Da ne poverujes!DS-SNS-DSS zajedno u Pristini

• Začetnik teme Začetnik teme Halix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Simpatizere DS boli d.upe jer svuda gde je bitno sa kim ćemo u vlast mi vas iskuliramo a tamo gde nije važno vi se prikačite :lol: :mrgreen:
Овде се ДС прикачио јер СНС има највише одборника и имаће Председника општине. Тиме не умањујем данашњу непринципијелност Српских напредњака.

Imao je dok je bio u SRS:rtfm::rtfm:,sada nema sanse...

Seti se izbora za predsednika Srbije iz 1997 godine...
U prvom krugu Zoran Lilic pobedi Seselja,Milosevic mu smanji glasove,da bi bilo drugog kruga, jer je u to vreme Lilic bio dosta popularan u narodu.U drugom krugu Milosevic zameni Lilica Milanom Milutinovicem,koji pak izgubi od Seselja u drugom krugu.Seselj pristane da proda izbore i za uzvrat udje u Vladu Mirka Marjanovica...

Seti se izbora za predsednika Srbije iz 1997 godine...
U prvom krugu Zoran Lilic pobedi Seselja,Milosevic mu smanji glasove,da bi bilo drugog kruga, jer je u to vreme Lilic bio dosta popularan u narodu.U drugom krugu Milosevic zameni Lilica Milanom Milutinovicem,koji pak izgubi od Seselja u drugom krugu.Seselj pristane da proda izbore i za uzvrat udje u Vladu Mirka Marjanovica...
У овоме итекако има истине.
Халиксе, да ли се сећаш оне Шешељеве реченице- Никад са Коштуницом а годину и по дана после нуди истом да буде предлог коалиције за премијера уместо заменика председника СРС Томислава Николића. :think:

SNS, DS i DSS zajedno u Gračanici

23. oktobar 2009. | 14:21 | Izvor: B92

Gračanica -- Srpska napredna stranka, Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije činiće novu koalicionu vlast u skupštine grada Prištine sa sedištem u Gračanici.

Ta koalicija obznanjena je danas na sednici Skupštine grada, na kojoj je za predsednika izabran Ratko Perenić, kandidat Demokratske stranke. Dva meseca je trebalo odborničkoj većini u Skupštini grada Prištine, izmeštenoj u Gračanici, da se dogovori o koaliciji.

Iskorišćen je poslednji rok za izbor predsednika Skupštine, pošto su pre mesec dana verivikovani odbornički mandati.

Reakcija na sastav koalicije iz Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije na sednici Skupštine nije bilo.

Nezvanično saznajemo da socijalista nema u koaliciji zbog protivljenja Srpske napredne stranke, koja ima najviše mandata u skupštini.

Dogovor o koaliciji je postignut u poslednjem trenutku pred istek roka.

Doktor ginekolog Ratko Perenić novi je predsednik Skupštine grada Prištine koju finansira Vlada Srbije.

Nastavak sednice se očekuje sledeće nedelje, a neki od predloga da se odbornici Skupštine grada opredele prema loklanim izborima koje je raspisao kosovski predsednik Famtir Sejdiu.

Skupštinsku većinu čini 30 od ukupno 47 odbornika. Po koalicionom dogovoru gradonačlenik će biti predstavnik Srpske napredne stranke.

Da nije tuzno bilo bi smesno!:sad2:

У овоме итекако има истине.
Халиксе, да ли се сећаш оне Шешељеве реченице- Никад са Коштуницом а годину и по дана после нуди истом да буде предлог коалиције за премијера уместо заменика председника СРС Томислава Николића. :think:

Sta da ti kazem...:sad2:

kako ce imati kad je izabran predsednik opstine iz DS
Не, Председник Скупштине Општине је из ДС. Та два појма, нису иста.
Ево, примера- Славица Ђулић Дејановић је Председник Скупштине Србије а Борис Тадић је Председник Србије.

pa tu mozes da ubacis sns,oni se predstavljaju kao jedina pozicija ds,ali se tale gde god stignu,jer mislis da je bota ostavio tomu i 20 liliputanaca u skupstini za dzabe,mogao je da vrati radikalima mandate i toma bi naredne 4 godine bio vanparlamentarna stranka,sve to mora da se vrati kad boti bude bilo potrebno

pa tu mozes da ubacis sns,oni se predstavljaju kao jedina pozicija ds,ali se tale gde god stignu,jer mislis da je bota ostavio tomu i 20 liliputanaca u skupstini za dzabe,mogao je da vrati radikalima mandate i toma bi naredne 4 godine bio vanparlamentarna stranka,sve to mora da se vrati kad boti bude bilo potrebno

21 септембар 09
МАРКО ЈАКШИЋ, ЛИДЕР СРБА СА КОСМЕТА, ТВРДИ: Радикали су нас издали

Радикали су озваничили коалицију са Демократском странком у Косовској Митровици и тако потврдили нашу сумњу да тајно сарађују већ годину дана, казао је у интервјуу Правди члан главног одбора ДСС-а и један од лидера Срба с КиМ, Марко Јакшић.

