Да ли су адвентисти хришћани?

opet lupaš gluposti, subotari su obožili subotu a ostali poštuju i obeležavaju dan gospodnji koji se uvek pada u našem kalendaru nedeljom (mali vaskrs). previše te baba vanga zatupela da bi ti to shvatio.
Tvoje misljenje je ozbiljno kao da pitas hrvata o proslom ratu sa srbima.
Ti kazes coveku sta je i kako mislis a on kaze nije vec je ovako kako ja mislim da mislim.
Detinjarije. Skroz si nezrela osoba.

Adventisti ("subotari"), koliko se može videti po Robiveku, teške neznalice Svetog pisma, najosnovnije stvari ne znaju. Uhvate se par stihova izvučenih iz konteksta, i na tome grade teološke kule i gradove bez stvarnog temelja. Teški su to idolopoklonici subote i Elen Vajt. Najsmešnije mi je kad kaže tako jedan subotar da sveti apostol Pavle bio Rimljanin (jer tako piše u Bibliji). Imao je rimsko građanstvo, a zapravo je bio Jevrejin. Kakvo neznanje. To ni kod Jehovinih svedoka ne možeš naći.

Adventisti ("subotari"), koliko se može videti po Robiveku, teške neznalice Svetog pisma, najosnovnije stvari ne znaju. Uhvate se par stihova izvučenih iz konteksta, i na tome grade teološke kule i gradove bez stvarnog temelja. Teški su to idolopoklonici subote i Elen Vajt. Najsmešnije mi je kad kaže tako jedan subotar da sveti apostol Pavle bio Rimljanin (jer tako piše u Bibliji). Imao je rimsko građanstvo, a zapravo je bio Jevrejin. Kakvo neznanje. To ni kod Jehovinih svedoka ne možeš naći.
Tebi je krivo sto vi Biblijom nista ne mozete da dokazete jer vam je cela vera samo izmisljena i nema potvrdu u Biböji.

Kakva je to vera koja mora da laze da bi sebe opravdala?
Nikakva kaze Hristos.
Tako pokazuju ko su.
Ne postoji ko ne zna da je Pavle bio jevrejin jer i sam to kaze.
Ali je bio i rimskog drzavljanstva.
Oni koji su idolopoklonici dana ste vi.
Jer ste izmialili dan koji Bog nije dao i obiäozavate taj dan.
Dok se subota ne obozava vec je to posebno izdvojrno vreme tmza druzenje i obozavanje Boga.
Vi ni u crkvu ne idete.
Vrlo retko.
Jer ste svesni da je to sve ljudska izmisljotina.

1743870935808.jpg

Koja bahatost da ti govoriš nekome da zna da je nešto ljudska izmišljotina.
Jeste.
Ne postoji nista sto ovde Biblijom mozete da dokazete nista.
Jer vqm je citavo ucenje ljudska izmisljotina.
Koje godine ste na primer proglasili da se Hristos pretvara u pravo telo koje vi onda pojedete?
Katolici bar priznaju, sto znaci i vi ste tu negde.
Vi kazete samo da se liturgija vremenom menjala ali godine cutite.
Cela religija vam se bazira na l....azima i prevari.

1215. godine papa Inoćentije III je proglasio dogmu o transupstancijaciji - verovanje da se prilikom konzumiranja hleba i vina u crkvenoj službi, hleb pretvara u meso – Hristovo pravo telo, a vino u pravu krv – Hristovu krv. Danas se objavljuju slike sa “čudima” ovakvog pojavljivanja mesa i krvi.

Adventisti ("subotari"), koliko se može videti po Robiveku, teške neznalice Svetog pisma, najosnovnije stvari ne znaju.
Ooooo g-ne profesore,hvala Vam na strucnoj oceni mog neznanja,potrudicu se da sto pre savladam materijal iz Pisma za kojeg smatrate da sam ga propustio nauciti...nego,molim vas da me potsetite STA TO BESE STO NAVODNO NISAM ZNAO ???
Uhvate se par stihova izvučenih iz konteksta, i na tome grade teološke kule i gradove bez stvarnog temelja. Teški su to idolopoklonici subote i Elen Vajt. Najsmešnije mi je kad kaže tako jedan subotar da sveti apostol Pavle bio Rimljanin (jer tako piše u Bibliji). Imao je rimsko građanstvo, a zapravo je bio Jevrejin. Kakvo neznanje. To ni kod Jehovinih svedoka ne možeš naći.
Molim te navedi konkretnog teksta kojeg sam dao VAN KONTEKSTA pa mi onda pored njega navedi koji je po tebi pravi kontekst i uopste znacaj istog.
Izvoli.

