Frtajler
Legenda
- Poruka
- 59.281
Jel to predsjednik postavlja, ili šta?
Tvoj predsjednik veliča osuđenog ratnog zločinca. Ne moj. Tvoj.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel to predsjednik postavlja, ili šta?
Pa ne bi, kada Porfirogenit navodi da su u njegovoj neposrednoj blizini, kao samoj granici između Srbije i Bugarske, Srbi primili darove od bugarskog kana, kao zalog mira, oslobađajući prethodno zarobljenog kanovog sina i brojne boljare, u porazu koji je tadašnja Srbija nanela Bugarima.Ne spominje ni nikakav grad Rases ili bilo koji grad na R u Srbiji.
Danasnji Ras bi bilo u centru tadašnje Srbije.
A u SRH je bila svuda ćirilica i svuda latinica? Nije.Цела двојезична држава, односно свуда латиница и свуда ћирилица.
А како видимо, демократска, проатлантска (иронија и наводници по жељи) и шта све не власт у Загребу се противи ћирилици макар иста била на надгробним споменицима.
И то све 30 година после рата. Запитам се... да ли се рат за њих уопште завршио?
Наравоученије: ко из Србије помисли да треба правити неки нови југословенизам са Хрватима, тај је луд. Не мора ни да има печат на дијагнози.
Не мислим да су они нама не знам какви непријатељи - они не желе са нама, и ништа се не може учинити да се њихово мишљење промени. Једнако ни муслимани Босне не желе са нама, а ни већина јужне нам покрајине.
Треба их пустити.Један референдум мења све, јер референдум може променити устав.
Ne pričaj koješta. U to vreme nije bilo moguće da su dve susedne države obe "srpske", a u jednoj da se ispoveda dualistička Crkva Bosanska i piše se bosančicom, a u drugoj da se ispoveda pravoslavlje i cveta resavska škola.Књиге у шаке
Књиге у шаке. Не да није могуће, него је код нас Срба ако је ишта нормално у нашој историји то је да имамо више држава...Ne pričaj koješta. U to vreme nije bilo moguće da su dve susedne države obe "srpske", a u jednoj da se ispoveda dualistička Crkva Bosanska i piše se bosančicom, a u drugoj se ispoveda pravoslavlje i cveta resavska škola.
Verujem ti da je kod nekih kao ti normalno da se izmišljavaju države i carstva. Avaj, za nas SRBIJANCE to nije normalno, jer mi znademo da smo uvek imali samo jednu Srbiju i da nikada nismo imali nijednu drugu.нас Срба нормално да имамо више држава...
Како сам поменуо - не дозвољава се ћирилица на надргобним споменицима. Неки би то упоредили са НДХ, а ти како хоћеш.A u SRH je bila svuda ćirilica i svuda latinica? Nije.
Dakle, koja prava su Srbi u SRH imali a da u RH danas nemaju?
Verujem ti da je kod nekih kao ti normalno da se izmišljavaju države i carstva. Avaj, za nas SRBIJANCE to nije normalno, jer mi znademo da smo uvek imali samo jednu Srbiju i da nikada nismo imali nijednu drugu.
Ne priča on koješta, već ti lupetaš. U vreme Porfirogenita, Bosnom se smatra vrlo mala oblast, koja se nalazi u središtu srpske države i njen je sastavni deo.Ne pričaj koješta. U to vreme nije bilo moguće da su dve susedne države obe "srpske", a u jednoj da se ispoveda dualistička Crkva Bosanska i piše se bosančicom, a u drugoj se ispoveda pravoslavlje i cveta resavska škola.
Rases je bio Bugarska jer kad nabraja mjesta u Srbiji nema tog mjesta.Pa ne bi, kada Porfirogenit navodi da su u njegovoj neposrednoj blizini, kao samoj granici između Srbije i Bugarske, Srbi primili darove od bugarskog kana, kao zalog mira, oslobađajući prethodno zarobljenog kanovog sina i brojne boljare, u porazu koji je tadašnja Srbija nanela Bugarima.
