da se sutra razvedete...

Prilikom razvoda

• odmah bi vratila devojacko prezime

• nosila bi i dalje njegovo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma to jednostavno nije bitno. Bilo je dosta ovakvih tema...dali biste uzele/zadrzale....

Nase licno ime je ono sto je vazno...nas identitet. Prezime je samo adresa, putokaz, bliza odrednica.

E sad , da nas zakon sili da moramo da uzmemo/vratimo prezime, bilo bi zayebano.
Ovako, kako kome volja

zadrzala njegovo,mrzelo bi me da menjam dokumentaciju npr
mislim toliko sam imena i prezimena promenila u zivotu da mi sad to nista ne znaci,ne identifikujem se ni sa imenom ni sa prezimenom

:eek::eek::eek:
Što to crna linda?:D

ebote, koliko razvedenih na temi...:eek: pa sve drugarice su mi raspuštenice... neke već 2 braka imaju... kad ste pre stigle?

Jel to zarazno?:mrgreen:

Tema: Ne znam i ne želim da znam...

...da ne uzimate ( ili dodajete ) tudje prezime, ne bi ove Teme bilo...:lol:
...jel su vas "vashi" primorali na to ( full ili parcijalnu promenu )...?

Sta lupas bre ti ?

Ja uzela muzevljevo i ne bi ga menjala sve i da se razvedem.
Sazivela sam se sa njim, sad sam M.V onu M.C sam prerasla i ostavila iza gde joj je i mesto.
Da se sutra udam opet bih uzela muzevljevo prezime.
Novi muz , novi zivot , nova ja....
Ebe mi se kako se zovem dok sam srecna.

Није ми падало на памет да врћем своје девојачко презиме, иако га волим и лепо ми стоји (презиме, мислим ;)).
Моја деца и ја смо једна породица, једна кућа... Нисам се ''жртвовала'' због деце, нисам мученица....једноставно - лепо ми је да се презивам исто као моја деца.
Чак и сад, 10 година после развода, кад су деца већ поодрасла а ја почела да размишљам о промени презимена (не о враћању девојачког ;)), још увек ми тешко пада помисао да се презивам другачије од деце....:confused:

potpuno te razumem
mislim da bih ostala sa njegovim prezimenom, sve i da se razvedemo, zato sto mi je jednostavno lepse nego moje devojacko prezime
mislim kome je bitno kako se prezivam sem meni, ceri i muzu?
Nikom
A posto je to ceri bitno, uvek bih zadrzala prezime koje ona ima dok se ne uda
I ne mislim da sam mucenica sto tako razmisljam
Mislim da je to sasvim normalno

Ja cu da zadrzim svoje kad se budem udavala i mozda da dodam muzevo. Moja mama, Bosanka inace:lol:, je vratila svoje devojacko posle razvoda. Ja sam tada imala 9 godina i bas me bilo brigE kako ce mi se mama prezivati. Da se udala, pa uzela neko drugo prezime, ne bi mi smetalo. I da je rodila jos petoro dece i da se i oni i drugi muz i mama prezivaju isto, a ja drugacije, ne bi mi smetalo. Moja mama je moja mama. Uostalom, kao ona se prezivaju i moji baka i deka koje volim najvise na svetu i uvek su se tako prezivali. A i tatina mama ima drugo prezime, i to hrvatsko :lol: i svi smo ok.

priznaj da ti je godinama vjenchanica virila iz torbe :)))
Zar ima išta bitnije od toga... :mrgreen:
...ja krenuh da se zaHeBBavam, Jope...a OnO...
...no, da odgovorim tebi a i drugima, ondaK...poprilichno patrijarhalno-balkansko razmishljanje...za 21. vek

A šta ću mu ja...
Ima sreće pa mi se sviđa njegovo prezime... i hoću da se isto prezivamo...
Inače, imali bi problem...;)

Ja sam svom dodala njegovo ali mu ga nisam vratila zbog deteta...Ne znam sad da li je to ok ili ne..tako sam tada osecala.
Ako poludim pa se opet udam,a ona tada vec bude velika,zamenicu to udato za prezime novog muza...Do tada ne razmisljam o tome...Jer ako bih se sada nakon mnogo vremena od razvoda odlucila na to,ceka me peripetija sa administracijom,a to je nesto sto mrzim iz dna duse..Eto.:)

Ja sam svom dodala njegovo ali mu ga nisam vratila zbog deteta...Ne znam sad da li je to ok ili ne..tako sam tada osecala.
Ako poludim pa se opet udam,a ona tada vec bude velika,zamenicu to udato za prezime novog muza...Do tada ne razmisljam o tome...Jer ako bih se sada nakon mnogo vremena od razvoda odlucila na to,ceka me peripetija sa administracijom,a to je nesto sto mrzim iz dna duse..Eto.:)

kako chukljevi? :rumenko:

Back