Da li vjerujete u Sveto trojstvo?

Ти си вероватно интелигентни атеиста? Да ли си као такав срећнији него кад би био хришћанин?
Pitanje je neumesno. Zasto bih zbog svog uverenja bio manje ili vise srecniji? Tako neso moze da padne na pamet samo nekome ko ne razmislja logicno i ne zakljucuje racionalno. Intelegentan je svaki prosecan covek koji ima kriticko vidjenje sveta. Ko moze da poveruje da je, po Mojsiju iz bronzanog doba, svet, zapravo kosmos stvore na zamo 6 dana i to voljom nekakvog nesuvislog natprirodnog bica, a ne kako tvrde naucnici 21. veka da je nas kosmos nastao nesto pre 13 milijardi godina? Ili da je neudata i virgo in takta devojka zacela od bozijeg spermatozotida i to posredstvom svetog duha??? Svakome ko u to veruje, preporucujem da ode kod psihijatra na razgovor.

Eklakatantan primer je "Srbin Na Kubik" koji ne razlikuje KUB od KUBIKa.

Trojstvo je sveto, poput mudre žene, pomiruje proturječnosti. Dvoje je kao mlada srna, koja preskače svaku proturječnost. To je ono što Trojstvo čini svetim, što može ukrotiti zlo. Ali budući da Trojstvo mora neprekidno raditi u korist ravnoteže koju remeti, ono je klimavo i tek kad dođete do Četiri, postižete najvišu svetost i savršenstvo koje vraća božanske proporcije. Nije uzalud Božje ime na hebrejskom sastavljeno od četiri slova, i da je sve elemente svijeta tako uspostavio i sve što je važno u svijetu mora biti četverostruko.

T. Sol. 1,5 –7

Kad sam ja(kralj Salomon), čuo ove stvari,104 ušao sam u hram Božji i hvaleći ga danju i noću, svom dušom molio da se zloduh preda u moje ruke i da bih imao vlast nad njim. Onda se dogodilo da dok sam se molio Bogu neba i zemlje, darovano mi je od Gospodina Sabaota preko arhanđela Mihaela prsten koji je imao pečat ugraviran na dragom kamenu. Reče mi: "Solomone, sine Davidov, uzmi dar koji ti je poslao Gospodin najviši Sabaoth; (s njim) zatvorite sve demone, i ženske i muške, i uz njihovu pomoć izgradit ćete Jeruzalem kada nosiš ovaj Božji pečat.

Onda je Trojica stvarno pagansko ucenje.
Ne.
Trojica i trojstvo znace jedno te isto.
Tri zasebne Bozanske licnosti koje su zajedno jedan Bog ne tri Boga.

Samo neki filozofiraju pa iznalaze da nije isto kako bi oni ispali k8bajagi jedoni ispravni verujuci u uvenje o trojici koje je i trpjstvo.
Rec trojica jasno kaze da su to tri osobe

Dok trojstvo oznacava jedinstvo te trojice.
Iako su trojica oni su ujedinjeni kao jedan u tri.
3 u 1.

Тема за хришћане.Остале молим да се суздрже неприкладних коментара.

Међу најзначајнија учења Светог Писма налази се узвишена наука о Светом Тројству - Оцу, Сину и Светом Духу. То, за људски ум несхватљиво јединство три свете Личности, постоји од вечних времена. У плану спасења Свето Тројство јединствено делује подразумевајући учешће све три божанске Личности.
Јеховини свједоци вјерују да је Јехова једини прави Бог,Исус Христос је Јеховино прво створење,а Свети Дух није уопште личност,него сила Божија.
Међутим,

Матеј 28-19. Идите дакле и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светог Духа.
Друга Коринћанима 13-13. Благодат Господа нашег Исуса Христа и љубав Бога и Оца и заједница Светог Духа са свима вама. Амин.
Прва Петрова 1-2. По провиђењу Бога Оца, светињом Духа доведеним у послушање и кропљење крви Исуса Христа: да вам се умножи благодат и мир.

Шта ви мислите? Да ли је Исус човјек,Бог или једно од Божијих личности? Шта је Свети Дух?

Otac Sin i Duh sveti su u potpunodti jednake licnosti iako su tri osobe.
Ni jedna nije veca od druge.

Sveti duh je njihova priroda.
Svaki od njih je Duh sveti.
Mi ih razlikujemo kao Otac Sin i DS

Ali svako od njih je Duh sveti.

BOG JE DUH BOG JE SVET.

Ta tri Bozanska bica nisu telesna bica vec su duh.
Ona su sveta sama po sebi.
Nisu od nikog dobili svetost.
Oni daju svetost, posvecuju andjele i ljude.
Stvorenja imaju donijenu svetost.
Dok Otac Sin i DS ne.
Oni su sveti sami po sebi i ne zavise jedan od drugoga niti pd bilo koga.
Ali su savrseni u jedinstvu.

Nesebicna Zajednica muza i zene treba da bude za nas i nase iskustvo slika tog jedinstva.

Zato je Bogu bracna zajednica lzmedju coveka i zenr toliko vazna i sveta.
I ne sme da se kvari.

Back