kainos
Zainteresovan član
- Poruka
- 384
Ja volim kad na forumima ima dosta pravoslavaca i katolika, ali koji fino raspravljaju, ne vrijeđaju, ismijavaju....lakše disalo da nema pravoslavaca
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja volim kad na forumima ima dosta pravoslavaca i katolika, ali koji fino raspravljaju, ne vrijeđaju, ismijavaju....lakše disalo da nema pravoslavaca
tajKo je Smeško - davno moj prijatelj adventist je na nekom serbiancaffe raspravljao sa nekim Jeh. svjedokom Smeškom.....izgleda i ja imam slonovcko pamćenje....
a ja više volim da ima ljudi koji iz emocije i ličnog iskustva pišu a ne naučenu pesmicu koja se ponavlja i ponavlja godinama kao dan mrmota.Ja volim kad na forumima ima dosta pravoslavaca i katolika, ali koji fino raspravljaju, ne vrijeđaju, ismijavaju....
to se događa kad se piše o doktrinama. Ljudi više vole pisati o dogmatskim temama radije, nego npr. kako pobijediti grijeh, kako u praksi dobiti plodove Duha Sv., ili o iskustvu molitve....slabo ima tema o praktičnoj pobožnosti.....ali to je tako, klati se o doktrinama je omiljeno na svim forumima, grupama i slično.a ja više volim da ima ljudi koji iz emocije i ličnog iskustva pišu a ne naučenu pesmicu koja se ponavlja i ponavlja godinama kao dan mrmota.
ja sam samo na ovom forumu i dovoljno jer koliko sam video na drugm nema razlike.to se događa kad se piše o doktrinama. Ljudi više vole pisati o dogmatskim temama radije, nego npr. kako pobijediti grijeh, kako u praksi dobiti plodove Duha Sv., ili o iskustvu molitve....slabo ima tema o praktičnoj pobožnosti.....ali to je tako, klati se o doktrinama je omiljeno na svim forumima, grupama i slično.
Nikada to nisam izjavio niti bih izjavio.ako lažem bog vidi pa po zasluzi.
a kako da ti dokažem kad je post obrisan a davno si to izjavio. nemaš sreće što imam pamćenje ko slon i za tebe i smeška i aeternum i sad za ovog šiptara.
što, nije imao ko da te razotkriva sa konstantnim laganjem i šošonskim tumačenjemBolje je bilo dok su bili tamo
Ajmo bar desetak mojih laganja argumentovano?što, nije imao ko da te razotkriva sa konstantnim laganjem i šošonskim tumačenjem
ma ajde pričaj to nekom drugom
ti sam pojma nemaš zašto su otvoreni ti. pdf-,ovi a koji ste i vi sektaši imali svoj, samo nije imao ko da piše jer sektama nije cilj razmena tumačenje već da da da slažem se ovo ti je dobro i ja tako mislim mi internet subotari smo izvorni hrišćani ...
pa takvo negativno znacenje je poprimila rec, latinska, originalno nije negativna, ali postenije je da smo preveli kao hrvati sledba, u smislu da se neko sledi, i hriscani su nazivani sledbom Isusa nazarecaninau isto vreme, pod istim imenom „sekte“ svrstavaju i protestantske hrišćanske zajednice, ĉime kod neupućenih slušalaca namerno stvaraju utisak da su sve „sekte“ jednako negativne
Нисам мого пре.Nisu adventisti.
Vec u Bibliji
Koga briga za adventiste?
Ali ti si naucio da se oslanjas na coveka pa mislis i drugi.
Samo je potrebno citati u Bibliji.
Vi to niste hteli pa ste izmisljali nova ucenja.
Zato vam Biblija sada nista ne znaci jer tamo nema vaseg verovanja.
Значи, каже Израиљу, није за остале народе, јер су Израиљ постали идолопоклоници и крше закон и објаву коју су добили од Бога, и онда наравно да требају да држе то што су све добили од Бога, Божји закон и објаву коју је Израиљ добио као изабрани народ Божји.Isaija im ovo kaze:
Isaija 8,20Zakon i svjedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.
Jer krse Bozji zakon.
Pitanje.
1. Da li u Novom zavetu Bozji narod ne treba da drzi Bozji zakon, 2. nema ga tamo, 3. i da li u Novom zavetu nema svedocanstva?
