Da molitve zaista rade, desile bi se ove dve stvari...

On nas je tako napravio, znači hoće da budemo baš ovakvi
Сигурно нас није створио да будемо лоши једни према другима, да убијамо и мучимо друге нпр. У свету се стално ратује, богати искоришћавају слабе и сиромашне, уништава се природа...
 
О томе је толико већ писано да расправа изгледа излишна. Ево ти мог објашњења: у једно давно крволочно време, Бог је са људима морао да комуницира на њима разумљивом језику. А и да поступа тако са њима и непосредно својим деловањем и посредно преко својих закона. Бог је са тешком муком Јевреје држао у монотеизму. Мало-мало су упадали у многобоштво. Имам разумевања за Бога. Понекад и ја знам гунђати на Њега, али после схватим да сам погрешио.
А и Бог није исти према свима. Нормално да је према неким финим народима блажи, а према заосталима попут Балканаца, Африканаца и сличних племена строжи.
 
О томе је толико већ писано да расправа изгледа излишна. Ево ти мог објашњења: у једно давно крволочно време, Бог је са људима морао да комуницира на њима разумљивом језику.
А и да поступа тако са њима и непосредно својим деловањем и посредно преко својих закона. Бог је са тешком муком Јевреје држао у монотеизму. Мало-мало су упадали у многобоштво. Имам разумевања за Бога. Понекад и ја знам гунђати на Њега, али после схватим да сам погрешио.
А и Бог није исти према свима. Нормално да је према неким финим народима блажи, а према заосталима попут Балканаца, Африканаца и сличних племена строжи.
I, vidiš naučio ih je (jevreje). Kako nije mogao da nauči ostale, naročito te tvoje fine anglosaksonce?
 
Da molitve zaista rade, desile bi se ove dve stvari

  1. Ambuilantna kola bi vozila bolesnike direktno u crkve
  2. Hrišćani bi živeli duže od ostalih

Zar ne?
27971883_1683501485061699_3956230897280703180_n.jpg
 

Back
Top