Da nema inerneta u Srbiji?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
35.051
Zamislite da ljudi u Srbiji nemaju mogućnost da putem interneta saznaju sve istine ili laži već su samo upućeni na tv sa nacionalnom frekvencijom. Da li bi u tom slučaju Srbija ipak ustala protiv korupcije i lopova?

Можда би било боље, јер би заинтересовани за промене морали да извуку задњице из београдске касабе и крену по Србији да виде како се живи, шта су проблеми и можда нешто и покрену озбиљније.

Пун ми куфер бораца за бољу Србију који при том мисле само на престоницу.
Не знају да у унутрашњости људи раде за упола мање плате ( ако уопште нађу посао), да једу скромније, облаче се још скромније, не летују, не зимују, целе године скупљају новац за огрев а и онда греју само део куће или стана.

То нико не жели да види, а врло лако их назове крезава Србија која гласа за АВ.
Можда би ср запитали и схватили зашто су крезави и зашто гласају тако.

Зашто већина ,,крезавих" нема интернет?

Да нема интернета све би било исто, никад се у Србина ништа није променило. На интернету је само оставио траг своје покваренштине.

Можда би било боље, јер би заинтересовани за промене морали да извуку задњице из београдске касабе и крену по Србији да виде како се живи, шта су проблеми и можда нешто и покрену озбиљније.
Лакше је млатити празну сламу по интернету. Кад би извукли задњице из БГД-касаба можда не би умели да нађу остатак Србије без апликације или навигације.

Pa Slobo nije imao interneta pa su ljudi bili odlucniji skloniti ga
Internet samo uljujlkuje ljude lajkovi komenti a nicega u praksu
Ti nisi imao interneta kod Slobe
Bila je populacija koja se klela u kafansko druženje i kamena s ramena
i da nikad neće koristiti ta govna i da su Amerikanci debili jer samo dodju kući s posla i blenu u TV dok im se deca drogiraju iza kuće....

A danas kada je internet em brži em jeftiniji zgadi ti se zbog takvih
Plus vas špijuniraju jer koristite neplaćeni softver

Nema šta da radi Pentagon nego da prati Prshu dal je sliko šoljicu kafe u kafiću

Zamislite da ljudi u Srbiji nemaju mogućnost da putem interneta saznaju sve istine ili laži već su samo upućeni na tv sa nacionalnom frekvencijom. Da li bi u tom slučaju Srbija ipak ustala protiv korupcije i lopova?
Verujem da bi, jer se nepravda uvukla u gotovo sve pore drustva, sve institucije i covek bi morao zaista da bude slep i glup, pa da to ne vidi.
Ili da se svesno pravi da nesto ne vidi, jer mu trenutno tako vise odgovara.

tokom plisane revolucije 9 marta 1991 nije bilo interneta (tacnije bilo ga je ali samo za ogranicene namene u vrlo ogranicenom svojstvu) ali je postojao Sezam (osim sto je i to bilo za tehnoloski spremne). Ima postova na tadasnjem forumu (ima i arhiva sezama na netu) ali obavestavanje je bilo ponajvise u chatu. Prijavljivali su clanovi sta se desava u delovima grada - tad je vladao potpuni medijski mrak - niko nije nista objavljivao (tv novine radio - sve blokirano). Sezam je prosao ispod radara.

A gde su bili mobilni telefoni? prvi GSM je izasao u Julu 1991 (btw)

Pa ipak su se ljudi okupili, a vlada je bila vise kratkovida - to je prouzrokovalo intenzivne migracije.

Novo vreme novi dometi - sad svi imaju internet, drustvene mreze, forume, i babina baba je na netu svi kuckaju AI.
Sad umesto informacija razmenjujemo dezinformacije, stavove, verovanja, sve, samo ne istinu.

Zasto se ljudi okupljaju? Na stranu da se ta tehnika zove flash-mob.

Лакше је млатити празну сламу по интернету. Кад би извукли задњице из БГД-касаба можда не би умели да нађу остатак Србије без апликације или навигације.
istinita prica

i tako ja odem pogresnim putem s divcibara u kosjeric, i negde u prvih pola sata puta se cudim zasto mi navigacija ne prica nista, a put prazan, uzan i zabacen, nigde nikog, pogledam ja a ono mobilni kaze: 'No signal' = no signal no internet no navigation.... i kad sam se nacisto izgubio natrcim na neformalno naselje na kome pise: Air B&B i pomislim eto ima i AirBNB ali nema internet, pa ti vidi dokle smo stigli. I tako raspitam se ja, a oni kazu, samo pravo do manastira. Valjda je tako bilo nekad kad su Turci vladali Srbijom - nista se promenilo nije. Putnik namernik je isao carskim putem od manastira do manastira. Ili nekih domacina koji primaju i ugoste putnike namernike (tu se razmene ideje i predlozi pocetak bune na dahije)

istinita prica

i tako ja odem pogresnim putem s divcibara u kosjeric, i negde u prvih pola sata puta se cudim zasto mi navigacija ne prica nista, a put prazan, uzan i zabacen, nigde nikog, pogledam ja a ono mobilni kaze: 'No signal' = no signal no internet no navigation.... i kad sam se nacisto izgubio natrcim na neformalno naselje na kome pise: Air B&B i pomislim eto ima i AirBNB ali nema internet, pa ti vidi dokle smo stigli. I tako raspitam se ja, a oni kazu, samo pravo do manastira. Valjda je tako bilo nekad kad su Turci vladali Srbijom - nista se promenilo nije. Putnik namernik je isao carskim putem od manastira do manastira. Ili nekih domacina koji primaju i ugoste putnike namernike (tu se razmene ideje i predlozi pocetak bune na dahije)
Имам и ја истиниту причу. Била сам једном службено у Франкфурту и замало да слетимо у Мајну усред ноћи због навигације. Урлала сам на оног што је возио и говорила му куд да вози, док нисмо прешли преко моста. Није ни у Немачкој идеално.

nekad je postojala fraza: uradim to i to tako i tako i necu da mislim!

Valjda je taj poslednji deo ostao isti?
Не знам. Кад прође време, човек може да идеализује прошлост, али сам читала да се први пут откад се мери И-Ку дешава да су деца мање интелигентна од родитеља. Некад је и последњи део у реду јер кад људи не могу да се договоре, неко мора да пресече. Играш ли неку игру овде? Игре су добре јер је човек хомо луденс. Бар тако кажу.

Išli bi onda kao studenti od grada do grada , od sela do sela i razgovarali i objašnjavali ljudima šta se dešava
To je mnogo bolje i efikasnije od interneta

Back