Da li Vučić gubi samokontrolu?

Da. Mislim da se taj osećaj nestabilnosti vuče još od obračuna sa Stefanovićem i izbora 2022. Do sad je i uspevao da sve probleme amortizuje spoljnim neprijateljem, međunarodnom situacijom i balansiranjem sukoba unutar SNS-a, ali mislim da oseća rast nepopularnosti u narodu. Bez obzira na statistiku, većina stanovništva lošije živi nego pre par godina a vladajući slojevi zahtevaju sve više novca, tako da dolazi do problema, odakle izvući pare. Sem toga, ni dosad popularna igra sa najdražim opozicionarom više ne prolazi.

Počelo je vreme "poznog Vučića"

#БуђавиСирНајбољиСир

Не пратим његов лик и дело.

Једино што сам видео од тих ствари је његова реакција пред Виолом Вон Крамон (или како се већ зове она европљанка) кад се обрачунавао са камерманом који је викао "Нећеш копати".

onda se ja TV Prva drao na voditeljku koja mu je naklonjena, pa mu se omaklo da kaže da u Srbiji nema nezavisnih medija sa nacionalnom frekvencijom i da ih sve finansira država, bez koje bi bili ništa.
Mislim da je hteo da kaže da medije finansiraju preduzeća koja posluju u Srbiji preko plaćajući reklame na tim istim medijima, jer je pre toga govorio da treba da im bude drago jer nemačke firme direktno zapošljavaju 83 000 ljudi u Srbiji.

Mislim da je hteo da kaže da medije finansiraju preduzeća koja posluju u Srbiji preko plaćajući reklame na tim istim medijima, jer je pre toga govorio da treba da im bude drago jer nemačke firme direktno zapošljavaju 83 000 ljudi u Srbiji.

Mislim da nije baš to.

Neki su potpuno gubitaški i žive isključivo od donacija države, kao npr. Vučićevićev Informer.

Mislim da zakonski to nije moguće jer su to kompanije u privatnom vlasništvu. Jedino da se državna preduzeća reklamiraju preko njih kao na primer Telekom.

Šta pričaš? Naravno da jeste zakonski moguće. Mislim, imaš i papire.

Država donira sredstva onima koje smatra od nacionalnog značaja, kao Informer. Skoro sve što Informer radi se finansira direktno it budžeta.

Kako vam se čini u zadnje vreme?

Molim samo ozbiljne diskutante; nemojte ovde da pišete isprazne apologetske objave ili neke u tome kako sam ja tek sad spoznao da je on nekakav 'šizoje' itd. Dakle, ozbiljno pitam, jer deluje da postoji nagla promena u njegovom ponašanju u javnosti.

Da, Vučić je znao da bude bezobrazan, ali ovo kako se ponaša prevazilazi značajno standarde koje je on sam postavio. Na državnoj televiziji ponašao se skoro kao primitivac u intervjuu koji ga je Zoza vodio, onda se ja TV Prva drao na voditeljku koja mu je naklonjena, pa mu se omaklo da kaže da u Srbiji nema nezavisnih medija sa nacionalnom frekvencijom i da ih sve finansira država, bez koje bi bili ništa. Pa onda kako je to što se Bajatović pojavio na N1 jako strašno do te mere da mora da leti iz vlade i samo zbog toga da se održava rekonstrukcija vlade, a možda i izbacivanje SPS-a u opoziciju.

Sve je jako čudno i ne odgovara njegovom nešto više kalkulantskom pristupu. Nešto se mnogo dublje krije ispod površine; postoji nešto, čini mi se, zbog čega bukvalno kipti od besa, da više ne može ni da pazi kako se ponaša i šta priča dok ide kamera i snimak u javnost, pa se ponaša bukvalno kao neki, da prostite na izražaju, drndadžija kome zapravo ništa nije po volji i kome cela Srbija samo smeta. E sad, šta se to događa?

Ovo su samo neke stvari koje sam ispratio; mogle bi se još neke dodati.

Nije mu lako. Ebu ga svi. Rusi, Kinezi, SAD, EU, pa ovi njegovi iz SNS-a. Pije tablete prije utakmica, a i vi ga svi nervirate.

Back