– Пре десет дана ми смо раскинули коалициони споразум о сарадњи са СРС-ом у Косовској Митровици. Неколико дана касније, тачније у понедељак, требало је да се одржи последња седнице СО и да се након тога уведе принудна управа. Ми на ту седницу нисмо отишли, али смо чули да су одборници из ДС-а дошли и дали кворум радикалима и председнику Ненаду Топалчевићу. То је било и формално озваничење нове коалиције СРС-а и ДС-а.

Зашто је дошло до раскида ваше коалиције са радикалима?
– Од почетка рада коалиције у СО Косовска Митровица, ми се нисмо ништа питали. Општинско веће није редовно заседало, а око свих кључних питања председник Топалчевић консултовао се са ДС-ом. Нисмо хтели да представљамо политички декор, а да не можемо да утичемо на одлуке. Ми смо ту тајну сарадњу разоткрили и раскинули коалициони споразум. Након давања кворума ДС-у на седници општине, њихова сарадња је разоткривена. Они ће своју сарадњу морати јавно да саопште у децембру, када се буде усвајао буџет.
Прича се да је дошло до раскола у СРС-у због нове коалиције.

– У СРС је дошло до раскола између две струје. Потпредседник радикала Тодоровић је подржао Топалчевића и његову групу, и тако је одобрена нова коалиција са ДС-ом. Издали су нас и сарадњу коју смо имали новим савезом са демократама.
Како ће даље деловати коалиција ДСС–НС у СО Косовска Митровица?

– Пре свега, нећемо више долазити на седнице СО, нити општинског већа, и ићи ћемо до краја, свим демократским средствима, и указивати грађанима да је нова коалиција СРС–ДС још један пример кршења њихове изборне воље.

http://www.pravda.rs/dogadjaji/12351/radikali-su-nas-izdali

Нико из опозиције није гадљив на сарадњу са жутима на локалном нивоу, чак ни на КиМ. Овај текст то доказује.

И сад глупава раја треба као да се чуди. Не би ме изненадило да ово буде и будућа концентрациона влада заједно са Дачићем и другом Мрком, што и не би било лоше јер би хашишари са једне и православни талибани са друге стране били заборављени, ућуткани и небитни.

Дугорочна сарадња СПС и ДС
петак, 23 октобар 2009 12:11
„У овом тренутку сам сигуран у то да је СПС трећа странка по снази у Србији, а наш је циљ да се профилишемо као јака и модерна странка социјалистичке и социјалдемократске оријентације са чврстим програмским опредељењем за европске интеграције, очување националних интереса Србије и социјалну правду”, изјавио је у интервјуу за „Дневник“ председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.
Лидер СПС-а је констататовао и да последњи резултати локалних избора најављују дугорочну и стабилну републичку коалицију с демократама.

Очекујете ли да ће се закон о надлежностима Војводине скоро наћи пред Владом Србије? Јесу ли најзад „испеглана“ сва та решења за Покрајину?
– У међупартијском дијалогу о томе још није било речи, с тим да сам ја одавно најавио да уколико тај закон буде у складу с Уставом Србије, гласаћемо за њега. Уколико, па, није, не можемо подржати ништа што иде изван и крши Устав Србије. Али сигуран сам у то да ни ДС нешто тако неће предложити.

Када сте ушли у Владу с ДС-ом, скептици су најављивали тотални пад рејтинга СПС-а и одлив бирачког тела, али локални избори то демантују?
– У потпуности сам задовољан резултатима на локалним изборима, који су показали тренд општег пораста утицаја СПС-а и наше коалиције с ПУПС-ом и ЈС-ом у бирачком телу Србије. То се потврдило од избора на Вождовцу и у Земуну, преко Косјерића, Ковина, Приштине и Пећи, до недавних у Врбасу. Не само да растемо процентуално већ и у апсолутном броју гласова.

То значи да је улазак у Владу с демократама председника Бориса Тадића био пун погодак?
– Да. То је био мој лични предлог члановима политичког руководства СПС-а. Рекао сам да ја предлажем улазак у коалицију с ДС-ом, и сносим личну одговорност. Ова одлука је показала да од тога има интерес и СПС, али и цела Србија.

