Da li su zene stvorene na Bozju sliku?

Није мање, исто је изнутра... Треба духовни вид, ко Адам што је имо пре пада, није видео "жену" већ помоћницу равну себи
Da li se muskarci i zene duhovno razlikuju?

Fantasticno je ovo pitanje! . Da li je muska duhovnost superiornija od zenske?
Ako smo jednako i tom.smislu xasto zene ne mogu da budi episcopaat vladike u crkvi.

Kako je Bog uopšte izmislio žensko telo?
E još juče sam hteo da otvorim temu kako MU je parenje palo na pamet...ne samo kod sisara, kako mu je palo na pamet da ptica snese jaje?

Tu pada sva "logika" da je Bog stvorio čoveka po svom liku. Ili Bog nikad nije ni postojao ili je oba pola.

Priča o Hermafroditu objašnjava dvopolnost. Nije priča iz Biblije, ali ionako dosta miksa ima među različitim religijama i mitovima.
Jos nesto mu je palo na pamet za coveka osim.parenja a u vezi parenja.
Na sve je mislio kad rece napunite zemlju.

Da li je zena manje ljudsko bice od muskarca s obzirom da je udaljena od originala ?
kako se samo nisam ranije setio?
Није мање, исто је изнутра... Треба духовни вид, ко Адам што је имо пре пада, није видео "жену" већ помоћницу равну себи
pa zato i jesam i ja adam kriv
Fantasticno je ovo pitanje! . Da li je muska duhovnost superiornija od zenske?
Ako smo jednako i tom.smislu xasto zene ne mogu da budi episcopaat vladike u crkvi.
pa, jel vidis? eto, sad je jasno zasto ne mogu

X-chromosome inactivation is responsible for sex chromosome dosage compensation in females (XX), and ensures that X-chromosomal genes are not expressed at twice the levels of expression in males (XY) [1]. It occurs during early female embryonic development [2], but the exact timing in humans is still elusive.

What is the purpose of X inactivation?

In female mammals, a process called X inactivation has evolved to compensate for the extra X chromosome. In X inactivation, each cell 'switches off' one of its X chromosomes, chosen at random, to ensure the correct number of genes are expressed, and to prevent abnormal development.

MUSKARCI SU NA SLIKU BOZJU, A ZENE SU MORALE DA SE DORADE, I STALNO SE DORADJUJU, DA NEMAJU SLUCAJNO VISKA XX

IDEJA je da zene budu lepe, okrugle, zaobljene, a da nemaju viska, sta ce im visuljak?

Ugledna Maryanne Cline Horowitz primijetila je: dvojna rodna priroda Adama "potpuno je iskrivljena prijevodima Biblije koji dosljedno velikim slovima pišu taj izraz kao pravo ime Adam." Rabinska midraška tradicija i suvremeni proučavatelji Biblije shvaćaju Postanak 1:27 kao opis Adama kao stvorenog dvospolnog bića.

Jevreji znaju a Krscani su izvrnuli u idolpoklonstvo muskarca i muskog boga.

Rabini su shvatili da je Adam stvoren kao hermafrodit; jednina u jednom pogledu, množina u drugom. Raspravljalo se o tome kako je Adam točno konstituiran kao interseksualno biće. Rabin Jeremiah ben Elazar smatrao je da je Adam bio androgin, dok je rabin Samuel bar Nachman smatrao da je Adam bio više poput sijamskih blizanaca. Evo odlomka iz Bereishit Rabba 8:1:

… Rekao je R’ Yirmiyah ben Elazar: U času kada je Sveti stvorio prvog čovjeka, stvorio ga je androgina kako je rečeno, “muško i žensko stvorio ih je”. Rekao je R' Shmuel bar Nachmani: U času kada je Sveti stvorio prvog čovjeka, stvorio je [za] njega dvostruko lice/di-prosopon/du-par'tsufin, i prepilio ga i napravio mu leđa, leđa ovdje i naličje [t]ovdje, kao što je rečeno, “Nazad/ahor i prije/qedem Ti si me oblikovao” [Psalam 139:5].

