Да ли су адвентисти хришћани?

Na svoju pogibao, skrnaveći Sveto pismo, radi onaj tko dokazuje da je Ellen White Božji glasnik, argumentirajući to tezom kako su Noa, Jona i Pavao Božji glasnici. A to si ti. Evo i dokaza iz tvoje diskusije s Gedeonom:

Koja hula. Ako su u pravu bili Noa, Jona i Pavao (Božji glasnici), onda je u pravu, tvrdiš ti, i (vidjesmo) samoproglašeni 'Božji glasnik' Ellen White.
Sledis samo proglasenog oca, samo proglasenu glavu crkve, samo proglasenog boga na zemlji, samo proglasenog zamenika Hristovog, samo proglasenog prvosvestenika?

I ti nekome prebacujes neku samo proglasenost?
Koja licemerna osoba moras da budes da tako nesto radis?
Screenshot_20250519-104936~2.png

Poslednja izmena:
Na svoju pogibao, skrnaveći Sveto pismo, radi onaj tko dokazuje da je Ellen White Božji glasnik, argumentirajući to tezom kako su Noa, Jona i Pavao Božji glasnici.
Stvarno je cudno kako si ovo uspeo povezati na ovakav nacin,jesi li siguran da si procitao moj komentar ?
...ako jesi oneda mokim te ponovi postupak ali ovaj put pokusaj otvorenih ociju...
A to si ti. Evo i dokaza iz tvoje diskusije s Gedeonom:
Hajde da vidimo;
Koja hula. Ako su u pravu bili Noa, Jona i Pavao (Božji glasnici), onda je u pravu, tvrdiš ti, i (vidjesmo) samoproglašeni 'Božji glasnik' Ellen White.
Gde to pise nesreco papska,zasto lazes ??????
Zasto me tumacis,naravno,iuobicajeno pogresno kada si pre neko vreme trazio da i drugi to ne rade !??
Ja sam jasno napisao iz cega se jasno vidi da je poruka sledeca; manjina uopste ne znaci da je ona u krivu isto kao sto ni mnozina automatski ne znaci da je ona u pravu stoga ako su nekada NEKI pojedinci bili u pravu a mnozina u krivu onda sto ne bi isti slucaj bio i kasnije kroz ljudsku istoriju...!?

Naravno,da bi ovo video i sam razumeo moras prvo iskociti iz papske mantije,pa siroko otvoriti oci,pa onda pripremiti srce da bi razumeo poruke pa tek onda postoji bar neka mala mogucnost da budes u stanju videti a i poslusati ono sto proizlazi iz Svetog Pisma.

Stvarno je cudno kako si ovo uspeo povezati na ovakav nacin,jesi li siguran da si procitao moj komentar ?
...ako jesi oneda mokim te ponovi postupak ali ovaj put pokusaj otvorenih ociju...

Hajde da vidimo;

Zasto me tumacis,naravno,iuobicajeno pogresno kada si pre neko vreme trazio da i drugi to ne rade !??
Ja sam jasno napisao iz cega se jasno vidi da je poruka sledeca; manjina uopste ne znaci da je ona u krivu isto kao sto ni mnozina automatski ne znaci da je ona u pravu stoga ako su nekada NEKI pojedinci bili u pravu a mnozina u krivu onda sto ne bi isti slucaj bio i kasnije kroz ljudsku istoriju...!?

Naravno,da bi ovo video i sam razumeo moras prvo iskociti iz papske mantije,pa siroko otvoriti oci,pa onda pripremiti srce da bi razumeo poruke pa tek onda postoji bar neka mala mogucnost da budes u stanju videti a i poslusati ono sto proizlazi iz Svetog Pisma.
Njemu je lako on moze da laze, jer njemu papa sve prasta..

Sledis samo proglasenog oca, samo proglasenu glavu crkve, samo proglasenog boga na zemlji, samo proglasenog zamenika Hristovog, samo proglasenog prvosvestenika?

Mogu samo ponoviti.