А ваша сарадња с председником Тадићем?
– Нас двојица имамо веома добру сарадњу код главних стратешких питања. Наравно, на осталим питањима треба да сарађују партијска руководства, нижи државни органи. Мислим да генерално имамо веома добре односе с ДС-ом, а резултати избора у Врбасу показују да би то могла бити дугорочна и стабилна коалиција.

Шта је, по вама, најважнији део управо завршене посете руског председника Дмитрија Медведева Србији?
– Потписани су веома значајни споразуми, али много важније од њих јесте добар дух који је провејавао током ове посете. Знате, када су неки народи, људи или државе пријатељи, обично се то пријатељство подразумева и не улаже се много напора у његово неговање. Заправо се много више напора улаже да се стекну нека нова пријатељства у неким државама или код појединаца који су раније имали супротстављене ставове. Тако да је ово важна посета која ће дати замајац даљем развоју односа Србије и Русије. Када је реч о економскојској сарадњи, ја сам копредседник Међувладиног комитета за економску сарадњу заједно с руским министром за ванредне ситуације Сегејом Шојугом. Трговинска размена је ове године смањена у односу на прошлу због економске кризе, али је наш циљ да ту размену, која је лане била четири милијарде долара, у годинама после завршетка ове кризе бар удвостручимо.

Руски званичници су оценили да је вашим доласком на место копредседника сарадња далеко узнапредовала?
– За годину дана атмосфера је заиста много другачија, јер када сам био у Москви новембра 2008. године, била је прилично хладна, иако смо пријатељи. У том смислу је било веома важно реализовати енергетски споразум, јер га је договорила прошла Влада и испало би, практично, да нова Влада Србије води антируску политику. С друге стране, показало се да то није ни био лош већ, напротив, добар потез, да ће гасовод „Јужни ток“ бити изграђен, да долази до реконструкције складишта гаса „Банатски Двор“, да НИС сада послује с профитом, а у условима кризе и сама цена која је добијена за ту компанију и није тако мала у односу на нека друга предузећа. За ових годину дана укинуте су и визе за наше грађане, а планира се још милијарду долара руског улагања у инвестиционе пројекте. Србија и многе политичке странке код нас морају да схвате политичку реалност, а она је у међународним односима таква да би Србија, без подршке Русије, у овом тренутку имала веома ослабљене позиције када је реч о Косову и Метохији. Не може се прилазити нашим економским пројектима само с аспекта економије већ се мора водити рачуна о томе да се не направе грешке које би могле угрозити политичке односе с Русијом.

http://www.sps.org.rs/sr/2008-09-19-20-14-35/289-2009-10-23-11-13-59.html

Толико је дугорочна да је ДС истог дана прихватио захтев СНС да буду искључени из коалиционог договора у Приштини.

ma pusti ti radikale oni su poznati kao takvi, nego dokle cete vi opet da ubijate Zorana saradnjom sa onima koji nose politicku odgovornost za njegovu smrt? :sad2:

Na koga konkretno mislis?
I otkud sad da leposavic nema veze, a gračanica ima?:think:
I radikali i sns, očigledno, zarad zrnca vlasti spremni su da budu u vlasti sa ds-om.
To je baš principijelno i patriotski. Kako vas rade:lol:

SNS, DS i DSS zajedno u Gračanici

23. oktobar 2009. | 14:21 | Izvor: B92

Gračanica -- Srpska napredna stranka, Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije činiće novu koalicionu vlast u skupštine grada Prištine sa sedištem u Gračanici.

Ta koalicija obznanjena je danas na sednici Skupštine grada, na kojoj je za predsednika izabran Ratko Perenić, kandidat Demokratske stranke. Dva meseca je trebalo odborničkoj većini u Skupštini grada Prištine, izmeštenoj u Gračanici, da se dogovori o koaliciji.

Iskorišćen je poslednji rok za izbor predsednika Skupštine, pošto su pre mesec dana verivikovani odbornički mandati.

Reakcija na sastav koalicije iz Srpske radikalne stranke i Socijalističke partije Srbije na sednici Skupštine nije bilo.

Nezvanično saznajemo da socijalista nema u koaliciji zbog protivljenja Srpske napredne stranke, koja ima najviše mandata u skupštini.

Dogovor o koaliciji je postignut u poslednjem trenutku pred istek roka.

Doktor ginekolog Ratko Perenić novi je predsednik Skupštine grada Prištine koju finansira Vlada Srbije.

Nastavak sednice se očekuje sledeće nedelje, a neki od predloga da se odbornici Skupštine grada opredele prema loklanim izborima koje je raspisao kosovski predsednik Famtir Sejdiu.

Skupštinsku većinu čini 30 od ukupno 47 odbornika. Po koalicionom dogovoru gradonačlenik će biti predstavnik Srpske napredne stranke.

Kolektivno ludilo u drzavi srpskoj

Back