seljakipo
Aktivan član
- Poruka
- 1.123
. . . . , prosveti nas, navedi ime makar jednog.?! (samo da nije Anre Pavelic)Samo tvojoj kućnoj istoriji je nepoznato.
Čak je i Hrvata bilo solunskih dobrovoljaca.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
. . . . , prosveti nas, navedi ime makar jednog.?! (samo da nije Anre Pavelic)Samo tvojoj kućnoj istoriji je nepoznato.
Čak je i Hrvata bilo solunskih dobrovoljaca.
Stepinac.. . . . , prosveti nas, navedi ime makar jednog.?! (samo da nije Anre Pavelic)![]()
![]()
Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.
Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
Samo da dodam da su najpametniji i civilizovani pobegli iz Srbije.Najhrabriji Srbi, ratovali i izginuli.
Dezerteri i podsuknji uvlakači ostavljali gene
Ebga
Stvarno besmisleno.Ovih dana gledamo u Kaliforniji sukobe tamosnjih stanovnika sa policijom. Oni se tuku, spaljuju im kola, sjebali su im LRAD, idu hrabro i srcano do kraja. I ne samo tamo, vec i u raznim drzavama gde su se odrzavali protesti, protestanti su pokazivali mnogo vecu dozu hrabrosti nego Srbi. Misljenja sam da bi oni Meksikanci iz Kalifornije unistili cacije u roku od 15min.
Kako je doslo do toga da narod koji se busa u grudi svojojm prosloscu, tradicijom, Obilicem, Karadjordjem, Soluncima i ostalima kuka i zove policiju kada na njih krenu 3 SNS batinasa, a protestanata ima 200 u tom momentu? Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
. . . , sramota me, od tvoje sramote.!?Stepinac.
A za CNN i ljudska prava?a sto bi dao kad nisam na kosovu ni bio ko mobilisan?
... Kako je moguce da se srpski narod postao tako plasljiv?
. . . . ., 100 (stotinu) sumljivih likova i medija, drze jednog lika na vlasti.!? bukvalno, realno, iii, sta sad.!? Keyboard warriors Krstarica Regiment.!?Naravno da o shibanju s.e.r.u ljudi koji u zivotu nekome nisu polomili zube ili sami dobili po p.ich.ki, o paljenju grada pricaju ljudi koji ni rostilj nisu potpalili ili o pucacini i ubijanju pisu ljudi koji nisu na ikoga u svom zivotu opalili metak..
Pa tako po ovom forumu imate online turbo navionaliste koji bi yebali kevu Albancima ali kad ih pitas zasto to nisu uradili '99 ili zasto se sad ne pokupe i to odrade imaju izgovor ili da su te '99 bili suvise mladi i da ove 2025 nece sami bez drzave da oslobadjaju Kosovo. Uvek neki izgovor za cyber hrabrost a realni kukavicluk.
Tako i vi sa chacijima i sa razbijanjem njih, svi ste u p.m. hrabri, svi ste u p.m. preduzimljivi... ali samo na ovom forumu i verovatno drustvenum mrezama
Uzgred, ovakvi pozivi na nasilan odgovor vlastima mogu isprobocirati da se ovo mesto zabrani, razmislite malo o tome. O takvim stvarima pisite u svojim grupama na drustvenim medijima a ne ovako javno.
Milion se poplašio vetra i odustao.Milion ljudi je bilo na ulicama Beograda marta, trebalo je zgromiti ovaj rezim i ovaj sistem da ne postoji vise.
A jesu intelektualci,baš se vidi ovih dana,nedelja,meseci...svi kao u nekom transu,misle da su samo oni ispravna opcija,a ne znaju osnovne stvari iz istorije i geografije.Srbima je trebalo dugo da shvate da treba da se pobune. A čim opkoljavaju ćacije u Kosjeriću, znači da nisu kukavice.
Mislim da studenti razmišljaju, za razliku od Kaliforničana, pa na rafiniraniji način pokazuju otpor režimu. Ovo nije samo protest brojnijeg naroda protiv otuđenog režima, nego i borba intelekta protiv primitivizma.
Ajde?Želim da odlepršaš odavde. Nije ti ovde mesto.Znaš ti to i bez da ti ja govorim. Ne pripadaš ovde. Imaš ti svoj oganičeni krug sa kojim možeš da polemišeš
ajd mi vise ne vredjaj narod moze? I ti si stanivnik ive drzave voleo ti to ili ne. A sta je tvoj narod? Rob zapadaZbog visedecenijske i visevekovne diktature.
