Да сам ја неко...

A šta misliš, kada bi pozorište bilo za dž (pozorišni radnici dobro plaćeni iz budžeta, nekog mog), i bioskop za džabe, i muzeji za džabe, i koncerti - da li bi na duže staze došlo do neke promene?
iz ličnog iskustva, kad su izložbe dobre, dobro reklamirane i da, džabe, ljudi dolaze masovno
kad su oni koncerti na kolarcu dolaze neke babe, stvarno bude puno
a ko ne bi išo u pozorišta i bioskop =)

ali ne mislim da bi to bilo šta promenilo u svsti ili navikama. ljudi su oduvek voleli stvari koje su im zabavne
pa sad, ne idu na programe koji su im umereno zabavni a dosta koštaju jer im je bolje da daju za nešto uber-zabavno jer je kod nas ili-ili situacija
ja kulturu i tako priznajem samo dok mi je zabavna/zanimljiva/intrigantna, rečju, dok me nešto vuče ka tom sadržaju
a kad dođe do toga da je kultura radi kulture pa da zaspim u bioskopu ko kad sam gledala nostalgiju, neka, nek sam ljomber

a kako si uspela da izgleda ko da je to zlozi pisala - nisam pametna =)

iz ličnog iskustva, kad su izložbe dobre, dobro reklamirane i da, džabe, ljudi dolaze masovno
kad su oni koncerti na kolarcu dolaze neke babe, stvarno bude puno
a ko ne bi išo u pozorišta i bioskop =)

ali ne mislim da bi to bilo šta promenilo u svsti ili navikama. ljudi su oduvek voleli stvari koje su im zabavne
pa sad, ne idu na programe koji su im umereno zabavni a dosta koštaju jer im je bolje da daju za nešto uber-zabavno jer je kod nas ili-ili situacija
ja kulturu i tako priznajem samo dok mi je zabavna/zanimljiva/intrigantna, rečju, dok me nešto vuče ka tom sadržaju
a kad dođe do toga da je kultura radi kulture pa da zaspim u bioskopu ko kad sam gledala nostalgiju, neka, nek sam ljomber

a kako si uspela da izgleda ko da je to zlozi pisala - nisam pametna =)

Hah, izvini, ispravila sam - htela sam i Zlozi da citiram, po nekoj drugoj osnovi, ali onda sam se zanela maštanjima o kulturi za dž.

Nisam ni mislila na 'dosadnu' kulturu. Nego super stvari, one najbolje, znači da su i zabavne, osim što su pametna. Htela sam u stvari da te/vas pitam da li bi ljudi mogli da postanu finiji samo od pozorišta, kinoteke, koncerata i izložbi, kada bi mogli godinama - decenijama - da idu na takva događanja, a da ih ne košta. Ja mislim da bi se promenili. Al' ko zna, možda na gore.

kada neko parkira automobil u žutoj traci, upali sva četri i ode na pijac ili dragstor da pazari ovde kod nas je vrlo uobičajena pojava
toliko da se sada mrtvi ladni parkiraju u srednjoj traci pred semafor, a pored pijace, uključe svetla i izadju....

e to bi sve išlo da kopa kanale i sve ostalo što bi trebalo da se radi.....

ma nema ovde rudnika soli, tamo bi sve završili:mrgreen:

off topic, ali moram....
Mešine knjige je jako teško ubaciti na temu lepi odlomci iz knjiga
jednostavno tamo nema lepih odlomaka za citiranje
one su jednostavno cele takve
prosto je greh bilo šta citirati jer ostalo ne manje lepo ostane nepomenuto

sorry, ali morala sam ...ponelo me

...zašto se izvinjavaš, potpuno si u pravu... :cry:

"Jedno je znati šta je pametno, a sasvim drugo i učiniti to što je pametno"

...poneo je i mene Meša... ako bih morao da se pravdam...

Hah, izvini, ispravila sam - htela sam i Zlozi da citiram, po nekoj drugoj osnovi, ali onda sam se zanela maštanjima o kulturi za dž.

