Da li vas pogađa ako neko poredi odnos sa decom, sa odnosom sa ljubimcima

cikcak

Primećen član
Poruka
698
Dogodi se da ljudi koji nemaju decu ali imaju ljubimce koje vole maze i paze, u razgovoru sa onima koji imaju decu, na neki način uporede odnos roditelja prema deci sa svojim odnosom pažnje i ljubavi prema ljubimcu.

Iako se oni možda unapred izvine zbog takvog poređenja, i kažu da je jasno da je roditeljski odnos mnogo važnije i jače osećanje,
i kažu da tako nešto pominju samo zato da bi pokušali da shvate taj odnos koji još nisu imali prilike da osete jer nemaju decu......

Vi koji ste roditelji, da li vas to pogodi kada se napravi takvo poređenje ?
Možda bi najbolje bilo da odgovore oni koji su imali (i imaju) ljubimca , a takođe imaju decu.

Dogodi se da ljudi koji nemaju decu ali imaju ljubimce koje vole maze i paze, u razgovoru sa onima koji imaju decu, na neki način uporede odnos roditelja prema deci sa svojim odnosom pažnje i ljubavi prema ljubimcu.

Iako se oni možda unapred izvine zbog takvog poređenja, i kažu da je jasno da je roditeljski odnos mnogo važnije i jače osećanje,
i kažu da tako nešto pominju samo zato da bi pokušali da shvate taj odnos koji još nisu imali prilike da osete jer nemaju decu......

Možda bi najbolje bilo da odgovore oni koji su imali (i imaju) ljubimca , a takođe imaju decu.

Pogresno si postavila pitanje,pa samim tim i temu.
Kao neko ko ima decu,mogu samo zamisljati kako je onima koji iz ko zna kojih razloga se nisu ostvarili kao roditelji,ali nikad ne mogu bas tacno znati sta rade sa svojim instinktom i kako ga savladavaju.

Ne pogađa me. Meni je samo žao ljudi kojima Bog nije dao decu, pa imaju kućne ljubimce, a noću tiho jecaju nad svojom sudbinom. Mamina venčana kuma nikada nije imala priliku da dobije dete. Imali su s početka devedesetih jednu pudlicu. Ne verujem da je još živa, ali toliko su ga voleli, kao da im je rod najrođeniji. A sve jedan način da dobiju dete su isprobali.

имам љубимца и практично је члан породице, пас обична џукела без расе, мало шепа јер гажен колима, онако неугледно псето са својом џукелачком ћуди да некад ни мене не слуша, пример пратиће ме ма колико се драо и убеђивао да не иде замном, не вреди ни нуђење хране, трчи и за колима ако не идем пешке.. такав је и оданост ставља испред наредбе.

и волимо га и жена и ја, то нем је псето на коме смо се вежбали обавези да се нешто бринемо пре детета

сад имамо и дете

не вређа ме такво упоређивање, можда је и лицемерно да тако нешто вређа. то је из фазона луди кинези једу псе, али нема везе ми хасамо свиње и индијску свету краву...

љубав је љубав.

више ме вређа што неки не пазе ни своју децу ко што други пруже пажњу животињи која чак није ни њихова

Meni je super tema, skoro smo u drustvu o tome debatovali.
Ali ne samo o onima koji nemaju/ne mogu da imaju decu pa ima ljubimci dodju kao neka kompenzacija, nego i o onima koji imaju decu i ljubimce koje tako nekako tretiraju...hm...ne znam ni koju rec da upotrebim.
Za mene totalna nebuloza- ne moze se kucni ljubimac ni na koji nacin porediti sa detetom, to jedno s drugim blage veze nema. A ako hoces da brines o drugom zivom bicu, ima kandidata koliko volis.

Meni je super tema, skoro smo u drustvu o tome debatovali.
Ali ne samo o onima koji nemaju/ne mogu da imaju decu pa ima ljubimci dodju kao neka kompenzacija, nego i o onima koji imaju decu i ljubimce koje tako nekako tretiraju...hm...ne znam ni koju rec da upotrebim.
Za mene totalna nebuloza- ne moze se kucni ljubimac ni na koji nacin porediti sa detetom, to jedno s drugim blage veze nema. A ako hoces da brines o drugom zivom bicu, ima kandidata koliko volis.

Delim ovo misljenje. Koliko sirotinje, beskucnika, sirocadi na ovom svetu i onda kad vidim da neka krava kupuje psu neki fensi dzempercic od 300 EUR da ne ozebe, najezim se. Sad ce mnogi da skoce i kazu "sta tebe briga kako ona trosi svoj novac?". Normalno da to nije moja briga, ali me mucnina neka uhvati kada vidim koliko ljudskih bica ne zive kako treba, a neko se zajebbava oko macke, psa itd. Jednostavno, ne mogu na to da gledam kao da je sve cool i o.k.

evo,kao neko ko ima i dete i psa, mogu da kazem da nije isto ali kada nemas dete, onda ti je pas na prvom mestu u smislu, za njega se brines i sve mu pruzas...od najbolje hrane,preko nekih grickalica i igracaka
nikad nisam bila u fazonu da oblacim psa,osim kad je neki jak minus
nikakve kape duksevi,nista...to je bolesno
kao i lakiranje kandzi i cirkonske ogrlice
ali je bila prva...priznajem

ne vredja me uporedjivanje i mogu da kazem da se neke stvari stvarno preklapaju
ali ipak,pas je pas, a dete je dete,na kraju krajeva...samo sto dok nemas dete,ne znas i ne razmisljas o tome,jer ti nije vazno(bar meni nije bilo,jer tada nisam jos planirala decu)
al oni sto lakiraju psima nokte i rade druge nebulozne stvari, to ce da rade i kad dobiju decu :lol: i to bi radili i kada bi tog psa uzeli kad vec imaju decu...nije tu u pitanju materinski instinkt,nego....taj neki....fenomen :lol:
meni je tih pasa zao

