Kad verujete da ljudi mogu da se promene na bolje, kad na gore?

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.751
Gledam neki film o sudjenju i naravno duel, jedan advokat kaze da li je DNK ista, ista, da li je osoba ista ista....i to je to..
Medjutim, to nije to , jer onda bi se osudjivalo na osnovu dnk, a ne na osnovu karaktera i ponasanja i dela osobe..

Zatim ide deo gde su sa jedne strane cinjenice, to je ono cisto pravno ili bukvalno tumacenje a sa druge strane advokat poziva da se razume psihicko stanje i motivi i nacini ponasanja...
Stanje tela, ali i duha i dushe...iako mnogo u Srbiji to ne razlikuju..

A kad je na gore...
Strah, prisila....demencija...bes....

Gledam neki film o sudjenju i naravno duel, jedan advokat kaze da li je DNK ista, ista, da li je osoba ista ista....i to je to..
Medjutim, to nije to , jer onda bi se osudjivalo na osnovu dnk, a ne na osnovu karaktera i ponasanja i dela osobe..

Zatim ide deo gde su sa jedne strane cinjenice, to je ono cisto pravno ili bukvalno tumacenje a sa druge strane advokat poziva da se razume psihicko stanje i motivi i nacini ponasanja...

A kad je na gore...
Vrlo je jednostavno popraviti se na bolje. Treba staviti sebe pred sebe: videti šta to ne valja sa mnom. Zašto živim? Koji su moji životni ciljevi? U čemu grešim? Kakav sam prema ljudima oko sebe? Zna se šta je greh (zle misli, reči i dela) i oni su za ispovest, naravno sa odlučnošću da se ne ponavljaju. Ali, još je važnije staviti sebe pred sebe. Zapitati se: kakav sam čovek?

Ja retko vidjam da se neko popravi na bolje sam od sebe, bas retko..
Vidjam mnogo cesce da prica i misli da je dobar kao hleb a totalno blentavo se ponasa, moze cak i vremenom da se menja na gore, sve blentavije i samouverenije, ali na gore..
To sto opisujes vidjam kod osoba 1 u 50 000 mozda i redje...
Naravno da vidjam cesce kad se poravnavaju prema prolaznosti onoga sto rade u smislu novca i da se vidi kao bolje a ne da je bolje...
Otprilike kao pitanja koja si postavio , samo sto su odgovori zivim da bih ziveo, da bih zaradio vise, da bih se osecao mocnijim i vise uzivao, ja a ne neko drugi,ostali su tu samo dekor , u prolazu, a sto se tice zla, pa niko nije zao , svi su samo za samoodrzanje...ne secam se stvarno kad je neko preko 26 godina postavio sebi pitanje sta je zlo, nego sta je meni zlo, sto lici da je isto pitanje a uopste nije isto nisam siguran da je iko razumeo razliku , i od onih koji procitaju...eto koliko je ja sam dupe egzistencija prosirena..

A kad je na gore...
Могу ако их посети Божанска благодат да се промене.
Има једна књига о затворенику који се променио, баш говори о тој промени о којој ти говориш

Могу ако их посети Божанска благодат да се промене.
pitanje je bilo kada mogu, tako da se ja ne slazem sa tobom, mislim da se radi o slobopdnoj, volji, porvo covek da mora da donese odluku,a onda dolazi blagodat, pomoc, i Bog ga vodi
Vrlo je jednostavno popraviti se na bolje.
ako covek odluci da se popravlja

Kad verujete da ljudi mogu da se promene na bolje, kad na gore?​

za popravljanje, mislim, da treba prvo da covek resi svojom slobodnom voljom, a za kvarenje, moze biti da ima i inercije, znaci, nemam pojma, nagadjam

Umri_muski

Ja retko vidjam da se neko popravi na bolje sam od sebe, bas retko..
onda eto budi vernik veci od mene i gede
Има једна књига о затворенику који се променио, баш говори о тој промени о којој ти говориш
dva jos behu na krstu jedan poverova u Hrista drugi ne, a zasto? NIJE HTEO, a ne da je ovog drugog zadesila blagodat, a ovoga da nije

Ne bih se ja slozio da je lako popraviti se na bolje....ni sa blagodeti ni bez nje..

