Da li treba zatvoriti centar "Crna reka" ?

Da li treba zatvoriti centar "Crna reka" ?

• Da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gde se primenjivalo i šta? O čemu ti pričaš, ja kad dam ti rekao da obrazložip na osnovu tih kliničkih knjiga to što si tvrdila počela si sa nekim glupostima i vrdanjima? Ja sam ovde dao veoma jasnu analizui zašto, sa stanovišta ego-psihopatologije, to što se radi u Crnoj Reci zapravo deluje kontraproduktivno na narkomana koji žel ida se odupre heroinu. Veoma sam to pojednostavljeno predočio da i neko poput tebe to može da razume. I onda ti ponovo se izblamiraš i pominješ neke kliničke knjige? Evo, otvorio sam dijagnostički praktikum i nigde ne vidim ništa što bi išlo u prilog tvoje tvrdnje da Crna Reka pomaže. O čemu ti pričaš onda kad nemašš pojma o čemu pričaš?
combat_shovel.gif

Gde se primenjivalo i šta? O čemu ti pričaš, ja kad dam ti rekao da obrazložip na osnovu tih kliničkih knjiga to što si tvrdila počela si sa nekim glupostima i vrdanjima? Ja sam ovde dao veoma jasnu analizui zašto, sa stanovišta ego-psihopatologije, to što se radi u Crnoj Reci zapravo deluje kontraproduktivno na narkomana koji žel ida se odupre heroinu. Veoma sam to pojednostavljeno predočio da i neko poput tebe to može da razume. I onda ti ponovo se izblamiraš i pominješ neke kliničke knjige? Evo, otvorio sam dijagnostički praktikum i nigde ne vidim ništa što bi išlo u prilog tvoje tvrdnje da Crna Reka pomaže. O čemu ti pričaš onda kad nemašš pojma o čemu pričaš?

pa da ,sa tanovista tvoje ego-psihopatologije......da bre covece,ne mozes sam protiv svih
shvati da niko ne kapira o cemu pricas,budi covek i povuci se
ili iznesi jasne stavove i prekini da kopiras neke tudje psihoanalize i smaras ljude ovde!

pa da ,sa tanovista tvoje ego-psihopatologije......da bre covece,ne mozes sam protiv svih
shvati da niko ne kapira o cemu pricas,budi covek i povuci se
ili iznesi jasne stavove i prekini da kopiras neke tudje psihoanalize i smaras ljude ovde!

Ja sam bio veoma jasan svakome ko ima čak i ispod prosečan IQ. A sad razmisli što to tebi nije jasno? Mislim, kad se neko poput tebe blamira da piše o nećemu o čemu poooooojma nema onda stvarnooooooo....

Ko je njega ovlastio da kažnjava? Lišavanje slobode boslesnih ljudi van medicinskih ustanova je kršenje zakona. Ne šalje decu u školu. Ne plaća porez. Tuče strane državljanine. To je jednostavno rečeno težak sociopata.

ovlastio ih je sam narkoman dolaskom u centar kao i njgeovi roditelji.

svako je znao pre nego je dosao sta ga ceka ako ponovo uzme drogu ili pokusa drugima da je ponudi u centru

Misliš ovlastio ga je narkoman koji usput nije uračunjiv? To se zove zloupotreba bolesne osobe sa smanjenom uračunljivošću, dakle smešan si ...

venobodac , ko sto ti ova anketa kaze , ovde si proso ko bos po trnju i sada bi , posto je tvoja antihriscanska propaganda ovde naisla na zid , ti bilo najbolje da se povuces na onaj vas siptarsko-ustasko-narkomansko-pedersko-srbomrzacki forum na U-92

"Našu redakciju pozvala je i Beograđanka E. S., majka dvadesetdvogodišnjeg Marka, koji je pre dve godine boravio u crnorečkom kampu, a koji se trenutno nalazi na služenju zatvorske kazne u „Zabeli" jer je pokušao da ubije oca.

Ona je duboko zahvalna ljudima iz Centra jer joj se sin skinuo s droge, ali kaže da su batine koje se vide na snimku objavljenom u medijima ništa u odnosu na one koje je njen sin tamo dobijao.

- Batine je prvi put dobio kada je pokušao da pobegne iz Centra. Pričao mi je i da je jednom bio pretučen toliko da nije mogao da ustane iz kreveta - priča E. S."

Izvor: http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=66521&sectionId=33

Dakle toliko o uspešnosti rehabilitacije onih koji tamo odlaze. Izadju i onda pikušaju da ubiju oca. Fenomenalno im tamo isperu mozak toliko da onda postanu ubice. Da l isada vidite koliko ste vi koji branite takve metode u stvari bolesni i nastrani?
BTW, Sveti Sinod je po treći put pozvao Artemija da raspusti ovo mesto srama, Antihristi jedni. A sam pop je lagao. Juče je jedno pričao, a danas B92 prikaže snimke koji ga demantuju.

Kako vas samo nije sramota?

venobodac , ko sto ti ova anketa kaze , ovde si proso ko bos po trnju i sada bi , posto je tvoja antihriscanska propaganda ovde naisla na zid , ti bilo najbolje da se povuces na onaj vas siptarsko-ustasko-narkomansko-pedersko-srbomrzacki forum na U-92

Antihrišćanska propaganda je ono što vi ovde radite jer je Sinod rekao tri puta šta je rekao. A na krstarici je i DSS imao najviše glasova po anketi, dakle.... ne lupetaj više.

