Да разговарамо о моралу

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
da se ne ponavljam...da li bi u ovom slucaju brak bio sklopljen iz ljubavi i kako bi taj brak izgledao nakon pocetne "upaljivacke" faze?
Pa ne bukvalno tako... nego brak preporucuje onima koji ne mogu da budu sami...
ne mora da se cini greh cim prorade hormoni, postoji i slobodna volja covekova da cini ili ne cini greh.

Sve je stvar odluke...

kad sam rekla usadjeni nisam mislila na rodjenjem dati vec usdjeniod strane roditelja, skole, drzave...
Od toga zavisi mnogo toga...ali je činjenica da u određenom razvoju deteta/čoveka dolazi do perioda kada odlučujemo da li da prihvatimo ono što smo gdinama učeni, ili ne. Čovek ima savest datu od Boga. Ne može čovek da radi nešto loše, a da misli da radi nešto dobro ukoliko mu nije otupila savest.

pa upravo suprotno...
Kome je motiv ljubav, takvi brakovi i uspevaju...

A ko ulazi u brak zbog hormona...

Kad prodje zaljubljenost, ostaje ljubav ako ju je bilo...

ebt mona jel ti citas sta ja pisem bre? ajd prostijim jezikom...kad se ljudi ne bi seksali i samozadovoljavali pre braka, onda bi usled cestog napaljivanja lako pomesali zelju za seksom sa ljubavlju...kapis?

ebt mona jel ti citas sta ja pisem bre? ajd prostijim jezikom...kad se ljudi ne bi seksali i samozadovoljavali pre braka, onda bi usled cestog napaljivanja lako pomesali zelju za seksom sa ljubavlju...kapis?
kapiram ja tebe iz tog ugla gledas stvari...
Ja iz duhovnog ugla...

i moguce je pomesati te dve zelje...ali je pitanje sta je nekome bitnije...

Ako ja znam sta je prava ljubav,i ako mi je ona najbitnija, to ce biti moj motiv za brak, a ne seks jel ti kapiras to?

Ne odlučujem ja da li je nešto moral, već moral sam. Ne odlučujem ja šta je istina, već sama istina.
Ako je polni odnos namenjen da bi se stvarala deca, ne može se zloupotreba toga smatrati ispravnom. Ako je naš organizam namenjen za biljnu hranu, ne može biti nešto dobro ako jedemo životinjske namernice.
nisi mi odgovorio sta je moral? koje su to univerzalne moralne norme? da cinimo stvari za koje smo namenjeni? i koje su to stavri za koje smo namenjeni, jedi, pij, spavaj, napravi dete?

А јел’ пре опаљивања или после?

Љубав, ко што кажеш, ако си искусна жена, може да се код зрелих јединки, посебно мушких јави тек после једног доброг креса или макар орала :roll:

kad se ljudi ne bi seksali i samozadovoljavali pre braka, onda bi usled cestog napaljivanja lako pomesali zelju za seksom sa ljubavlju...kapis?
Auuuu...koliko si ti odlepila. Kakvog bre "napaljivanja"? Pa takav čovek će pre ili kasnije nekog da siluje. "Napaljivanje" nije prirodna stvar, to je nedostatak ljudskse duhovnosti, ljudske čistote. Čovek treba da se osposobi da na muževe i devojke gleda kao na prinčeve i princeze, a ne kao na seksualne objekte. Tvoji istomišljenici, preko holivudskih filmova čine devojke kurvama, najnižom rasom, ponižavaju ih do najnižeg dna...predstavljaju ih kao predmet za seksualna upražnjavanja. Pogledaj kako današnji muževi gledaju na devojke? Da li je to nešto normalno, nešto dobro? Da čovek devojku posmatra samo iz jednog jedinog ugla? I tebi je sve to normalno...Pa svete...

kapiram ja tebe iz tog ugla gledas stvari...
Ja iz duhovnog ugla...

i moguce je pomesati te dve zelje...ali je pitanje sta je nekome bitnije...

