Da li....

Ja sve mislim da na ovom forumu sve manje ima razloga za postovanje. Neko iznese neku teoriju, nicim je ne potkrepi, ne padne mu na pamet nikakve izvore da navede, bas nista. Kada bilo sta od toga nenavedenog trazimo, ne dobijemo, jer treba sami da se potrudimo da nadjemo, a mi trazimo samo izvore. Umesto da nam eto bar toliko pomognu, da nas upute na neku net ili klasicnu literaturu, pa da nastavimo zajedno da istrazujemo, ne, oni hoce da sve od nule pocinjemo...
Dal se oni osecaju nekako vecim ako su dva sajta ispred nekog sa kim raspravljaju. Znas ono kada ti kazes "ja mislim da ce u sledecem poglavlju da se desi to i to", a on je to sledece poglavlje vec procitao, pa onako mesijski, pun sebe kaze "nece, razmisli malo, ovo ono" nista konkretno, ali on je bitan... Uopste ne mogu da provalim sto ne bi naveli izvor teorija ciji su zagovornici...
A sto se tice vanzemaljaca u Bibliji ili kako vec, Bog se obratio ljudima dosta puta. Rekao je ko je i sta je. Andjeli su dosli i rekli ko su i sta su. Nisu rekli da su sa druge planete. Zasto bi neko pomislio da su svi oni vanzemaljci ako kazu da nisu i zasto je lakse da se poveruje da jesu vanzemaljci?
Bog je mocniji od mnogo nuklearnih bombi...

Veoma je interesantan taj detalj u Bibliji o stradanju ta dva grada...

Sve oko toga je vrlo zanimljivo...

I Lot i andjeli i begstvo i Boziji odabir ko ce preziveti a ko umreti..

A narocito je interesantno da je na mestu Sodome i Gomore i danas radijacija veca 10x nego na drugim mestima....

moj post se odnosio na ovaj tvoj. daj mi izvor gde si ovo procitao. :zgrudvanje:

A da upishesh ti teologiju ili arheologiju pa da se svi ozbiljnije posvetimo istazhivanju?

Mi ovdasnji , sa foruma, tje ti sastavljamo nauchne radove, sa sve izvorima a ti sam da se potpishesh.

Doktorat tju lichno ja da ti sastavim........ al mora protivusluga.......

PS ovo je bila ironija na to papagajsko pseudonauchichko pozivanje na izvore,izvore ,izvore .

Znate , to i ima smisla u nauchnim raspravama, kad neko iznese dotad nepoznatu tezu.
Traziti izvore za opshtepoznate stvari je smeshno skoro isto kao traziti dokaz da je srce organ z:poz:

Kada mi neko kaze da je radijacija na tom mestu o kom pricamo do 10 puta veca nego u okolini, normalno da cu da trazim izvore. Kada dobijem dokaze da postoji nesto sto ne moze da se objasni zapitacu se dal stvarno ima neceg osim ovoga u sta verujem.
Ako je neko vec izneo tvrdnju o radijaciji, znaci da izvor za to postoji ili je izmislio. Ako izvor vec postoji, sto me ne bi uputio na isti?
Ne trazim ja dokaz postojanja vanzemaljaca, nego trazim izvor nekih neobjasnjiv pojava. Da vidim koliko je tacno da se te pojave stvarno desavaju. Ne mogu da mislim da neka natprirodna bica postoje ako nema razloga za to....

Koji broj? Da ga nadjem da vidim koje su oni izvore naveli da bih proverio tu povecanu radijaciju. Radijacija i u mojoj sobi je mnogo veca nego u drugim sobama moje kuce. Opada mi i krec od radijacije. Jel sam ja vanzemaljac? I jel mi verujete? Evo iz prve ruke imate informaciju... Sta dalje da proveravate...

Ne trazim ja dokaz postojanja vanzemaljaca, nego trazim izvor nekih neobjasnjiv pojava. Da vidim koliko je tacno da se te pojave stvarno desavaju. Ne mogu da mislim da neka natprirodna bica postoje ako nema razloga za to....

Vidis, ne postoje materijalni dokazi da Bog postoji, a ceo svet veruje u njega...Interesantno, zar ne?

Znas li ti sta je rekao Isus jednom njegovom uceniku koji nije verovao da je on vaskrsao sve dok ga nije VIDEO?

"Blazeni neka su oni koji mogu da veruju, A DA NE VIDE!"

A sto se tice vanzemaljaca u Bibliji ili kako vec, Bog se obratio ljudima dosta puta. Rekao je ko je i sta je. Andjeli su dosli i rekli ko su i sta su. Nisu rekli da su sa druge planete. Zasto bi neko pomislio da su svi oni vanzemaljci ako kazu da nisu i zasto je lakse da se poveruje da jesu vanzemaljci?
..

Obratio se ljudima, razgovarao sa njima, izdavao zapovesti, kaznjavao - jednom recju svasta je JEHVA radio...
Andjeli su mu bili adjutanti...
Nisu rekli da su sa druge planete, ali u svim religijama i mitovima se govori da je Bog dolazio sa NEBA pa se to da i predpostvaiti.
Cak imamo i slika i fresaka koje to pokazuju.

I to sto je on dolazio sa neba znaci da je on vanzemaljac. To izgleda tebi nije tesko da ukapiras. Jel to znaci da svaki stanovnik neke druge planete ima tako neku svoju planetu na kojoj su ga proglasili bogom?
Eto Boga su smislili da bi objasnili neke tada neobjasnjive stvari... i sada kada Bog ne pije vodu, smisljaju vanzemaljce... Sta ce da smisle posle kada i vanzemaljci propadnu?