Jeste.
Koje godine ste na primer proglasili da se Hristos pretvara u pravo telo koje vi onda pojedete?

1215. godine papa Inoćentije III je proglasio dogmu o transupstancijaciji - verovanje da se prilikom konzumiranja hleba i vina u crkvenoj službi, hleb pretvara u meso – Hristovo pravo telo, a vino u pravu krv – Hristovu krv. Danas se objavljuju slike sa “čudima” ovakvog pojavljivanja mesa i krvi.
Да, таква чуда су забележена и у православљу јер су служили свештеници који нису веровали у свето причешће.

Tebi je krivo sto vi Biblijom nista ne mozete da dokazete jer vam je cela vera samo izmisljena i nema potvrdu u Biböji.

Kakva je to vera koja mora da laze da bi sebe opravdala?
Nikakva kaze Hristos.
Tako pokazuju ko su.
Ne postoji ko ne zna da je Pavle bio jevrejin jer i sam to kaze.
Ali je bio i rimskog drzavljanstva.
Oni koji su idolopoklonici dana ste vi.
Jer ste izmialili dan koji Bog nije dao i obiäozavate taj dan.
Dok se subota ne obozava vec je to posebno izdvojrno vreme tmza druzenje i obozavanje Boga.
Vi ni u crkvu ne idete.
Vrlo retko.
Jer ste svesni da je to sve ljudska izmisljotina.

Pogledajte prilog 1710193
Ma vi ste babini falsifikovani Frankenštajni koji sebe nazivaju hrišćanima a slave jevrejsku subotu zbog koje je Gospod raspet. Nikakvo to vreme "druženja" nije bilo, nego se zbog kršenja glava gubila.

Prema tome, samo ne ******i o Bibliji i o subotnjem vremenu sporta i razonode. Ne ide to zajedno sa vama.

Jeste.

Kakva glupost. Hrišćani vjeruju u stvarno prisustvo Hrista u Evharistiji od početka.

Kakva glupost. Hrišćani vjeruju u stvarno prisustvo Hrista u Evharistiji od početka.
A kako su onda katolici to uveli tek u 12 veku?
Oni bar sve priznaju.
A i tvoja crkva kaze da se Euharistija stalno menjala.
Sve je zasnovana na neistini i prevari.
Kako je i Hristos kazao, po delima ce te ih poznati.
U stvarnosti vi nemate pravu Euharistiju.
Vec Euharistiju idolopoklonstva.
Od hleba i vina je nacibjen idol.

Danilo najavljuje da ce doci neki koji ce Hristu oduzeti nebesku zrtvu i zrtvujete ma zemlji laznu zrtvu.
A to su ocigledno prvi uveli latini.
Vi ih uvek samo kopirate.

Danilo 8,11 I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze mu svagdašnju žrtvu[/ISPOILER][/ISPOILER], i svetiste njegovo obori.

Uspostavljanjem zemaljskog svestenstca i zrtve je pogazeno nebesko Hristovo svetistvo i nebeska zrtva.

Oni bar sve priznaju.

Danilo najavljuje da ce doci neki koji ce Hristu oduzeti nebesku zrtvu i zrtvujete ma zemlji laznu zrtvu.

Danilo 8,11 I naraste dori do poglavara toj vojsci, i uze mu svagdašnju žrtvu[/ISPOILER][/ISPOILER], i svetiste njegovo obori.

Uspostavljanjem zemaljskog svestenstca i zrtve je pogazeno nebesko Hristovo svetistvo i nebeska zrtva.
Nije se menjala euharistija, nego se liturgijski obred menjao: produžavao, skraćivao, obogaćivao dekorom i molitvama, ali suština ostaje ista.
Nije pogaženi nebesko svetilište, npr. prevedeno sa latinskog iz stare rimske liturgije:
Smerno te molimo, svemogući Bože: naredi da ovo (svete darove - hleb i vino) donesu ruke svetoga Anđela Tvojega na Tvoj uzvišeni žrtvenik, pred Tvoje božansko veličanstvo: da se svi koji s ovog oltara primimo presveto Telo i Krv Tvoa Sina, napunimo svake nebeske milosti i blagoslova. Po istom Hristu Gospodu našem. Amin.

Oni bar sve priznaju.

Pa nisu katolici to uveli u 12. vijeku. To si pokupio sa nekog subotarskog sajta.

Back