da se sutra razvedete...

Prilikom razvoda

• odmah bi vratila devojacko prezime

• nosila bi i dalje njegovo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Upravo sam u procesu razvoda. S obzirom da je prošlo već 4 meseca od kad sam odlučila da se razvedem, a dva otkad sam podnela tužbu za razvod, a proces se neće završiti još minimum mesec dana, imam vremena da do u tančine razmotrim ovu problematiku.
Prvo sam podrazumevala da ostavim njegovo, da bih se prezivala isto kao dete, i da bih u budućnosti izbegla nesporazume koji mogu nastati.
Ali posle studioznog razmišljanja :) i duboke analize :) odlučila sam da ipak vratim svoje i da ga nikad više ne menjam.
Najveći problem je kako da objasnim detetu, koje ima 6 godina. Reći ću mu da se ja prezivam kao moj tata a on kao njegov tata, i pošto više nisam udata za njegovog tatu, nema smisla da nosim to prezime. Ako iamte neki bolji način da se objasni detetu, molim vas napišite mi.

Upravo sam u procesu razvoda. S obzirom da je prošlo već 4 meseca od kad sam odlučila da se razvedem, a dva otkad sam podnela tužbu za razvod, a proces se neće završiti još minimum mesec dana, imam vremena da do u tančine razmotrim ovu problematiku.
Prvo sam podrazumevala da ostavim njegovo, da bih se prezivala isto kao dete, i da bih u budućnosti izbegla nesporazume koji mogu nastati.
Ali posle studioznog razmišljanja :) i duboke analize :) odlučila sam da ipak vratim svoje i da ga nikad više ne menjam.
Najveći problem je kako da objasnim detetu, koje ima 6 godina. Reći ću mu da se ja prezivam kao moj tata a on kao njegov tata, i pošto više nisam udata za njegovog tatu, nema smisla da nosim to prezime. Ako iamte neki bolji način da se objasni detetu, molim vas napišite mi.
Ne moras mu nista objasnjavati, najvaznije je ne govoriti nista lose o drugoj strani, Deca su mnogo trezvenija i kriticnija nego sto odrasli misle:neutral: Takvo pitanje ti verovatno nece ni postaviti :) Vreme malogradjanstva (za mene je to eto...oprostite ako se neko oseca povredjenim) je proslo i nove generacije nece imati probleme koji su danas u nasem drustvu ocigledni :sad2:

Meni to zvuci sasvim ok. Mislim da ni ne postoji neki bolji nacin na koji bi mu objasnila! :ok:

Ne moras mu nista objasnjavati, najvaznije je ne govoriti nista lose o drugoj strani, Deca su mnogo trezvenija i kriticnija nego sto odrasli misle:neutral: Takvo pitanje ti verovatno nece ni postaviti :) Vreme malogradjanstva (za mene je to eto...oprostite ako se neko oseca povredjenim) je proslo i nove generacije nece imati probleme koji su danas u nasem drustvu ocigledni :sad2:

Ma ne i neće...:roll:
Deca će prosto biti oduševljena što su im roditelji razvedeni... misim...:roll::roll::roll:

Nisam se udala...
Da sam se udala, ne bih uzela njegovo prezime...

dete nosi njegovo prezime....da bih ga zadovoljila...a i svet, ne mora dete da pati zbog mojih don kihotovskih ideja, cak sam bila na koncu i da se udam...samo zbog deteta, kad sam cula komentare mojih emancipovanih prijatelja...inace bih dala i detetu svoje! Ja sam ga nosila, ja sam ga rodila...realna sam nisam feministkinja...

sto se mene tice, zajedno smo i to je to...

ako se sutra budem ponovo udavala...ako bude neko lepo prezime...npr..mateus..:)

E živo me interesuje kako bi reagovale ... kad bi vaši bivši zahtevali da vratite svoje prezime ako ste prilikom venčanja uzeli njegovo ...

Ako bi zahtevao - dobio bi svoje prezime nazad.Sto je drugo bolje od prvog?Vratis lepo svoje devojacko i...ko da nista nije ni bilo.Svakom svoje i mirna Backa.KAd nema njega koji ce mi njegovo prezime?
E sad sto ja nisam to uradila,to je drugi par rukava..

Momentalno bih vratila svoje! Ali... Nisam to učinila, jer mi je dete baš polazilo u školu, pa trauma od razvoda, pa od promene sredine, mislila sam da bi još i objašnjenja zašto se mama odjednom preziva drugačije bila samo nepotreban teret...Pa sam nosila njegovo, (inače lepo i retko) prezime, dok se nisam ponovo udala, a tada sam prvo vratila svoje, pa njemu dodala muževljevo, čisto da se ne nađe očepljen...

Back