Ma znas sta ja mislim... Svi ovi koji iznose ove glupe teorije, namerno ih iznose tako kako ih iznose da normalan narod nikako ne moze da poveruje u njih i onda tako normalan narod izbombardovan sa svih strana praznim teorijama pocinje i za neke ocigledne stvari da trazi dokaz, jer mu je vise preko glave neosnovanih tvrdnji. I sada se desava da se recimo pojave stvarno vanzemaljci, ali covek nece da poveruje, jer su mu ovi zagovornici teorija zavera isprali mozak tako da ne moze vise u bilo sta da poveruje... Ma vi bre ustvari znate za sigurno da vanzemaljci postoje i radite za njih!!!! Spremate im teren ovde tako sto nam ispirate mozgove... Djubrad... :p

I to sto je on dolazio sa neba znaci da je on vanzemaljac. To izgleda tebi nije tesko da ukapiras. Jel to znaci da svaki stanovnik neke druge planete ima tako neku svoju planetu na kojoj su ga proglasili bogom?
Eto Boga su smislili da bi objasnili neke tada neobjasnjive stvari... i sada kada Bog ne pije vodu, smisljaju vanzemaljce... Sta ce da smisle posle kada i vanzemaljci propadnu?

Ma znas sta ja mislim... Svi ovi koji iznose ove glupe teorije, namerno ih iznose tako kako ih iznose da normalan narod nikako ne moze da poveruje u njih i onda tako normalan narod izbombardovan sa svih strana praznim teorijama pocinje i za neke ocigledne stvari da trazi dokaz, jer mu je vise preko glave neosnovanih tvrdnji. I sada se desava da se recimo pojave stvarno vanzemaljci, ali covek nece da poveruje, jer su mu ovi zagovornici teorija zavera isprali mozak tako da ne moze vise u bilo sta da poveruje... Ma vi bre ustvari znate za sigurno da vanzemaljci postoje i radite za njih!!!! Spremate im teren ovde tako sto nam ispirate mozgove... Djubrad... :p

Ja znam sigurno da vanzemaljci postoje.

I da spremaju invaziju na Zemlju.

To znaju i svi predsednici razvijenih drzava.

Zna i Papa....

Nego ti bolje skladisti negde namirnice kada oni stignu da budes na sigurnom.

Izvor: R. Bradbury

Jel to opet "babe mi"? Pa zasto mi to radis?!?! Pa da mi sada iz zbuna iskoci jedan mali zeleni, ja bih mu trazio papire... krstenicu itd. da bi me ubedio da je vanzemaljac...
Jel ti skladistis namirnice? Jesi li iskopao neku duboku rupu i napravio ogromno skloniste??

Jel to opet "babe mi"? Pa zasto mi to radis?!?! Pa da mi sada iz zbuna iskoci jedan mali zeleni, ja bih mu trazio papire... krstenicu itd. da bi me ubedio da je vanzemaljac...
Jel ti skladistis namirnice? Jesi li iskopao neku duboku rupu i napravio ogromno skloniste??

U celom svetu se prave sklonista (preko 200) u najdubljim pecinama i spiljma.

Skladiste se razna semena.

Popularno ih zovu "Nojeva barka"

Trose se velike pare na to.

Zasto se to radi?

Sta oni koji ih prave znaju sto mi ne znamo?

Trazi izvore.....

Ako ti vec znas vise od mene, daj mi izvore iz kojih si to saznao, pa da nastavim dalje da trazim (jedan od razloga zbog kog sam ovde je trazenje izvora, a to sto mi svi pricaju "trazi izvore" mi uopste ne pomaze da ih nadjem)...
Pitam ja tebe dal si ti prokopao rupu za skloniste... Pusti sto grade u svetu....

A ne ne... Po zakonu smes da gradis samo 2 metra u dubinu. Za dublje ti treba posebna dozovola :):):) Da vidimo ko gradi nuklearna sklonista i dal ima dozvolu za to... Ako ima dozvolu, onda ce lako da mu nadju to skloniste i dzabe ga je gradio, a ako nema... dzabe je opet gradio, jer cemo da mu rusimo. :)

A ne ne... Po zakonu smes da gradis samo 2 metra u dubinu. Za dublje ti treba posebna dozovola :):):) Da vidimo ko gradi nuklearna sklonista i dal ima dozvolu za to... Ako ima dozvolu, onda ce lako da mu nadju to skloniste i dzabe ga je gradio, a ako nema... dzabe je opet gradio, jer cemo da mu rusimo. :)

Evo, ovde mozes naci o tome:

ELPERIODICO.COM

Vidis, ne postoje materijalni dokazi da Bog postoji, a ceo svet veruje u njega...Interesantno, zar ne?

Znas li ti sta je rekao Isus jednom njegovom uceniku koji nije verovao da je on vaskrsao sve dok ga nije VIDEO?

"Blazeni neka su oni koji mogu da veruju, A DA NE VIDE!"

Postoje razlozi zbog kojih ljudi veruju u Boga i eno ti ih u Tori, Talmudu... Bibliji... Kuranu...
Ne veruju oni bez bilo kakvog razloga, kao sto ti zelis da se veruje u nesto u sta ti verujes...
Kada mi neko kaze da je na jednom mestu radijacija 10 puta veca nego na okolnim mestima, zelim da znam odakle mu to, jer ako je to tacno, normalno da cu da se zapitam zasto je to tako, sta se izdesavalo i sve sto ide sa tim... Ali ako nije tacno, nema razloga da mislim da se nesto natprirodno desavalo na tom mestu.... Ne mogu na nevidjeno da verujem u nesto sto moze da se dokaze, izmeri... :)

Back