da se sutra razvedete...

Prilikom razvoda

• odmah bi vratila devojacko prezime

• nosila bi i dalje njegovo

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
...'el tebi dobro...danas...?

Jeste dobro mi je , a tebi ?

Kakav je ovo post ?

...da ne uzimate ( ili dodajete ) tudje prezime, ne bi ove Teme bilo...:lol:
...jel su vas "vashi" primorali na to ( full ili parcijalnu promenu )...?

Sta smo mi curke pa nas neko primorava ???

Promena prezimena je stvar izbora.
Primorana sam samo da nosim tatino , MOJI su me primorali na to. :confused:

Jeste dobro mi je , a tebi ?

Kakav je ovo post ?

Sta smo mi curke pa nas neko primorava ???

Promena prezimena je stvar izbora.
Primorana sam samo da nosim tatino , MOJI su me primorali na to. :confused:

...'ajd sa druge strane...ja postavih LOL ( no, ni LOL nije ono shto je biJo )...jer me je Tema asocirala na 1 vic o Lali i Sosi , koji glasi...

...1944...upali Rusi u Banat...nemaju gde da spavaju pa ih rasporedishe po kuccama...L i S su siromashni i imali samo 1 krevet...smestili Rusa izmedju njih...u neko doba nocci budi se Sosa jer je Rus prebacio ruku oko njenog struka i viche - Lalooo...a Lala mrmlja : shta je...?...Sosa - da nije mene ne bi ove kucce bilo...posle odredjenog vremena primeti Sosa da je Rus prebacio i nogu oko nje pa dozove Lalu...i reche...Da nije mene ne bi ove bashte bilo...u neko gluvo doba "smesti" Rus Sosi, a ova krenula da zapomazhe - Lalooooo...a Lala cce na to...Znam Soso, da nije tebe, mene bi...

...tj. da se niste "pre-prezimenovale" ove Teme ne bi bilo...:lol:...toliko o primoravanju, ccurkizmu i slobodnoj volji oko menjanja prezimena, kao i o "podrazumevanju" u isto kod Chichka...

:bye:

Poslednja izmena:
A mogu li to da sprecim, ako joj se bas 'oce? :think:

Mislim na civilizovane oblike sprecavanja. :lol:

pa ne mozes da sprijechish ali mozes barem da ne povecash shansu da joj komshija uvali tonapi (da se strucno odrazim) :)))
Valjda zato sto se volite? :lol:

a sto se tice ovog drugog to je vishe stvar poshtovanja.
nemam ja problem da zivimo kako god, ali ako cemo se vec vjencavati onda ce uzeti moje prezime ili svadbe nece biti.

Jedna moja prijateljica ima troje dece od tri muškarca....:)....a ni za jednog se nije udala :)
Deca nose očeva prezimena, ona svoje devojačko.
A inače je žena super-mama, jedna od onih koje je bog baš dao za roditeljstvo.
Elem, svi se u kući prezivaju različito i boli ih uvo za to. Hoću reći, nemaju nikakvu krizu identiteta, ne-osećaj porodice ili šta se već rešava uzimanjem/ostavljanjem istog prezimena.

A što se mene lično tiče, bemliga, pretpostavljam da bih vratila devojačko. A možda i ne bih, birokratija me smara neviđeno. U suštini, prezime je nebitna i promenljiva kategorija.

Jedna moja prijateljica ima troje dece od tri muškarca....:)....a ni za jednog se nije udala :)
Elem, svi se u kući prezivaju različito i boli ih uvo za to. Hoću reći, nemaju nikakvu krizu identiteta, ne-osećaj porodice ili šta se već rešava uzimanjem/ostavljanjem istog prezimena.

A što se mene lično tiče, bemliga, pretpostavljam da bih vratila devojačko. A možda i ne bih, birokratija me smara neviđeno. U suštini, prezime je nebitna i promenljiva kategorija.

i toj pljusno ko je stigo :)))

..:ok:

aston martin:
pa ne mozes da sprijechish ali mozes barem da ne povecash shansu da joj komshija uvali tonapi

Kad o tome budem poceo da razmisljam, razvescu se odmah. :)

medved_bg:
Znači nije bitno ko je dete zaista opravio, bitno je da piše da je muž?

aston martin:
ma njemu izgleda nije bitno

:roll:

Bitno je "da pise" da sam mu JA OTAC, cije god prezime da nosi. Sto je to toliko tesko da se ukapira? :think:

aston martin:
i toj pljusno ko je stigo

Mislis da ove "regularno" udate, sa promenjenim prezimenom, ne moze da pljusne ko stigne? :think: :lol:

Kad o tome budem poceo da razmisljam, razvescu se odmah. :)

Bitno je "da pise" da sam mu JA OTAC, cije god prezime da nosi. Sto je to toliko tesko da se ukapira? :think:

Mislis da ove "regularno" udate, sa promenjenim prezimenom, ne moze da pljusne ko stigne? :think: :lol:

naravno da moze :)))
sto se mene tice, zena ako ima potrebu nek se slobodno pojebe npr. na nekom seminaru i sl.
ali porodica ne smije da trpi.