Znaci, ti podanicki narodi, poput Rusa i Srba, su takvi jer je njima uglavnom, ili jedino, vladala diktatura.
Diktatura unistava sve u nekom drustvu, pa i to o cemu ti pricas.
Imali su represivni vojnu huntu, tačnije represiju južnoameričkog tipa kakvu mi pod tim komunistima sem neposredno posle rata nismo mogli da pojmimo, loš standard, nekoliko bankrota, dug da je ušao u poslovicu,invaziju Turske na Kipru...Grci su ludi kao metak, ali su ipak, nakon WW2 i njihovog građanskog rata, proživeli mnogo lepši period nego mi. Nisu imali represivne komunističke vlasti, novi građanski sukob, nabujali kriminal, hiperinflaciju, bombardovanje, loš standard. Pukli su, tek, tokom svetske ekonoske krize i pokazali spremnost da masovno izađu na ulice. Može se reći da su bili malo razmaženi i da nisu imali prisustvo straha (usled normalnijeg života)
Pa kako su najhrabriji ?Srbi su najhrabriji narod na svetu, jeste da smo izgubili sve ratove, ali nije bitno, pravimo se kao da smo ih dobili.
Ironija, očigledno da nismo najhrabriji.Pa kako su najhrabriji ?
Bitno je.
Ne znam kako si dosao na ideju da jedan divljacki narod treba da sluzi nama kao primerA za CNN i ljudska prava?
Nisu grci nikakav njuh imali.Srbija je davnih dana okupirana od ljudi koji je mrze ili su nezainteresovani za nju.Sa takvim stanovnistvom,ne moze se vise i bolje od ovoga.Imali su represivni vojnu huntu, tačnije represiju južnoameričkog tipa kakvu mi pod tim komunistima sem neposredno posle rata nismo mogli da pojmimo, loš standard, nekoliko bankrota, dug da je ušao u poslovicu,invaziju Turske na Kipru...
Štaviše kada poredimo naš komunizam sa njihovim građanskim ratom,huntom i generalno situacijom do 1974 mi smo živeli u "bajci" ušuškani, najveći deo tog perioda.
Grci su ipak imali bolji politički njuh i iskoristili taj miran politički period na dobroj strani zida 80' i iskoristili ga maximalno. A i tada su se makljali po ulicama nemilice po raznim osnovama, preraslo im u folklor.
Mi smo kao balansirali i pali 90' na pogrešnu stranu kada se zid stropoštao i još uvek ne možemo da ukapiramo i sve čekamo da opet nikne zid da bi se mi opet popeli na njega i kao balansirali očekujući opet "bajku".
E **** dobri ljudi, nema od toga ništa....samo propast koju živimo.
ne pricaj kojestarijeKukavički je da dolaziš u Srbiju samo da bi prkosio domorodcima i zvao ih Hrvatima.
Takođe je nekulturno.
Marka Kraljevica kao najveceg junaka su izmislili tvoji guslari u nedostatku drugog hobija.Ja ću da objasnim
Koji ono beše veći junak Kraljević Marko ili Musa Kesedžija ?
Lepo vam je to narod i stari pesnik objasnio
pa naš najveći junak je Marko - turski vazal,...
Slavljen lik iz narodnih pesama. Glorifikovan vekovima od strane srpskog naroda. On je bio wanna' be naših čukun čukun dedova...Možda je on glavni razlog mnogih problema u društvu danas.
On je preteča verske netrpeljivosti - pije na Ramazan vino, rušio je infrastruktru - ore drumove, ne poštuje fair play - vadi "nože iz potaje", konstantno se alkoholiše, čak i sa rođenom majkom koja mu tada daje savete,...majka pijana,a on pijan k'o majka i onda ga ona savetuje,...
Da ne dužim, kakav kabadahija nam je predstavljan kao junak mi smo i dobri danas.![]()
Po koji Velja Ilić moze da prođe. Diskutabilno je,...ali Filip Višnjić je možda daleki predak Željku Mitrovicu
A, od Marka većeg ne imadosmo,.. pa i Miloš je onog nji'ovog na kvarnjaka rasporio.