Bukvalno, ono što je otreslo tada moćne Bugare, oko 850. godine, a zvalo se Srbija, nalazilo se zapadno od Rasa. Ras je granica. Istočna Srbiji, zapadna Bugarima.
Što ukazuje da je geografsko središte tadašnje srpske države, negde u Zenici. Ne zove se ona slučajno Zenica.
NetočnoКако сам поменуо - не дозвољава се ћирилица на надргобним споменицима. Неки би то упоредили са НДХ, а ти како хоћеш.
Није опстала ни ћирилична табла у Вуковару.
Два примера нису довољна? Или ћеш општу државну политику да сведеш на "две глупости" и да се правиш да је све ок?

Stvarno mi te je žao, ali ja jesam SRBIJANAC, i to iz ustaničkog kraja. Moji preci su krvarili za Srbiju i mi znamo šta je Srbija. Takođe, ne samo što znademo da preko reke nikada nije bilo nikakve Srbije, nego pamtimo i da su odatle 1914. godine u našu Srbiju upala "braća" da nam vešaju žene i starce i kolju decu.Ти ниси Србијанац нити имаш везе са Србијом јер да јеси знао би да само у Србији имао си више држава у то доба.
To možeš mamu da trolaš sa ovim besprizornim kontradiktornim besmislicama.Rases je bio Bugarska jer kad nabraja mjesta u Srbiji nema tog mjesta.
Nije postojala nikakva Srbiji jer nema nikakvih arheoloških nalaza i zapisa, to je više plemensko područje nego nešto što se može nazvati država.
Srbi su spomenuti da u više navrata bježe Hrvatima tražiti zaštitu a za Hrvatsku znamo da je bila drzava jer ima puno arheoloških nalaza, sacuvanih gradova i utvrda, dokumenata do danas.
Stvarno mi te je žao, ali ja jesam SRBIJANAC, i to iz ustaničkog kraja. Moji preci su krvarili za Srbiju i mi znamo šta je Srbija. Takođe znamo i da ne samo što preko reke nikada nije bilo nikakve Srbije, nego pamtimo i da su odatle 1914. godine u našu Srbiju upala "braća" da nam vešaju žene i starce i kolju decu.
Ahahaha ma i ti si neki Bosanac ili Krajišnik koji nas SRBIJANCE mrzi iz dna duše. Čim ti naklapaš o "srpskim državama" (množina), znači teško ti pada što smo samo mi SRBIJANCI stvorili državu. Btw, nema SRBIJANCA koji će reč "udbaši" da napiše sa velikim 'u'Јеси ђавола. То можеш овима твојима Удбашима преко Дрине да продајеш.

Pa što ne izmislire...to vam ide dosta dobro?Kako smo videli Raška je bila na istočnoj granici , ne znamo koji je grad bio preestonica vladara i ne znamo gde se nalazui Destenik . Novakovićeve pretpostavke su na klimavim nogama.
Ima Slovenaca u austrijskom dijelu Štajerske i Koruške, ali su na referendumu glasali da neće pod srpskog kralja.Где је Краљ Петар I крочио ту су остали и Словенци и Хрвати. Нема више Штајарске, Корушке и Панонске Хрватске... Ако вас занима шта би било са вама да луди Срби нису правили КСХС...
Ja vidim jednu, zove se SrbijaAhahaha ma i ti si neki Bosanac ili Krajišnik koji nas SRBIJANCE mrzi iz dna duše. Čim ti naklapaš o "srpskim državama" (množina), znači teško ti pada što smo samo mi SRBIJANCI stvorili državu![]()
Bosna postoji tek od 1923.godine. i ziveli su ugro rumuni sa plovdivskim akcentom.Ne pričaj koješta. U to vreme nije bilo moguće da su dve susedne države obe "srpske", a u jednoj da se ispoveda dualistička Crkva Bosanska i piše se bosančicom, a u drugoj da se ispoveda pravoslavlje i cveta resavska škola.