Ako ja znam sta je prava ljubav,i ako mi je ona najbitnija, to ce biti moj motiv za brak, a ne seks jel ti kapiras to?
ok mona....rekla si da neces da odgovaras na licna pitanja upucena tebi pretpostavljam jer se ticu seksa, a sad i bez pitanja vrlo jasno iskazujes svoj licni stav... covek koji se uzdrzava od seksa pre braka nece moci erekciju ili pojacano lucenje telesne tecnosti od ljubavi. ali pvakva diskusija ne vodi nigde...

ok mona....rekla si da neces da odgovaras na licna pitanja upucena tebi pretpostavljam jer se ticu seksa, a sad i bez pitanja vrlo jasno iskazujes svoj licni stav... covek koji se uzdrzava od seksa pre braka nece moci erekciju ili pojacano lucenje telesne tecnosti od ljubavi. ali pvakva diskusija ne vodi nigde...

Moj stav se slaze sa onim sto Bog kaze...
Jer znam da je tako...

Normalno je uzdrzavati se od seksa a ne ici ulicom i naskakvati na druge kada prorade hormoni...

А јел’ пре опаљивања или после?

Љубав, ко што кажеш, ако си искусна жена, може да се код зрелих јединки, посебно мушких јави тек после једног доброг креса или макар орала :roll:
da se samocitiram
covek koji se uzdrzava od seksa pre braka nece moci erekciju ili pojacano lucenje telesne tecnosti od ljubavi. ali pvakva diskusija ne vodi nigde...
i da pitam zasto posebno muskih? mislis da su zenski seksualni nagoni manjeg intenziteta? izgleda da sam pogresila kad sam povukla da si sovinisticka svinja :mrgreen:

Auuuu...koliko si ti odlepila
ovu recenicu cesto upotrebljavas
Kakvog bre "napaljivanja"? Pa takav čovek će pre ili kasnije nekog da siluje. "Napaljivanje" nije prirodna stvar, to je nedostatak ljudskse duhovnosti, ljudske čistote.
hoces da kazes da se nikad nisi napalio? :eek: i gresis to je savrseno prirodno, da nema napaljivanja ne bi bilo seksa, da nema seksa ne bi bilo potomaka, tako da od adama i eve ne bi mrdnuli dalje...
Čovek treba da se osposobi da na muževe i devojke gleda kao na prinčeve i princeze, a ne kao na seksualne objekte. Tvoji istomišljenici, preko holivudskih filmova čine devojke kurvama, najnižom rasom, ponižavaju ih do najnižeg dna...predstavljaju ih kao predmet za seksualna upražnjavanja. Pogledaj kako današnji muževi gledaju na devojke? Da li je to nešto normalno, nešto dobro? Da čovek devojku posmatra samo iz jednog jedinog ugla? I tebi je sve to normalno...Pa svete...
sa ovim se donekle slazem. donekle...jer to dali je zena ***** ili ne dolazi od onih muskaraca i nazalost i zena koji su azmisljanja da je muskarcu dozvoljeno da ima seksualne nagone a zeni ne. ali da ne preraste ova diskusija u borbu za seskualnu emancipaciju...da se vratimo na temu. ja i dalje ne shvatam sta je univerzalni moral?

da se samocitiram

i da pitam zasto posebno muskih? mislis da su zenski seksualni nagoni manjeg intenziteta? izgleda da sam pogresila kad sam povukla da si sovinisticka svinja :mrgreen:

Ја сам Авакум а он је Агарта. Помешала си нас :mrgreen: Ја јесам мушка шовинистичка свиња, за колегу не знам. Значи у преводу да банализујем вашу причу, ако неко воли партнерку као људова неће моћи да има онако јаку ерекцију као кад је мрзи и третира је само као потрошно једнократно месо? Јел’то у питању? Тривијално да горе не може бити?