Poslednja izmena:
Slushaj sinovac kao prvo zabole me dupe shta rade u Evropi. Mi mozemo da imamo svoje metode ako su delotvorne. Sami narkomani iz te Suve rke kazu da su zasluzili! I sami kazu da im je to i te kako pomoglo! Valjda oni znaju bolje nego ti shta im pomaze,a shta ne. Ako njima ne smeta, ne smeta ni meni.

Pa mi uvek hocemo osim sveta....

Pa nam posle cudno kada nas taj svet mrzi, bombarduje i drzi u zatvoru..

I sto svi beze koji mogu pobeci...

Pokazalo se da su elektro sokovi vrlo delotvorni na lecenje mnogih psihickih oboljenja ( i nakomanije). Ali se nigde ne primenjuju jer nisu HUMANI.

I eutanazija je dobra stvar, pa ipak nigde u svetu nije dozvoljena.

Treba pratiti tokove civilizacije , a ne zaostati u srednjem veku gospon.....

Centar u Crnoj Reci pred zatvaranjem

26.05.2009
Zoran Glavonjić

Duhovno-rehabilitacioni centar Crna Reka kod novog Pazara je pred zatvaranjem. To če učiniti Srpska pravoslavna crkva (SPC) jer su u tom stacionaru, kojim rukovodi jedan sveštenik, narkomani na lečenju redovno dobijali batine. Da sve bude još crnje, upravo je taj sveštenik ponekada i sam lopatom prevaspitavao štićenike.
Sinod Srpske pravoslavne crkve zatvoriće, ili preuzeti upravljanje Duhovno-rehabilitacionim centrom Crna Reka, ukoliko vladika raško-prizrenski Artemije ne bude postupio po naređenju najvišeg crkvenog tela da raspusti taj stacionar u blizini Novog Pazara, saznaje Radio Slobodna Evropa (RSE) u Kancelariji svetog Sinoda. Episkop Bački Irinej pozvao je nadležne državne organe da ispitaju ovaj slučaj. Crkveni vrh zatražio je raspuštanje centra nakon što je u medijima objavljen video snimak o fizičkom maltretiranju štićenika stacionara koji se nalazi kod manastira Crna Reka, na kom se vidi kako jednog od narkomanskih zavisnika na lečenju prebijaju pesnicama, nogama i lopatom. U međuvremenu se pojavio još jedan video snimak na kom se vidi da sveštenik Branislav Peranović, koji šest godina rukovodi centrom Crna Reka, lično lopatom udara jednog od štićenika.

izvor:

http://www.slobodnaevropa.org/content/crna_reka/1740178.html

Dakle tri puta je Sinod rekao svoje. Uprkos tome ovde je nekakav Тихи, osoba sumnjivog morala i etike, vodio jaku ustašku propagandu protiv SPC, istina je pobedila. vaše anti-pravoslavne laži su raskrinkane i sad da ste hrišćani mogli bi samo da se pokajete...
:eek:Reci mi šta to upotrebljavaš,da i ja uzmem malo i podilkanim kad zatreba?Vreme je da uzmeš Hristovu ikonu,klekneš i moliš za malo razuma.:lol:

Dakle tri puta je Sinod rekao svoje. Uprkos tome ovde je nekakav Тихи, osoba sumnjivog morala i etike, vodio jaku ustašku propagandu protiv SPC, istina je pobedila. vaše anti-pravoslavne laži su raskrinkane i sad da ste hrišćani mogli bi samo da se pokajete...

sine tebi je ta droga popila mozak

trebao bi da se javis u Crnu Reku, jedino jos mozda tretman lopatimicinom moze da te skine grobaru sa lopate...

:eek:Reci mi šta to upotrebljavaš,da i ja uzmem malo i podilkanim kad zatreba?Vreme je da uzmeš Hristovu ikonu,klekneš i moliš za malo razuma.:lol:

Raskolniče i Antihristu jedan, kad Sinod nešto kaže za vernika je to obavezujuće. Tri puta se Sinod oglasio, ali vi satanisti naravno za to ne marite. Ako Sinod kaže da je to nehrišćanski i da je sramno, onda za vernika to ne možebiti drugačije. Ali ti lično si lagao da to nije mišljenje Sinoda, već sam ojednog Vladike. Kako te nije sramota?

sine tebi je ta droga popila mozak

trebao bi da se javis u Crnu Reku, jedino jos mozda tretman lopatimicinom moze da te skine grobaru sa lopate...

Tvoja izdajnička i ustaška propaganda je raskrinkana. I sad nema nazad, svi su videli ko je ko, ko je Srbin a ko je ustaša. Svako ko je ovde se deklarisao kao pravoslavac, a išao protiv odluka Sinoda je ustaša i izdajnik.

Raskolniče i Antihristu jedan, kad Sinod nešto kaže za vernika je to obavezujuće. Tri puta se Sinod oglasio, ali vi satanisti naravno za to ne marite. Ako Sinod kaže da je to nehrišćanski i da je sramno, onda za vernika to ne možebiti drugačije. Ali ti lično si lagao da to nije mišljenje Sinoda, već sam ojednog Vladike. Kako te nije sramota?
:eek::eek::eek:Sad sam u dilemi...:think:jesi li ti zastupnik crkve i kanona ili uličnih dilera?:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back