I ne htijući, ovim si priznao i potvrdio moju tvrdnju.

Zapravo kažeš - 'kad vi katolici 'služite samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima', zašto mi adventisti sedmog dana ne bismo služili i ispovjedali vjeru u samoproglašenu Božju glasnicu Ellen White.

Hajde da vidimo;

Evo ovdje piše: https://forum.krstarica.com/threads/da-li-su-adventisti-hriscani.1020999/post-50983409

Mogu samo ponoviti.

I ne htijući, ovim si priznao i potvrdio moju tvrdnju.

Zapravo kažeš - 'kad vi katolici 'služite samo proglasenog oca, navodnog zamenika Bozjeg i Hristovog na zemlji, navodno glavu crkve, samozvanog svestenika nad svestenicima', zašto mi adventisti sedmog dana ne bismo služili i ispovjedali vjeru u samoproglašenu Božju glasnicu Ellen White.

Evo ovdje piše: https://forum.krstarica.com/threads/da-li-su-adventisti-hriscani.1020999/post-50983409
Glasnik je onaj koji oglasava, javlja.
Hristos kaze da svako ko cuje poruku jevandjelja treba da je oglasava.

To sto tvoja vera veze nema sa Bibljjom, niko nije kriv da krivis nekoga.

Otkrivenje 22,17I Duh i nevjesta govore: dođi. I koji čuje neka govori: dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života zabadava.

Tvoj nastup na forumu je ocigledno ANTIHRISCANSKI, antibiblijski, . kao i tvoj verski.lider.
I dobro je da se pokazujes.

Poslednja izmena:
Nemoj biti jos i bezobrazan,daj me citiraj sta sam rekao,eto prvi put ti mozda promaklo ali sada te opuzujem da si prevarnt i lazovcina stoga ukolio se ne slazes sa mojim optuzbama daj me citiraj uz broj posta da vidimo gde sam rekao ono sto kazes da sam navodno rekao.
Izvoli.

Bogu se gade samoproglašeni 'Božji glasnici'. A mnoštvo ih je. Pročitajte tko je 'Božjim glasnikom' proglasio Ellen White:

Kada je Elen G. Vajt razmatrala svoj dugogodišnji rad, osetila je da pojam "proročica" samo nepotpuno opisuje njenu službu. Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao svome narodu poslednjeg vremena. Iako su je drugi često nazivali proročicom, ona je shvatala da njeno delo obuhvata mnogo šire područje od onoga koje se uglavnom pripisuje toj službi; ali nikada nije tražila ni počasti ni nagrade za sebe. Osim toga, bila je duboko svesna štete koju su Božjem delu njenoga vremena nanosili drugi koji su se drsko kitili titulom proroka (3SM 74). (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Dakle - Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao ...

Evo još nekih samoproglašenih 'Božjih glasnika': Muhamed, Ann Lee, Joanna Southcott, Joseph Smith, Charles T. Russell i još mnogih slični njima.

Bogu se gade samoproglašeni 'Božji glasnici'. A mnoštvo ih je. Pročitajte tko je 'Božjim glasnikom' proglasio Ellen White:

Kada je Elen G. Vajt razmatrala svoj dugogodišnji rad, osetila je da pojam "proročica" samo nepotpuno opisuje njenu službu. Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao svome narodu poslednjeg vremena. Iako su je drugi često nazivali proročicom, ona je shvatala da njeno delo obuhvata mnogo šire područje od onoga koje se uglavnom pripisuje toj službi; ali nikada nije tražila ni počasti ni nagrade za sebe. Osim toga, bila je duboko svesna štete koju su Božjem delu njenoga vremena nanosili drugi koji su se drsko kitili titulom proroka (3SM 74). (Priručnik Teologije Adventista sedmog dana)

Evo još nekih samoproglašenih 'Božjih glasnika': Muhamed, Ann Lee, Joanna Southcott, Joseph Smith, Charles T. Russell i još mnogih slični njima.
BEZOBRAZNICE PAPSKI !!!
...dao si tvrdnju i to laznu i kada sam ti potrazio konkretnog dokaza rekao si da ga imas i onda si dao linka od tekuce rasprave GDE DOKAZA NIJE BILO i kada sam ti ponovio zahtev za DAVANJE KONKRETNOG DOKAZA UZ BROJ POSTA - ti si mi samo citirao zahtev i umesto dokkaza dao si ove stogodarije ???