Причам о мушкарцима, јер познајем себе. Никад ми се није десило у животу да сам се заљубио само платонски. Увек је био телесни моменат присутан у краћој или дужој мери да не будем вулгаран. Не познајем толико жене баш као што их не познаје велика већина мушке популације али знам тип жене која помеша емоционално и сексуално а то је она која је лишена мушкарца дуже времена па налети на партнера који се на неки начин разликује од оних који су јој давали само сећање лоших искустава. После првог секса таква жена повилени и гради бајку у коју покушава да верује на било који начин тражећи посдршку свог веровања ако треба и у науци. Код мушкараца је друкчије. Они кад воле они знају зашто. Не треба им ничија потврда па чак ни тог партнера. Мушкарци иду линијом да ако већ партнерка не осећа исто оно што и он чувају тај светао тренутак свог живота за себе и не цимајући никога, понајмање предмет своје обожаваности.

Pa ti sve to posmatraš iz evolucionističkog ugla, gde nema kategorija dobro - zlo.
Niko te ne pita je li tebi to moralno, već da li je to uopšte moralno. Ja ću reći da je ubijanje moralno, jer imam želju da ubijam. Savremeni čovek ima želju da se telesno zadovoljava, i da bi umirio savest on će reći da je to moralno.. Ali čovek ne određuje da li je nešto moralno. Slušam iskustva mnogih koji kažu da se posle takvog odnosa osećaju prljavim, to je činjenica. Rezultat su i razne polne bolesti, što proizilazi iz kršenja osnovnih moralnih načela. Kao što sam već rekao, mi idemo ka tome da se pedofilija smatra moralnom, evo primer: http://www.vesti011.com/2011/08/zakljucc-pedofilske-konferencije-u-baltimoru/ Ali to je samo ljudska želja, da od tame naprave svetlo, da od gorkog naprave slatko... Moral je nepromeljiv, dobro je uvek dobro, zlo nikada ne može postati dobro, ma koliko ti to želeo.
Da li je čovek srećan se lako prepoznaje...nema tu moja sreća, tvoja sreća... Da li besmisleni sex može da učini čoveka srećnim? Ne može.

Из "еволуционистичког угла"* постоји оно што води продужетку живота, директно или индиректно, оно што је у том смислу неутрално, и оно што штети. Природа кажњава оно што животу штети, неутрално углавном не опстаје (јер животиње не знају за културну надградњу), а оно што води продужетку живота је награђено. Човек треба тако да размишља, "добро" и "зло" су у великој мери измишљене катогирије (мада се могу подвести под оно наведено у претходној реченици).
Што си опседнут телесним задовољавањем, и тиме што неко каже да је морално да убија?! Зна се кад се у природи убија - кад је оно поједи или буди поједен. Постоји и солидарност, рецимо морално је стати у линију кад неко долазе да побије или протера твој чопор, хорду, клан, или нацију. Издати је неморално. Убити непријатеља свог рода није неморално, јел' треба да цитирам шта је Черчил рекао!?
Што се односа тиче, негде сам већ рекао како не бих легао са женом са којом не могу ни замислити да имам дете. Ако ми се гади као личност. Рецимо, Бритни Спирс, шта фали њеном телу, па ипак ме уопште не привлачи.
Ја лако препознајем да си ти несрећан, иначе не би смарао овде по форуму.

*И то није угао, то је чињеница. Или можда тврдиш да неспособни у животу боље пролазе?!

ако неко воли партнерку као људова неће моћи да има онако јаку ерекцију као кад је мрзи и третира је само као потрошно једнократно месо? Јел’то у питању?
ja ovo nikako nisam rekla...

Не познајем толико жене баш као што их не познаје велика већина мушке популације али знам тип жене која помеша емоционално и сексуално а то је она која је лишена мушкарца дуже времена
a sta mislis kako bi reagovali onio koji zive u celibatu? pri tom mislim da se uzdrzavaju i od samozadovoljavanja? da li oni mogu da razlikuju ljubav od zaljubljenosti ili bude upravo ovako kako si opisao za pojedine zene
После првог секса таква жена повилени и гради бајку у коју покушава да верује на било који начин тражећи посдршку свог веровања ако треба и у науци.
a kad prodje godinu, dve, pet i isprazne seksualni naboj koji se skupljao jos od rane adolescencije, okrenu se oko sebe, vide 5 dece i supruznika kojeg ne vole...da li je to moralno?

