Da li verujete u zivot vecni?

Znate sta je bezveze? Oni koji su Pravoslavne veroispovesti, ili se tako izjasnjavaju, a misle da nema nista posle smrti (smrti tela),
nisu zapravo vernici. Kako mogu biti vernici kad negiraju Istinu u Svetom Pismu, kad odbacuju Rec Boziju?
Takvi ljudi sramote nasu Pravoslavnu Crkvu.

Tema je da li verujete u zivot vecni, da ili ne?

Postoji svet vidljivi i nevidljivi duhovni.
Kada dusa koja daje zivot telu, napusti telo, neki se raduju a neki gorko placu.
Ja verujem u zivot vecni.

Verujem. Verujem da su svi Ljudi Energija. I jednog dana, kada fizičko Telo napušta ovaj Svet materijalni da kažem, ja i dalje verujem da Dusa ostaje, da ta Energija kao Energija nastavlja da cirkuliše u nekom drugom obliku. Duboko verujem, da je to sve neki Ciklus, naprosto, jer je Energija kao takva neuništiva, i samo će da se materijalizuje u nešto drugo, ali neće prestati da postoji. :)

Znate sta je bezveze? Oni koji su Pravoslavne veroispovesti, ili se tako izjasnjavaju, a misle da nema nista posle smrti (smrti tela),
nisu zapravo vernici. Kako mogu biti vernici kad negiraju Istinu u Svetom Pismu, kad odbacuju Rec Boziju?
Takvi ljudi sramote nasu Pravoslavnu Crkvu.
dobro nemoj se nerviras,mozemo sad i o reinkarnaciji,jel to povezano?pa onda dodjemo da samoubistva nadajuci se nekom uzvisenijem zivotu

dobro nemoj se nerviras,mozemo sad i o reinkarnaciji,jel to povezano?pa onda dodjemo da samoubistva nadajuci se nekom uzvisenijem zivotu

Ne nerviram se samo konstatujem, a primetila onakvih ljudi ima dosta.
Reinkaracija je djavolska obmana da imamo vise sansi na Zemlji da se ispravimo, da bi kad jednom ode, coveka survali u pakao.
Neki traze istinu i smisao zivota u raznim sektama i bezboznistvu, na kraju zavrse drogirani ludi, sve samo nemaju mir, radost i ljubav.

Ah, ta zelja za vecnim zivotom, sama pomisao da posle nema nista deluje jezivo a mi tako pohlepni bi hteli jos.
Kako skupiti snage i dozvoliti sebi da pomislis kako je mozda ovo ipak sve sto imas, ipak je lakse dozvoliti sebi
da nas ego vodi ka nasoj besmrtnosti. Religija tako mila i slatka, uvek nam kaze ono sto zelimo cuti, ipak kakva
bi to religija bila kad ne bi obecavala nista, malo straha i nagrada za poniznost, od davnina se tako krote cirkuski
igraci.

Ah, ta zelja za vecnim zivotom, sama pomisao da posle nema nista deluje jezivo a mi tako pohlepni bi hteli jos.
Kako skupiti snage i dozvoliti sebi da pomislis kako je mozda ovo ipak sve sto imas, ipak je lakse dozvoliti sebi
da nas ego vodi ka nasoj besmrtnosti. Religija tako mila i slatka, uvek nam kaze ono sto zelimo cuti, ipak kakva
bi to religija bila kad ne bi obecavala nista, malo straha i nagrada za poniznost, od davnina se tako krote cirkuski
igraci.

Mislis da si pametan ali nisi.

Ne nerviram se samo konstatujem, a primetila onakvih ljudi ima dosta.
Reinkaracija je djavolska obmana da imamo vise sansi na Zemlji da se ispravimo, da bi kad jednom ode, coveka survali u pakao.
Neki traze istinu i smisao zivota u raznim sektama i bezboznistvu, na kraju zavrse drogirani ludi, sve samo nemaju mir, radost i ljubav.
Kad pljujes po reinkanaciji , pljujes po tudjim svetinjama , a time pokazujes da si hriscanstvo shvatila prilicno nakaradno .
Interesantno je da mi ateisti uglavnom bolje poznajemo religije nego vi vjernici .Procitaj kuran , pogledaj malo vede , pa ce ti i hriscanstvo biti
jasnije .U zagrobni zivot vjerujem u tom smislu da ce moje molekule nastaviti da zive , ali ne vjerujem da ja kao licnost mogu poslije fizicke imati
neku svijest . Sve su to popovske lagarije da bi privukli vjernike . Sistem STAP i SARGAREPA ( pakao i raj ) .

Kada dusa koja daje zivot telu, napusti telo, neki se raduju a neki gorko placu.
a ko se to raduje ili plače?
onaj koji je umro (što je nemoguće utvrditi nakon njegove smrti) ili onaj koji je izgubio nekog bliskog?
ako je onaj ko je izgubio nekog bliskog, da li se on raduje ili plače zbog tog koji je umro ili zbog sebe jer je izgubio nešto za što je bio na neki način vezan?

mislim da ljudi nikada ne postavljaju sebi ovakva pitanja kada tuguju za nekim - da li tuguju zbog sebe ili zbog nekog drugog?
a trebalo bi.

Back