Ahahaha ma i ti si neki Bosanac ili Krajišnik koji nas SRBIJANCE mrzi iz dna duše. Čim ti naklapaš o "srpskim državama" (množina), znači teško ti pada što smo samo mi SRBIJANCI stvorili državu.Btw, nema SRBIJANCA koji će reč udbaški da napiše sa velikim 'u'![]()
vas muslimane tj bivse Srbe najvise volimo Hvala Bogu pa postoje knjige iz 18og, 19og i 20 0g vjeka. Niko nema bolju mastu od bivsih Srba.Ne. Bila je tada Moravska Srbija na teritoriji koja je Srbija i dan-danas; to je jedina Srbija i nema druge Srbije. Preko Drine je za vreme Moravske Srbije postojalo Bosansko Kraljevstvo koje sa nama SRBIJANCIMA, osim što se kao i svuda u Evropi vlastela između sebe mešala, nije imalo ništa zajedničko. Na primer, Bosanci su imali svoju autohtonu Crkvu Bosansku sasvim različitu od pravoslavlja u Srbiji, itd, itd. Bosna postaje kraljevstvom u vrijeme njenog najznačajnijeg vladara Tvrtka Prvog Kotromanića i takva će da ostane sve do 1463. godine koja se uzima kao zvanični datum pada Bosanskog Kraljevstva.
Za vreme Tvrtkove vladavine Bosansko Kraljevstvo je bilo na vrhuncu svoje moći. Jačale su ekonomija i trgovina, i ugled Bosanskog Kraljevstva u Evropi je rastao. Tvrtko Prvi Kotromanić je formirao bosansku mornaricu. On je proširio svoju vlast i uticaj na susedne zemlje, pa je tako bio prisutan u politici srednjovekovne Srbije, Hrvatske, Ugarske, Venecije i Napulja. Nekoliko puta je porazio osmanlijsku vojsku prilikom prvih osmanskih prodora, na primer kod Bileće; porazio je Ugare kod Ključa, Srebrenika i u Usori. Tvrtkova vojska, koju je predvodio bosanski velmoža Vlatko Vuković, učestvovala je Kosovskom boju 1389. godine. Pred kraj svoje vladavine, Kralj Tvrtko Prvi vladao je Bosanskim Kraljevstvom koje je obuhvatalo današnji SRBIJANSKI deo Sandžaka, Crnu Goru, Hrvatsku, Dalmaciju i ostrva.
Ja ti pišem što piše u DAI ne tvoje želje. Tibor iako je bio korektan, dosta je i lupetao u nagađanjima za koje nije bilo nikakvih izvora. U vrijeme Porfirogeneta većinu danasnje Srbije su drzali Bugari oni su nadjeluli ime Beogradu. Srbija je bila na području danasnjeg Sandzaka.To možeš mamu da trolaš sa ovim besprizornim kontradiktornim besmislicama.
Ne možemo da radimo u takvim uslovima.
Neke osnove se moraju postaviti, kao okviri diskusije.
Evo, postavio. Nema jače i bolje.
Tibor Živković: O severnim granicama Srbije u ranom srednjem veku
Da li možeš kroz zid sa svojim naklapanjima?
Ne možeš.
Srbi u Hrvatskoj nisu uopće koristili ćirilicu a sad im je nešto oko čega se sve vrti za njih.Netočno
Radi se o procentu stanovništva.
Dvojezičnih tabli po RH koliko voliš.
Pogledajte prilog 1772282
Pogledajte prilog 1772281
Ali okej: znači silna prava koja su Srbima oduzeta se svode na dvojezične table, i to je to?
Istina je, srpska istorija je prepuna brojnih mitova, legendi i nategnutih tumačenja. Izuzetno smo problematičan mali narod, sa potrebom da sebi obezbedimo megalomanski istorijski pečat, kojim bi pokrili nacionalne frustracije, da smo šaka jada koja služi kusur u obračunima velikih sila.Pa što ne izmidlire...to vam ide dosta dobro?