da li vas je otromboljenost iznenadila

:lol::lol::lol::lol:

inace sto se tice otromboljavanja posebno mi je zanimljiva ona grupa muskaraca koji evo sad u ranim dvadesetim izgledaju ko da imaju 50 godina.i koje ja sad posle gimnazije ne mogu da prepoznam jer su se pretvorili u svinje - od konstantnog opijanja,i zdranja pljeskavica posle istog.i onako kad ih vidis oni mlohavi ko pihtije :neutral: fuj...kako ce izgledati kada stvarno budu imali 50 godina :neutral:

a da moze da se izgleda dobro i u tim godinama - moze - dovoljno rekreacije,nesto vezbi,zdrava ishrana - primer iz kuce :)
Zahvaljujem, Smiljka, zahvaljujem, a tek da vidiš u prirodom obliku, ne bi verovala !!! :D

Mene samo zanima lična analiza tog prelaznog perioda, nekoga ko ga je prošao,
i ima dovoljno smisla da ga prepozna i opiše.
Da li mu se to dogodilo u nekom sporom procesu, ili brzo i nenadano, "iz zasede" ?

Julian_Duranona i Banshee hvala na odgovorima angažovanim u korist teme, ostali
samo pucaju u prazno.

ja lično (još) nemam tih i takvih problema, mada kada poredim svoje nove fotke sa onima od
pre 5 ili 8 godina, primećujem neke razlike koje još nisu ponižavajuće, ali govore o tome da
se "nešto dešava".

U svojoj okolini sam svedok "slučajevima" koji su baš promenili lični opis, od vitkog momka
u 20-tim godinama do ugojenog, (pro)ćelavog lika sa nekako kao pohabanim i umornim licem,
u svojim početnim 30-tim.

Znas sta, starimo u svakom slucaju, ali mislim da to nije utisak da je neko porazen zbog godina vec porazen zbog nacina zivota koji ukazuje na to da covek sebe ne postuje. Kada vidis zapustenog mladog coveka ti vidis nedostatak samopostovanja. Takav izaziva gadjenje (cesce) ili sazaljenje (redje).

Kada vidis dobrodrzeceg starijeg muskarca, ti vidis da taj covek sebe postuje, vodi racuna o sebi i automatski izaziva izvesno postovanje drugih.

Mislim da je to glavna razlika.

To pitanje da li otromboljenost stigne iz zasede ili postepeno zavisi od toga koliko ti je telo vazno. Neko kome je bas stalo da dobro izgleda (najbolje moguce u bilo kom uzrastu) teze moze da se desi da ne primeti kada pocne da se zapusta, ali neki ljudi imaju npr probleme, mnogo obaveza i sl. a pri tom ne drze preterano do tela i verujem da moze da im se desi shock kada se jednog dana malo pazljivije pogledaju.

Volimo sebe ili ne - to je to i to se vidi, a godine svakako idu ;).

(tema je postavljena u vezi sa otromboljenoscu, a u stvari se odnosi na zapustenost bilo koje vrste - sustina je ista-)

pitanje za muškarce iznad 30-te kojima se telesni izgled pogoršao sa godinama;

mnogi muškarci, neko pre a neko kasnije, ali uglavnom oko 30-te,
dođu dotle da im je fizički izgled dosta lošiji nego oko 20-te.

ja se još, kako-tako držim, ali vidim mnoge u okolini da ih je mladalačka vitkost
napustila, gotovo "preko noći".
žale se da za istu količinu napora pri rekreaciji imaju mnogo manje rezultata u tonusu
mišića i u gubitku sala.
svi znamo tu istinu o usporenju metabolizma itd...

ono što ja pitam, ako ovde ima muškaraca koji su to prošli, da mi kažu koliko se to brzo desilo, da su shvatili pri pogledu u ogledalo da jednostavno nisu više mladi.
Želim da mi opišu taj deo života, u kojem su od mladića postali...pa ne više mladić.