To me traje kratko em nije ni lako....
A to oko blagodeti ,uh, jeste nije da nije, ali ne ide to u paketu sa tapetama...tj ostaje ti okruzenje onakvo kakvo su ti istapetirali roditelji , situacija, komsiluk, itd..
Tvoja slobodna volja je da li ces da guras sebe u tom pravcu i da dajes sebi odresene ruke ka tome, ali opet ce uvek biti situacija da ti drugi vezuju ruke, to je sigurno...cak i roditelji , nema olaksanja ako ti je roditelj djavo...jok ti ces zato da dobijes neko olaksanje, neces....

Niti ima onog celicenje ojacava duh, sipak moj ,, iskustvo ojacava , rad na sebi ojacava, a ne celicenje...

Ne bih se ja slozio da je lako popraviti se na bolje....ni sa blagodeti ni bez nje..
u dobru je lako dobar biti, a na muci se poznaju junaci - ko kaze da je lako, ili tesko? zapravo, ja sam kriv propustio sam da kazem da me prvo zainteresovala ISTINA, pa sam onda shvatio da je ona to ultimativno dobro, a ja sam nisam odlucio da budem bolji ili dobar jer "tako treba", isto bih se zapleo kao ti da je to mnogo tesko, pa i jesam se zapleo, sad me ti podseti, ali sam se ravnao sta je istina, i ona je ta koja vuce coveka da bude bolji, jer hoce nju... mislim mogao sam ja da u teoriji odlucim da budem bolji, ali kome, cemu? pa ja i ne mislim da sam bio los, recimo neki prosek, a sada sam mozda tek za milimetar bolji, i to ako jesam, mozda i nisam, vec sam samo oprezniji, iskustvo me naucilo da ne srljam
To me traje kratko em nije ni lako....
A to oko blagodeti ,uh, jeste nije da nije, ali ne ide to u paketu sa tapetama...tj ostaje ti okruzenje onakvo kakvo su ti istapetirali roditelji , situacija, komsiluk, itd..
Tvoja slobodna volja je da li ces da guras sebe u tom pravcu i da dajes sebi odresene ruke ka tome, ali opet ce uvek biti situacija da ti drugi vezuju ruke, to je sigurno...cak i roditelji , nema olaksanja ako ti je roditelj djavo...jok ti ces zato da dobijes neko olaksanje, neces....

Niti ima onog celicenje ojacava duh, sipak moj ,, iskustvo ojacava , rad na sebi ojacava, a ne celicenje...
mozda da, mozda ne, ne znam, ali nastavi sa pisanjem, pa bi videli

Poslednja izmena:
Istina je nebitna....bar ne u ovom smislu da budes bolji , to je tvoj odnos prema tebi...
Istina moze da se vidi , da se ne vidi , da kasnis, recimo mesec dana, ili nedelju dana ako stalno radis introspekcije, ali kasnis uvek,

Tako da je nebitna, ne utice ona puno , osim sto ako ne zelis istinu onda radis sta hoces, a ne dagradis nesto sto zelis, tj umesto sazrevanja radis life coach....
Ovo sto sam ja sad ponizio istinu , to je iz dva razloga, prvi je nista niste mnogo sebi ucinili ako ste resili da budete sve na istini....prema sebi ...to mahom ljudi krenu kad su mladi ....deca...

A drugo je sto kad imate iskustva , niste samo egocentrici , onda vam je jasno da istina nije jedna...nego ima 20 30 40 50 istina u svakom trenutku oko svake stvari...
Zavisi od kog trenutka pocinjete da gledate, sta gledate, itd itd..koliki znacaj dajete principima a koliko konacnom rezultatu....

Back