Delim ovo misljenje. Koliko sirotinje, beskucnika, sirocadi na ovom svetu i onda kad vidim da neka krava kupuje psu neki fensi dzempercic od 300 EUR da ne ozebe, najezim se. Sad ce mnogi da skoce i kazu "sta tebe briga kako ona trosi svoj novac?". Normalno da to nije moja briga, ali me mucnina neka uhvati kada vidim koliko ljudskih bica ne zive kako treba, a neko se zajebbava oko macke, psa itd. Jednostavno, ne mogu na to da gledam kao da je sve cool i o.k.
nisam znao do sada, da postoji neki nacin kako ljudi treba da zive : S
Gde je objasnjeno u detaljima upustva za koriscenje ljudskog zivota?

I meni je žalije videti nezbrinutu decu nego pse, ali na selima nezbrinutih pasa nema. Ko zna, možda je i među psima zavladala pomama da idu svi u grad...

nisam znao do sada, da postoji neki nacin kako ljudi treba da zive : S
Gde je objasnjeno u detaljima upustva za koriscenje ljudskog zivota?

Nisam ni sumnjao da nece dugo trajati dok se neki klinja ne javi da kenjja i promovise neku demokratiju, slobodni izbor, individualizam i slicne stvari, iako ono sto sam napisao nema nikakve veze sa tim.
Samo moje licno misljenje i kako se ja osecam kad vidim tako nesto. Nekoga zabole, nekom se svidja, mene nervira. Ne znam sta tu ima da se ne razume.

I meni je žalije videti nezbrinutu decu nego pse, ali na selima nezbrinutih pasa nema. Ko zna, možda je i među psima zavladala pomama da idu svi u grad...

Hahaha...i psi seljaci beze u grad. Ali samo neki uspeju da doguraju do dzampercica od 300 EUR....mnogi dosade svojim vlasnicima gradjanima, pa zavrse kao klosari na ulici. Ali dobro, sta sad...

ne nego ljudi sa sela pse koji im ne trebaju ili podave, ili spakuju u auto i odvezu do najblizeg grada i istovare negde

Pa ja sam da budem iskren, prošlog vikenda video tri mala kučeta ostavljena ispred prodavnice u mom rodnom selu. Brzo se to pokupi po kućama. Doduše, ima i dalje ljudi koji ubijaju kučiće, da se ne lažemo. Bilo kako bilo, pas lutalica i dete lutalica... pas ima veće šanse da preživi.

Не подржавам фанатике у било ком погледу у било којим односима, а велики сам обожаватељ и деце и животиња.
Помало ми буде чудно, а није редак случај, да се људи обраћају љубимцу са: дођи код маме..

Ima toga koliko hoces. Oslovljavaju macku, psa itd. sa "moja beba", "moje dete", ili pricaju tako i spominju dete i tek posle skontas da prica o psu, macki i sl.

nesto ne vidjam decu lutalice

Nisi nikad videla cigancice koji bosi i goli hodaju ulicom i prose?
Hvala Bogu da postoje ustanove, koje se brinu za sirocad koja nemaju roditelje (postoje i za zivotinje, nemam nista protiv....bolje da su tamo zbrinute nego da u coporu napadaju ljude, kao sto se desava)
Deciji tj. coveciji zivot mi je uvek na prvom mestu.

Не бих волела да се ова тема претвори у : усвојити дете или не, јер смо је већ имали.

Људи који немају деце своју љубав пројектују на животињу и то је сасвим ОК.

Зашто би то мене погађало?

Свакако се другачије воли кућни љубимац, другачије дете, то кажем из личног искуства.

И на крају, свако одлучује коме ће дати своју љубав.

Битно је да, када одлучи, то ради искрено и без задршке.

Ovako nekako i ja

Не подржавам фанатике у било ком погледу у било којим односима, а велики сам обожаватељ и деце и животиња.
Помало ми буде чудно, а није редак случај, да се људи обраћају љубимцу са: дођи код маме..

A sad koliko je tuzno ili ne sto neko ko nema decu smatra psa/macku svojim detetom sta da kazem..

Znam slucaj gde zena ima jednog sina, i psa za ljubimca. Njen sin je divan decak ali prepun besa, ljubomoran je na tog psa, posto ova stvarno kao da vise voli psa nego sina, i ljubi non stop i mazi i isto to govori - dodji kod mame, a na sina se dere stalno samo zato sto je nestasan (recimo popeo se na drvo i slicno)..kao da je izneverio njena ocekivanja pa je grozna prema njemu a pas ne moze da joj odgovori, pa njemu daje bezuslovnu ljubav.
Sad ja kao izigravam psihica, ali bilo mi je zao tog decaka, iskreno, i ovo nisam samo ja zakljucila, nego vise njih koji je poznaju..al eto, sta da se radi
Sve mislim da ce mali da udavi tog psa jednog dana, bas ga gleda sa mrznjom i ljuborom, ne znam kako majka to ne vidi, ili ne zeli da vidi...

ne pogadja me nishta , bar ne u negativnoj konotaciji, shto nisam osetila na svojoj kozzi...
nema razloga da se izvinjavaju, to je njihovo iskustvo...
sve je ok dok me lichno ne ugrozi..

vishe mi idu na q roditelji koji potenciraju roditeljstvo....to je neka varijanta hendikepa...msm ako jesi onda se to i podrazumeva ...i srecan si u tome, uzzivaj, shta imash da poredish ili naglashavash svoj jedinstveni osecaj..

Ma svasta, sta ima da me pogadja...to mi je pre mnogo smesno.... z:lol:

Back