Da li su zene stvorene na Bozju sliku?

Adam rece: Ovo je sada kost od mojih kostiju i meso od moga mesa: ona ce se zvati xenom, jer je uzeta od muskarca.
Bog je stvorio coveka na svoju sliku, ali na ciju su sliku stvorene zene?

Da li je zena manje ljudsko bice od muskarca s obzirom da je udaljena od originala ?
Na kom jeziku je rekao to? Jel prvo učio engleski ili neki drugi ili je odmah progovorio i znao da ima rebra i sve unutrašnje organe i kako se zovu...

Adam rece: Ovo je sada kost od mojih kostiju i meso od moga mesa: ona ce se zvati xenom, jer je uzeta od muskarca.

Da li je zena manje ljudsko bice od muskarca s obzirom da je udaljena od originala ?
naprotiv, ako zanemarimo Bibliju, postoje "teorije zavere" po kojoj su zene "viša" bića, jer njihova lepota moze imati samo poreklo od "bogova", van ove planete.
"Ukrstanjem" tih bozanskih femina sa dlakavim muskim majmunolikim primitivcima , ljudski rod se "ocistio" , majmunolike zenke koje su "pratile" bioloski razvoj covecanstva, vremenom su nestale a na njihovo mesto, ulogu u produzenju ljudske vrste, preuzela su ova bozanska bića .........i dalji razvoj covecanstva usmerile ka ogromnoj distanci coveka od ostatka zivotinjskog sveta kome je nekada i on pripadao.
Ako bi postojala evolucija inteligencije , ona bi se kroz milijarde godina ispoljila i kod ostalih zivih bica, ali, nijedno od njih nije toliko "iznapredovalo" kao humanoidi...............moze biti zato sto je inteligencija nesto sto nemoze napredovati, evoluirati, vec postoji na tom nivou na kojem je "zadata". Buduci da tako nesto nije postojalo pre 100 miliona godina na planeti, bice da nam je inteligencija "uvezena" iz drugih svetova, preko zenskog roda koji je dosao iz svemira.

Potpuno suludo al deluje interesantno .........ko u nekom holivudskom SF.

Мислим да према тој идеји стварања мушкарац + жена образују једно биће човек које је по божијем обличју.
Раздвојени су непотпуни и једни и други не могу себе сами репродуковати једни без других.

Nisu, ali kada je Bog shvatio da ce sav njegov trud zajedno sa Adamom da se uruši ..stvorio je ženu kao stub svega ,što je ostalo do današnjih dana
jer da nema žena ovaj svet bi odavno otišao u propast..cak su muškarci poceli da menjaju pol i postraju žene, ali džabe.
Žena koju je stvorio Bog je jedinstvena :)

Back