Ništa tu nije teško, ja se više šalila na račun astona, a i inače tog srpskog obeležavanja "teritorije"...
Bitno je šta piše na tarabi: g-din Astonmartin, g-đa Astonmartinovićka i mali Astonmartinčići :D
Svaka druga kombinacija povlači opravdanu sumnju u "pljuskanje" i neprijatne prozivke u muškom društvu na račun komšije :lol:
Sreća pa se test za očinstvo ne kupuje u apoteci, cenim da bi ga neki muški nosili kao ordenje na reveru, da znaju zli jezici ko je koga napravio :lol:

Ništa tu nije teško, ja se više šalila na račun astona, a i inače tog srpskog obeležavanja "teritorije"...
Bitno je šta piše na tarabi: g-din Astonmartin, g-đa Astonmartinovićka i mali Astonmartinčići :D
Svaka druga kombinacija povlači opravdanu sumnju u "pljuskanje" i neprijatne prozivke u muškom društvu na račun komšije :lol:
Sreća pa se test za očinstvo ne kupuje u apoteci, cenim da bi ga neki muški nosili kao ordenje na reveru, da znaju zli jezici ko je koga napravio :lol:

niko nije govorio o obiljezavanju teritorije nego o braku bwe.

Ako prezime zadrzis zbog deteta, pa se opet udas i dobijes dete sa drugim muzem, kako se ono preziva? Ovo kao matematicka jednacina :D
Dakle, zadrzis posle razvoda zbog deteta, pa se ponovo udas, recimo trudna, i jel onda uzmes njegovo prezime zbog tog drugog deteta?! Ja bas skoro razmisljala o ovoj temi, nesam pametna... Verovatno bih vratila devojacko i nikad ga vise ne bih menjala...

Ili ako bi ga zadrzala :D, ja znam za jednog lika sto je zenu ostavio posle jedva 1,5 god braka, jer mu je svalerka zatrudnela.. i jel ta prva zena trebala i dalje da bude gospodja X, kao i nova gospodja X? btw, i prva i druga sa njim imaju dete...

A apropo ovoga, nikad nisam razumela muskarce koji, kad u braku naprave dete zeni koja im nije supruga ( a sa kojoj takodje imaju dece) ostave zenu i tu zajednicku decu, jelte, i odu da zive sa dotadasnjom svalerkom i njihovim zajednickim detetom? Kao, ovo drugo je sada bitnije nego starija deca, pa cu sad sa njim da budem, ili sta?

Ja ne bih ni uzimala njegovo na 1 mestu.
Al ako ti se bas zalomilo, na tvom mestu bih vratila svoje
@ tema: vise puta sam razmisljala zasto se deca vode pod ocevim imenom? Ko da ih oni radjaju... Ako moze da se dete od nepoznatog oca vodi pod majcinim prezimenom, sto ne bi moglo i dete iz braka? I zasto se tu ne bi napravio neki kompromis (na nivou planete) pa da lepo bude normalno da ja na moje prezime dodam njegovo a on moje, na svoje? Pa kako odbaciti svoje prezime? Meni je to nekako kao gubljenje sopstvenog identiteta...

Ja ne bih ni uzimala njegovo na 1 mestu.
Al ako ti se bas zalomilo, na tvom mestu bih vratila svoje
@ tema: vise puta sam razmisljala zasto se deca vode pod ocevim imenom? Ko da ih oni radjaju...
Ako moze da se dete od nepoznatog oca vodi pod majcinim prezimenom, sto ne bi moglo i dete iz braka?
I zasto se tu ne bi napravio neki kompromis (na nivou planete) pa da lepo bude normalno da ja na moje prezime dodam njegovo a on moje, na svoje?
Pa kako odbaciti svoje prezime? Meni je to nekako kao gubljenje sopstvenog identiteta...

"Брачни супружници могу се споразумјети да им презиме буде презиме једног од њих,
а могу и задржати сваки своје презиме.
Сваки брачни супружник може свом презимену додати презиме свог брачног супружника.
Брачни супружници су дужни да се приликом закључења брака изјасне о свом презимену.
Изјаве брачних супружника о њиховом презимену уписаће се у матичну књигу вјенчаних .
Ако брачни супружници немају исто презиме, споразумно ће одредити презиме дјетета.
Ако се о томе не споразумију, о презимену дјетета одлучиће орган старатељства."

Daklem, ne znam baš da li važi na nivou planete, ali na našim prostorima da... meščini. :P
Sve piše, samo ostaje da se dvije osobe kojih se ovo tiče (koje žele brak i porodicu tugedr) dogovore
koju opciju od ponuđenih žele.
A ako pak oni neće da se dogovore... ima ko hotje... :)

"Брачни супружници могу се споразумјети да им презиме буде презиме једног од њих,
а могу и задржати сваки своје презиме.
Сваки брачни супружник може свом презимену додати презиме свог брачног супружника.
Брачни супружници су дужни да се приликом закључења брака изјасне о свом презимену.
Изјаве брачних супружника о њиховом презимену уписаће се у матичну књигу вјенчаних .
Ако брачни супружници немају исто презиме, споразумно ће одредити презиме дјетета.
Ако се о томе не споразумију, о презимену дјетета одлучиће орган старатељства."

Daklem, ne znam baš da li važi na nivou planete, ali na našim prostorima da... meščini. :P
Sve piše, samo ostaje da se dvije osobe kojih se ovo tiče (koje žele brak i porodicu tugedr) dogovore
koju opciju od ponuđenih žele.
A ako pak oni neće da se dogovore... ima ko hotje... :)

Pa znam ja da to postoji... Ja sam samo rekla da bih na planetarnom nivou volela da to bude uobicajena praksa onoliko koliko je uobicajeno uzeti muzevo prezime, kao i to da se dete preziva po ocu

Back