Nisam ni mislila na 'dosadnu' kulturu. Nego super stvari, one najbolje, znači da su i zabavne, osim što su pametna. Htela sam u stvari da te/vas pitam da li bi ljudi mogli da postanu finiji samo od pozorišta, kinoteke, koncerata i izložbi, kada bi mogli godinama - decenijama - da idu na takva događanja, a da ih ne košta. Ja mislim da bi se promenili. Al' ko zna, možda na gore.
Ако би се то промовисало као масовна култура и да је то квалитетно+забавно, да није нешто сувише академски, можда..тешко је то објединити.
А било би и тада као и сада доста злоупотреба јер друштву су потребни послушни, а не мислећи појединци. Култура-надоградња ипак развија критичко размишљање и то ни једна власт не воли. Ја сам за системске промене и лустрацију лол...

Poslednja izmena:

da mi odrzis slovo? :flert:

u ovoj zemlji bi trebalo toliko toga da se menja, tako da bih se najverovatnije za pocetak smorila. a onda dosla na ideju da pokupim pare i zbrisem u nepoznatom pravcu. :malav:

da mi odrzis slovo? :flert:

Haha, da. Htela sam da te pitam što ne ostaviš pare pre nego što zbrišeš, da neki entuzijasti urade nešto korisno sa njima, za narod :)
Ovo tvoje odustajanje i brisanje sa lovom mi je zvučalo poznato...

Ако би се то промовисало као масовна култура и да је то квалитетно+забавно, да није нешто сувише академски, можда..тешко је то објединити.
А било би и тада као и сада доста злоупотреба јер друштву су потребни послушни, а не мислећи појединци. Култура-надоградња ипак развија критичко размишљање и то ни једна власт не воли. Ја сам за системске промене и лустрацију лол...

Tačno, zato i treba ja da budem vlast, da razbucam sistem iznutra :mrgreen:

e to bih i ja!!!
i ne samo mejd in cajna, nego bejd in bilogde..
ovih dana se mislim sta je to sto bih uradila da sam ja neko i ili sam surovo realna ili mi je samo ponestalo ideje..
ali bih ovo sigurno!
pa to mejd in cajna kazem cisto radi efekta, mislim na sve u paketu, nema veze odakle je :mrgreen:
moze grad da casti raju za novu godinu i jos koji praznik organizovanim vatrometo, ali dati ljudima u ruke bilo sta sto je predvidjeno da eksplodira je prvo opasno, a drugo i krajnje iritantno...pa dodjes do situacije gde nekolicina ljudi pravi galamu i uziva a vecmina ostalih je krajnje iznervirana tom pojavom. doduse tako mos da vidis koliko nedoraslih magaraca ima sa odusevljenim blagotelecim facama kad cuju bas svoju bombu da je eksplodirala :) a tek kad krenu da ih daju deci, te bih obavezno u vecernju skolu roditeljstva :)

pa to mejd in cajna kazem cisto radi efekta, mislim na sve u paketu, nema veze odakle je :mrgreen:
moze grad da casti raju za novu godinu i jos koji praznik organizovanim vatrometo, ali dati ljudima u ruke bilo sta sto je predvidjeno da eksplodira je prvo opasno, a drugo i krajnje iritantno...pa dodjes do situacije gde nekolicina ljudi pravi galamu i uziva a vecmina ostalih je krajnje iznervirana tom pojavom. doduse tako mos da vidis koliko nedoraslih magaraca ima sa odusevljenim blagotelecim facama kad cuju bas svoju bombu da je eksplodirala :) a tek kad krenu da ih daju deci, te bih obavezno u vecernju skolu roditeljstva :)

ja bi im decu oduzela :manikir:
da sam ja neko :)

Haha, da. Htela sam da te pitam što ne ostaviš pare pre nego što zbrišeš, da neki entuzijasti urade nešto korisno sa njima, za narod :)
Ovo tvoje odustajanje i brisanje sa lovom mi je zvučalo poznato...

pa koji bi onda bio smisao mog zbrisavanja, bez love. :lol:

poznato, jer na zalost nisam samo ja toliko preduzimljiva. :lol:

ne stvarno, ne znam sta bih radila, jer mislim da se ovom narodu ne moze ugoditi. pa ako me vec krive za nesto, neka to bude nestanak u nepoznatom pravcu sa sve lovom. :D

Back