KAKO TE BRE NIJE SRAMOTA ????????????

Poslanica Galatima, 3. glava:
23 Pre no što vera dođe bejasmo zatvoreni pod stražom zakona za veru koja je trebala da se objavi.
24 Tako nam zakon bi kao neki vaspitač da nas vodi Hristu, da bismo se verom opravdali.
25 Ali čim dođe vera,
nismo više pod tim vaspitačem,
26 jer ste vi svi sinovi Božji verom u Isusa Hrista;
27 jer koji se god u Hrista krstiste, u Hrista se obukoste.

28 Nema tu više ni Judejina ni Grka, nema ni roba ni gospodara, nema ni čoveka ni žene, jer ste vi svi jedno u Isusu Hristu.
29 A kad ste Hristovi, onda ste vi potomstvo Avraamovo, naslednici po obećanju.

Poslanica Efescima, 2. glava:
11 Zato se opominjite vi koji ste negda po puti bili paganci i nazivani neobrezani od onih koji su se zvali obrezani, - i koji to jesu po puti, po ljudskom delu, -
12 da ste u ono vreme bili bez Hrista, isključeni iz prava Izrailjevih građana, strani savezima obećanja, bez nade i bez Boga u svetu.
13 Ali sad u Isusu Hristu, vi koji ste negda bili daleko, postavljeni ste blizu krvlju Hristovom.
14 Jer je on mir naš koji oboje sastavi ujedno, i razvali zid rastavljanja, neprijateljstvo,
15
uništivši telom svojim zakon zapovesti sa propisima njegovim, da preko sebe od dvoga načini jednog jedinstvenog novog čoveka, utvrđujući mir,
16 i pomireći oboje u jednom telu s Bogom, preko krsta, ubivši njime neprijateljstvo.

17 On dođe da propoveda mir vama, koji ste bili daleko, i mir onima koji su bili blizu.
18 Jer po njemu oboje dobismo pristup k Ocu u jednom istom Duhu.
19 Tako, dakle, niste više tuđi ni strani, nego ste sugrađani svetaca, ljudi od doma Božjega.
20 Nazidani ste na temelju apostola i proroka, gdje je kamen od ugla sam Isus Hristos,
21 na kome sva sazidana građevina raste u sveti hram u Gospodu.
22 U njemu ste i vi nazidani da postanete stan Božji u Duhu.

Adventisti su zapravo judeohrišćani. 2. Korinćanima 5:17 "Stoga, ako je ko u Hristu, novo je stvorenje; staro je nestalo, gle, sve je novo nastalo."
Znači subota ne vredi.
Galatima 5:
1 Stoga čvrsto stojte u slobodi kojom nas je Hristos oslobodio i ne dovodite se ponovo u jaram ropstva.
2 Evo ja, Pavle, kažem vam da ako se obrežete, Hristos vam neće ništa koristiti.
3 Jer svjedočim ponovo svakom čoveku koji je obrezan da je dužan izvršiti sav Zakon.
4 Hristos postaje nedelotvoran svima vama koji se opravdavate Zakonom; otpali ste od milosti.
+++
Znači, jevrejska subota nas hrišćane ne obavezuje. Dan Gospodnji iz Dekaloga poštujemo, ali nedelju kada je Gospod vaskrsao. Zato su subotari judeohrišćani, a ne čisti hrišćani kao mi.