4. I da li Stari zavet nema nikakvog znacaja za nas?
Па, то што пише (литерално), Христос као Месија и Помазаник је пророкован у СЗ и закону и пророцима и праведницима, Јевреји га још очекују, али је ипак већ дошао кроз Исуса Христоса, зато и пише да је Христос свршетак СЗ, и да је дошао НЗ кроз веру у Христоса који оправдава.Sta ovo znaci?
JS su najslicniji pravoslavcima po falsifikovanju Biblije i slicno.AI tako kaže:
Jehovah's Witnesses (Watch Tower Bible and Tract Society): While many Adventists may not consider Jehovah's Witnesses as part of their movement, the Handbook of Denominations in the United States includes them due to their roots in the Adventist movement. They have approximately 1.2 million members in the United States in 13,000 congregations as of 2025.
Prevod:
Jehovini svedoci (Biblijsko i traktatsko društvo Watch Tower): Iako mnogi adventisti možda ne smatraju Jehovine svedoke delom svog pokreta, Priručnik denominacija u Sjedinjenim Državama ih uključuje zbog njihovih korena u adventističkom pokretu. Imaju otprilike 1,2 miliona članova u Sjedinjenim Državama u 13.000 kongregacija od 2025. godine.
+++
Eto, adventisti porodili Jehovine svedoke.
Колико знам само је Српска православна црква усудила се да мења текст Новог завета. Већ сам био навео пример са светим Јованом Крститељем и скакавцима које је јео, а којих нема у "преводу" Новог завета Комисије Светог архијерејског синода Српске Православне цркве. Брука и срамота. Акридес су у данашњем грчком језику скакавци, а и у Септуагинти су исто скакавци. Највероватније је то преправио епископ Атанасије Јевтић, јер је и у другим преводима радио недопустиве измене у тексту.JS su najslicniji pravoslavcima po falsifikovanju Biblije i slicno.
Par koraka iz njih.
Eh da su samo skakavci.Колико знам само је Српска православна црква усудила се да мења текст Новог завета. Већ сам био навео пример са светим Јованом Крститељем и скакавцима које је јео, а којих нема у "преводу" Новог завета Комисије Светог архијерејског синода Српске Православне цркве. Брука и срамота. Акридес су у данашњем грчком језику скакавци, а и у Септуагинти су исто скакавци. Највероватније је то преправио епископ Атанасије Јевтић, јер је и у другим преводима радио недопустиве измене у тексту.
Mene ne mešaj sa takvim bezakonicima. Ne podržavam tako nešto.Eh da su samo skakavci.
Pa rekoh, po tome ste srodni.
U pravu si da su to bezzakonici koji bi da se falsikatima rugaju Bozjoj reci nego mi daj reci dali smatras da ja mnooogo manje zlo kada porices jasne Bozje poruke koje stoje zapisane u Svetom Pismu ?Mene ne mešaj sa takvim bezakonicima. Ne podržavam tako nešto.
A da pitas Paja Patka iz papskog dvorista,mozda on zna nesto vise...!?AI tako kaže:
Subotaromanu, znam na šta misliš - naravno na šabat. Šabat je dio ceremonijala i žrtava koji za nas hrišćane nisu obavezni.U pravu si da su to bezzakonici koji bi da se falsikatima rugaju Bozjoj reci nego mi daj reci dali smatras da ja mnooogo manje zlo kada porices jasne Bozje poruke koje stoje zapisane u Svetom Pismu ?
A sto samo sabat,jel vas popovi uce da mozete slobodno prakricirati zoofiliju ?Subotaromanu, znam na šta misliš - naravno na šabat. Šabat je dio ceremonijala i žrtava koji za nas hrišćane nisu obavezni.
Onda bi se morali i sunetiti, ali Duh Sveti i apostoli kažu da ne treba i nabrajaju šta treba a tamo se ne navodi nikakva subota. Ajte vi sabatarijanci lepo kod svoje braće u sinagogu, a nama ostavite Hrista. Da ste vi Hristovimslušali bi Njegove i apostolske reči, a mi slušamo.A sto samo sabat,jel vas popovi uce da mozete slobodno prakricirati zoofiliju ?
I daj mi konacno reci dali si ikada u tvom pravoslavnom zivotu procitao sadrzinu 4-te Bozje zapovesti koju je na kamenim plocama zapisao licno Stvoritelj i ako jesi daj mi molim te pokazi GDE SU TAMO ZRTVE I CEREMONIJALI ???!