontam.....ebt, ovo je vrhunsko pitanje na koje ne postoji tačan odgovor.

Ako uzmeš njegovo, onda negiraš sebe, svodiš se na robu koja menja nalepnicu kad promeni vlasnika, on te ne poštuje i ne prihvata pošto, jel', neće on da uzme tvoje, itd.
Ako zadržiš svoje i dodaš ili ne dodaš njegovo, onda si najgora forma istripovane feministkinje, isteruješ svoje na trivijalnostima, što implicira kakva ćeš biti u rešavanju ozbiljnih pitanja, nije ti stalo ni do braka ni do dece ni do muža, itd.

Tamni vilajet.
Ko uzme, kajaće se.
Ko ne uzme, kajaće se.

Back