Adventisti su zapravo judeohrišćani. 2. Korinćanima 5:17 "Stoga, ako je ko u Hristu, novo je stvorenje; staro je nestalo, gle, sve je novo nastalo."
Znači subota ne vredi.
Koje li teoloske vratolomije,sto bas 4-tu zapovest odbaci,sto ne i recimo trecu ?????
Galatima 5:
1 Stoga čvrsto stojte u slobodi kojom nas je Hristos oslobodio i ne dovodite se ponovo u jaram ropstva.
2 Evo ja, Pavle, kažem vam da ako se obrežete, Hristos vam neće ništa koristiti.
Tako je jel pise to isto i za subotu ???
Eto videli smo da apostol veoma dobro zn kako da nam kaze da nsto vise nije na snazi stoga... :kafa:
3 Jer svjedočim ponovo svakom čoveku koji je obrezan da je dužan izvršiti sav Zakon.
4 Hristos postaje nedelotvoran svima vama koji se opravdavate Zakonom; otpali ste od milosti.
+++
Znači, jevrejska subota nas hrišćane ne obavezuje. Dan Gospodnji iz Dekaloga poštujemo, ali nedelju kada je Gospod vaskrsao. Zato su subotari judeohrišćani, a ne čisti hrišćani kao mi.
Gde si to video u citiranom tekstu,zasto podmeces apostolu,zar te nije strah,zar te nije stid ?

Znači subota ne vredi.
Galatima 5:
+++
Vi ste mesavina neznabostva sa hriscanstvom nastalog kao spoj politike i religije.
Dosla je sloboda ali je u hriscanstvo ubaceno mnogo nezbabostva.
Inace Konstantin ga ne bi prihfatio.

Postujete kao dan odmora neznabozacko papski dan sunca, koji je nastao tek u 3 i 4 veku.
Dotle su hriscani svetkovali subotu.
Vi ste novotarci.
Vi ste kainovci koji su izmislili svoj nacin sluzenja Bogu kao Kain, a odbacili ono kako je Bog kazao i isudio Avelja.
Ali je Bog Avelja prihfatio a Kaina odbacio.
Tako ce biti i vama.
Ako je subota nevazeca, sta ce vam dan odmora namesto subote?

Koje li teoloske vratolomije,sto bas 4-tu zapovest odbaci,sto ne i recimo trecu ?????

Tako je jel pise to isto i za subotu ???
Eto videli smo da apostol veoma dobro zn kako da nam kaze da nsto vise nije na snazi stoga... :kafa:

Gde si to video u citiranom tekstu,zasto podmeces apostolu,zar te nije strah,zar te nije stid ?
Navikli da lazu.
Kakva vera takva i praksa.
Zato je sus kazao, laznjake ce te po rodovima ih poznati.
Oni ne mogu da govore istinu.
Nemoguce.
A to je znak raspoznavanja.

Vi ste mesavina neznabostva sa hriscanstvom nastalog kao spoj politike i religije.
Dosla je sloboda ali je u hriscanstvo ubaceno mnogo nezbabostva.
Inace Konstantin ga ne bi prihfatio.

Postujete kao dan odmora neznabozacko papski dan sunca, koji je nastao tek u 3 i 4 veku.
Dotle su hriscani svetkovali subotu.
Vi ste novotarci.
Vi ste kainovci koji su izmislili svoj nacin sluzenja Bogu kao Kain, a odbacili ono kako je Bog kazao i isudio Avelja.
Ali je Bog Avelja prihfatio a Kaina odbacio.
Tako ce biti i vama.
Ako je subota nevazeca, sta ce vam dan odmora namesto subote?
Pa mi hrišćani poštujemo deset Božjih zapovesti. IV zapovest poštujemo, ali sada kada je sve novo novi je i dan Gospodnji.

Pa mi hrišćani poštujemo deset Božjih zapovesti.

IV zapovest poštujemo, ali sada kada je sve novo novi je i dan Gospodnji.
A sada vise po tebi Bog nije pocinuo u subotu,sedmi dan vec u prvi dan sedmice koju na ovim prostorima nazivamo nedeljom !??
...nego daj mi reci dali uopste znas ZASTO je Bog dao 4-tu zapovest,na koga se ljudi trebaju ogledati u drzanju te zapovesti !??

Back