Rabini su shvatili da je Adam stvoren kao hermafrodit; jednina u jednom pogledu, množina u drugom. Raspravljalo se o tome kako je Adam točno konstituiran kao interseksualno biće. Rabin Jeremiah ben Elazar smatrao je da je Adam bio androgin, dok je rabin Samuel bar Nachman smatrao da je Adam bio više poput sijamskih blizanaca. Evo odlomka iz Bereishit Rabba 8:1:

… Rekao je R’ Yirmiyah ben Elazar: U času kada je Sveti stvorio prvog čovjeka, stvorio ga je androgina kako je rečeno, “muško i žensko stvorio ih je”. Rekao je R' Shmuel bar Nachmani: U času kada je Sveti stvorio prvog čovjeka, stvorio je [za] njega dvostruko lice/di-prosopon/du-par'tsufin, i prepilio ga i napravio mu leđa, leđa ovdje i naličje [t]ovdje, kao što je rečeno, “Nazad/ahor i prije/qedem Ti si me oblikovao” [Psalam 139:5].
Pa ja sam odmah rekao da je u pitanju bio hermafrodit, ne piše u Bibliji ali piše u mitologiji i jednostavno nije logično da je Bog = muškarac.

Sa druge strane imam pitanje: zašto je Adam toliko kukao na svoj ženski deo i na kraju je uspeo da iskuka i Bog je rastavio ženske atribute od njega, po čemu ispada da su žene bukvalno otpad, jbg, odbijam da imam takav stav.

Pa ja sam odmah rekao da je u pitanju bio hermafrodit, ne piše u Bibliji ali piše u mitologiji i jednostavno nije logično da je Bog = muškarac.

Sa druge strane imam pitanje: zašto je Adam toliko kukao na svoj ženski deo i na kraju je uspeo da iskuka i Bog je rastavio ženske atribute od njega, po čemu ispada da su žene bukvalno otpad, jbg, odbijam da imam takav stav.
Bog nije muskarac.
Bog je hermafrodit.
Ima li bog i sise haha

Prilozi

• nemesisnow-giftware-lifestyle-baphomet-gebronds-be.jpg
    nemesisnow-giftware-lifestyle-baphomet-gebronds-be.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 1

Jevrejska Tora se razumjeva tako da ništa nema kao tvrdnja vec povezujes elemente u cjelinu to je ta vrijednost
Tako i Hernafrodit je posljedica sintezirane gradje a ne da pise stvori Bog Hermafrodita.
Krscani su unistili sve sto raste u Tori.

Ne mislim da sam nešto posebno u prednosti što se krećem ovom planetom u vozilu muškog pola, samo sam imao malo sreće i to je sve.
Jer šta je ovaj život? Ništa, praktično.

Istina, ženama je teže i meni se tako namestilo da sam od malih nogu bio okružen ženama, nažalost tetka mi je umrla maltene iz čista mira u 8. mesecu trudnoće, strašno, kad mi se kćerka rađala žena je bila na transfuziji i zamalo nije umrla jer slepci nisu imali dovoljno njene krvne grupe;
sestri sam 10000 puta išao u apotekama da joj donesem metil ergometril da zaustavi 11. dan menstruacije, tako da sam itekako upućen u to šta je žensko i kad mi je kćerka rekla da je odlučila da neće da rađa i da će imati decu samo ako izmisle neki način da nema trudnoće, iskreno, odahnuo sam.
Svaki porođaj je tako blizu smrti a tako se uzima zdravo za gotovo i nije čudo što žene budu ljute i besne i opet su ok.

Zašto ja rintam 13 sati dnevno? Zato što sam prokleto zahvalan što sam eto muškarac, pa ako Bog postoji odužujem se životu radom jer se žene životu odužuju trpljenjem.

Eto, ovo što sam sad istresao na ovom pdf nisam do sad nigde @DedaStojan i prilično se slažem sa tobom po stavovima koje imaš o tome koliko muškarac nije zaslužan za to što je muškarac i da to nije nikakva superiornost jer se možda sutra mogu probuditi u ženskom telu i šta onda...

zene nisu otpad nego ekstrakcija

muskarac je grumen zemlje koji sadrzi zlato a zena je 'cisto' zlato :)

Bog nije muskarac.
Bog je hermafrodit.
Ima li bog i sise haha
El Shadai termin za boga u vrijeme Abrahama znači Svemoćne Sise pa tako imamo arheoloska otkrica statua s mnostvo sisa ..Znate kako, Judeizam je za inteligentne ljude jer aspekti Judeizma nisu za monoteiste oni vide tunelski crno bjelo.Judeizam unosi boje identično kao što je kreacija.

Back