(ko kaže da je mlad onaj ko se tako oseća i slična sranja, neka ide na ženski forum)

drzim se...jos sam i oslabio...mlad u srcu,bit'cu vecno...i kad umrem,mlad cu biti...

Da sam se probudio iz zimskog sna, kome ili ove stvarnosti pa da pogledam u ogledalo i iznenadim se još i nekako, ali ako sam sam odlučio da ne marim više da li sam zategnut, i da je tako godinama, kako može da me iznenadi? Pogotovu ako nikada nisam ni bio zategnut, sviđalo se to meni ili ne. Nije to voda da se kuva par minuta pa "iznenada" počne da ključa.

od 70 sa 27 u 28 sam usao sa 76 i par sedih u dvadeset devetu sa 82 i malo vise sedih i bio sam zgodan koliko i hidrifor ali tu je teretana pa sad izgledam kao bojler imam cak 83 ali vise ne kipti salo preko farmerica cak sam pomalo i zgodnjikav.starimo ali je na nama da odlucimo koliko brzo,covek terba da radi na sebi,treba samo malo volje

Da, i što je to sa muškarcima u poslednje vreme, ne samo da se opterećuju sa svojim izgledom, nego komentarišu i druge muškarce. Brate, ali se se opustio, i stomak si nabacio, vidi na šta ličiš. Vidim i sam, brate, upaljeno mi je svetlo dok se tuširam i presvlačim. Sve se mislim, se to ložio na mene ranije? Još jedan ortak manje. Što znači više sredstava iz fonda za pivo koje ću moći da potrošim na sebe. Yupii.

Svako ko vodi o sebi racuna izgledace taman u skladu sa svojim godinama i ne mogu da prihvatim da se za muskarca od 30 god..kaze da je ..otromboljen..osim genetike ..to je prosto nemoguce..:D Sve dok mogu kada se skinu da vide svog najboljeg prijatelja.a da im stomak ne zaklanja vidik..sve je u redu..:smile:

S jeseni i tokom zime mi se narocito cini da nisam vise ni za sta. Gledam se ogledalu onako beo i dlakav i mislim se koliko li nesrecna mora biti zena koja mi se dragovoljno podaje.
A onda dodje prolece i leto, pocnem da se krecem, provodim vreme na plazi i suncu, zategnem se, pa sasvim pristojno izgledam, sto je, naravno, licno misljenje; i duboko sam ubedjen da su nase zene jako stidljive i neodlucne jer me ne startuju na ulici.
I tako iz godine u godinu...
Genijalno...:lol:ja nemam problem sa sedima,ali imam problem sa bradom,mogao bih da se brijem dvaput dnevno,ko gusar Crna brada iz stripa.Sve ostalo je ishrana i sport.

Znas sta, starimo u svakom slucaju, ali mislim da to nije utisak da je neko porazen zbog godina vec porazen zbog nacina zivota koji ukazuje na to da covek sebe ne postuje. Kada vidis zapustenog mladog coveka ti vidis nedostatak samopostovanja. Takav izaziva gadjenje (cesce) ili sazaljenje (redje).

Kada vidis dobrodrzeceg starijeg muskarca, ti vidis da taj covek sebe postuje, vodi racuna o sebi i automatski izaziva izvesno postovanje drugih.

Mislim da je to glavna razlika.

To pitanje da li otromboljenost stigne iz zasede ili postepeno zavisi od toga koliko ti je telo vazno. Neko kome je bas stalo da dobro izgleda (najbolje moguce u bilo kom uzrastu) teze moze da se desi da ne primeti kada pocne da se zapusta, ali neki ljudi imaju npr probleme, mnogo obaveza i sl. a pri tom ne drze preterano do tela i verujem da moze da im se desi shock kada se jednog dana malo pazljivije pogledaju.

Volimo sebe ili ne - to je to i to se vidi, a godine svakako idu ;).

(tema je postavljena u vezi sa otromboljenoscu, a u stvari se odnosi na zapustenost bilo koje vrste - sustina je ista-)

Harmoni, ti opet u centar! Naklon. (e, naklonih se ispred kompa, mame mi :) )

Back