JustASimpleMan
Zainteresovan član
- Poruka
- 132
I ja mislim da su jedinici sebičniji i da od okoline očekuju da se prilagođava njima i njihovim potrebama a ne drugačije. Ali to ne mora imati veze sa potrebom za eksponiranjem. Ako su te roditelji u detinjstvu zapazili, onda ne bi trebalo da imaš potrebu za stalnim eksponiranjem i odobravanjem od strane okoline. Svo zlo u svetu uzrok je lošeg vaspitanja i roditeljstva. Tako čovek može biti samoživ i sebičan, ali ne mora imati potrebu da se eksponira. Ali zasigurno je onaj koji ima potrebu da se eksponira, samoživ i sebičan. Onaj koji hronično žudi za pažnjom i tim da bude centar svih dešavanja, verovatno nosi traumu iz detinjstva da je nebitan i neprimetan, pa to sada mora da nadoknadi. "Pusti dete neka kmeči, neka se čeliči nećemo ga valjda na svaki gugut uspavljivati i ljuljuškati." Na kraju dete kmeči ceo život. Pusti dete neka se čeliči, nemoj čim malo padne da trčiš ka njemu. Biće mala sisica i devojčica. Na kraju to isto dete razvije sociopatiju " jer ako sam ja prepušten samom sebi, bez zaštite i nežnosti od strane okoline, odakle onda meni kapaciteta da sa drugim bićem saosećam. Ja da mislim na druge a moje sopstveno dupe je u loncu, pa to je apsolutno ludilo."@Miller i @Обилић
Nadam se da se šalite. Nemojte mi ljudi kvariti odnos, nešto je zahladneo prema meni od ovog prvog komentara "Klončina".
Valjda čoveku neprijatno. Meni lično neprijatno nije i rekao sam istinu, a za "kloniranje" sam već odavno neko totalno deseti.
P.S. gej nisam, da mi sad neko ne prilepi da sam zaljubiška u čoveka
Ja suprotno iskustvo imam, jedinci koji su roditeljima bili "centar sveta" očekuju od okoline takvo ponašanje.
Što se drugog dela posta tiče to je apsolutno tačno, čovek što manje zna, ima više samopouzdanja, čak i po sebi vidim, sa 15-16 godina starosti sam imao više samopouzdanja nego sad. Dobro, nije se mislilo na to, razumem, samo sam namerno naveo primer gde ću da pokušam da opravdam i razumem.
Zato sam ja veliki zagovornik i podržavaoc Platonove ideje, da se deca moraju vaspitavati sistemski, da ih vaspitava država. Dati detetu (prosečnom čoveku) da vaspitava dete je suludo. Ali ni to nije idealan sistem jer država to može zloupotrebiti pa ideološkom idoktrinacijom zakoreniti i poremetiti um deteta.