Time shto pokushavash da uspostavih nekakve analogije koje ne govore nishta sem shto ilustruju opsesivni strah od mogutjnosti da "nije sve kako su me uchili".
Ne plashi se, istina ma koliko se chinila strashnom, uvek izadje na svetlost.
PS Ti kazhesh
A sad sebi protivrechish.
Chije su ovo rechi?
Ne plasim se ja istine....vi se plasite istine jer onog trenutka kad se objasni magija saznacete da ste ceo zivot ispadali (beeeeeep) i nece vam preostati nista nego kolektivno samoubistvo ili pak ludnica - UPRAVO BAS VI NECETE MOCI DA PODNESETE CINJENICU DA NE POSTOJI TO MISTICNO JER JE NAUKA DOSLA DO ZADNJE STEPENICE SAZNANJA I SVE LEPO OBJASNILA DA SE TO UCI CAK U PRVOM OSNOVNE.....
Kontradiktoran si ti samom sebi
Ne plashi se, istina ma koliko se chinila strashnom, uvek izadje na svetlost.
Pa mi i razotkrivamo istinu mi smo Myth bustersi bilo kakva da je nama je cilj samo da je razotkrijemo..........A evo je tvoja kontradikcija
Ako je ne pronadjemo - onda po tebi necemo se plasiti jer je "strasna"
Ako je razotkrijemo opet smo mi na dobitku jer ako je razotkrijemo istina ce biti nauka a misterija ce nestati tj misterija ce biti resena.....vama nista ne ostaje....nestajete...razumes................
Znaci u svakom slucaju gubite......
Ako ne izadje neka nova istina od ove mi smo i dalje u pravu jer 1+1=2,a
ako izadje nova istina tj nauka otkrije nesto novo istrazi i utvrdi zasto je 1+1=3 opet je to naucno istrazeno i dokazano da je 1+1=3 i opet nema mesta mistici.....eee vi cete onda da tvrdite da je 1+1=4 (na bi namerno negirali nauku a ne poznajete je da bi je negirali jer 1+1=4 to ce vama niti vau magicno ima tu nesto) i tako do kraja dok ne umre i zadnji sujevernik ali dobro je sve vise ljudi se obrazuje ide na faxove nauka je sve vise zastupljenija sela nestaju seljaci dolaze u grad izucavaju nauku bacaju pasulj seoski i magicne kugle - pa se nadam da ce za 20 godina i da izumre ta tvoja BUDALOooo generacija koja jos uvek veruje u Trece Oko i Zonu Sumraka (kad kazem izumre mislim da izumre sujeverje a ne telo)
....Ovo sto sam rekao prvo (prvi citat) nije nista vama u korist - Entropija i haos su naucni strogo determinisani termini a nisu misticni i ona vau fantazijski........
Entropija je naucni pojam i upravo zbog njene nestabilnosti nesto sto je sad tacno sutra se moze promeniti jer je i sama materija u promeni stalno Ajnstajn E=m energija je materija........prema tome ja sam naveo mogucnost da nekad padne fizika ova ali ODMAH DOLAZI BOLJA FIZIKA KAO NAUKA I SVE JE OPET ISTO A NE DOLAZI MISTIKA UMESTO FIZIKE 1 NEGO FIZIKA 2...........Kao sto je Njutn do skora mislio da je gravitacija ovo i to je bilo tacno i onda dosao Ajnstajn i opovrgnuo ga i rekao da je ono.....Ali opet tu nema pucanje veze da bi uletela mistika......Ajnstajn je samo uzeo ono dobro Njutnovo ,a izbacio lose i uneo svoje revolucionarno - i fizika se unapredila jeste da je ova F1 pala ali odmah ju je nasledila Fizika 2 a ne mistika....Mistika nikad nece uci na to mesto bas zbog toga jer nema sposobnost tog detaljisanja i mogucnost proucavanja na mikro nivou........
A kad sam rekao da ne verujem nauci - STVARNO NE VERUJEM NI NJOJ ali mislio sam na teorijsku fiziku koja je SF mada i ona kao takva je pre ostvariva nego mistika.......Ali zato verujem u ovu sadanju prakticnu eksperimentalnu koju mogu kad god hocu da pitam za dokaz i ona ima dokaz i zapusi mi usta.....Uostalom ne verujem ja bas Hokingu kad kaze da ce se univerzum uskoro poceti skupljati i da ce se okrenuti vremenska strela - to je ono bas SF ali i to je ipak ubedljivije nego da neki duh se okrece oko zemlje jer voli svoje zive pa nece da ode u crnu rupu i da se samounisti.....Znaci ne verujem bas Stivenu Hokingu 100% (najvecem umu sveta trenutno a sto nije najveci um vava vidovita zorka) ali kakoda ne verujem da je 1 jabuka plus dve jabuke =3 jabuke.....a vi bi rekli ne 1j+2j= 0jabuka (pojeo zao duh sve tri jabuke)