Auuu..ala si ti odlepio. Koji su kriterijumi da nekog zavoliš? Izgled? Lepa figura? Kratka suknjica? Ma daj.... Ti pojma nemaš šta je ljubav...ne umeš da razlikuješ ljubav od telesne potrebe. Po toj tvojoj logici, ti nikada nećeš stati, već kada god vidiš devojku ti ćeš imati potebu da je osvojiš, tj da načiniš preljubu. Ti u brak stupaš da bi sa drugom polovinom stvarao porodicu...da li je voliš pokazuješ delima, tako što ćeš joj pružiti adekvatne uslove, tako što ćeš brinuti o njoj,...voleti nekog znači brinuti o njemu. Ti se zaljubiš (čitaj:demonizuješ) i ti si u stanju transa, ne koristiš razum, već te demoni vode....ti na devojci ne vidiš niti jednu manu, već samo njen izgled i telesne potrebe. Pa se onda kaže: "srce ne pita razum"...pa naravno da ne pita kada se prepustiš demonima. I ti to nazivaš "ljubavlju".

Po Hrišćanstvu se kaže: "Kakave su ti misli, takav ti je život." Prvi greh je korak ka drugom. Ako ti kontrolišeš misli, ti ćeš kvalitetnije živeti...to zna svako ko se malo potrudio da napreduje.

Кад зрело размислим, већина овога што изрече је тачна.
Само нема у томе ничег лошег.
Дозволи демону заљубљености да те походи, неће ти ништа фалити - видећеш.
Друга је ствар што у једном тренутку треба "стати на лопту", али то долази после проживљене младости. Тако неки који су неиживљени (или да употребим други израз?) па кад уђу у зреле године подилејишу, и тад стварно угрожавају свој породични живот.

п.с. То "контрола мисли" сам чуо и на Сајму књига од бразилског психолога. Не знам зашто ме подишла језа ;)

ja ovo nikako nisam rekla...

a sta mislis kako bi reagovali onio koji zive u celibatu? pri tom mislim da se uzdrzavaju i od samozadovoljavanja? da li oni mogu da razlikuju ljubav od zaljubljenosti ili bude upravo ovako kako si opisao za pojedine zene

a kad prodje godinu, dve, pet i isprazne seksualni naboj koji se skupljao jos od rane adolescencije, okrenu se oko sebe, vide 5 dece i supruznika kojeg ne vole...da li je to moralno?

Што да није ако се развије за 5 година блискост. А развије се јер кад си окружен децом у највећем броју случајева је позитивно исијавање. Вера се само надогради. Иначе да те научим најбољи м/ж односи не настају после дивљег секса.

За остало ти описах што си тражила. Ако ти се не свиђа одговор шта да ти радим.

Што да није ако се развије за 5 година блискост. А развије се јер кад си окружен децом у највећем броју случајева је позитивно исијавање. Вера се само надогради. Иначе да те научим најбољи м/ж односи не настају после дивљег секса.

За остало ти описах што си тражила. Ако ти се не свиђа одговор шта да ти радим.
ne moras da me naucis, ali isto tako znam da ako nema divljeg seksa m/z odnosi se vrlo lako poremete. ( naravno ako jedna strana voli da na ovakav nacin ima seksualne odnose) i ovo si lepo rekao AKO se za 5 godina razvije bliskos, a sta AKO se ne razvije, ko tu ispasta? nije moralno ni prema deci ni prema supruznicima. ovo sto si ti rekao dodje ti kao lutrija - daj da se udajemo, zenimo, jer bez seksa vise ne mozemo, pa sad videcemo za koju godinu da li smo pogresili ili ne, sanse su pola pola

Back