Da li ste znali da je u Srbiji skuplja struja nego u Norveskoj?

Imaju novi nacin da vam povecaju racun. Meni za kucu uopste nisu citali brojilo vec posle 6 meseci urade to jedanput , I naravno ne raspodele to na 6 meseci vec strpaju u poslednja 3 i naravno sve vam bude u crvenoj zoni.Poslednji racun preko 19000
IMG_20210403_124447.jpg

Da dobro ste procitali

Na sajtu https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/ moze se videti da Srbija ima skuplju struju od jedne Norveske.

Cena u Srbiji je 0.11 evrocenti u Norveskoj ispod 0.10 nakon ovog poslednjeg poskupljenja od 1. februara.

Norveska plata je najmanje 10 puta veca od prosecne srpske, sto znaci da je u realnosti struja u Srbiji i do 10 puta skuplja nego struja u Norveskoj.

To sto vas Vucic , Beograd i SNS mazu kako imamo najjeftiniju struju JE CISTA LAZ.

Jer prosecan Norvezanin moze za svoju platu da kupi 10 puta vise kilovatacasova energije nego prosecan Srbin.

Srbija je verovatno jedina zemlja na svetu gde se struja oporezuje AKCIZOM kao luksuzna roba.

Istovremeno u jednoj Rusiji , struja je skoro 50% jeftinija nego kod nas. Rusi placaju kilovatcas struje ispod 0.06 evra tj ispod 6 evrocenti.

Imamo najskuplju struju u Evropi i najskuplje gorivo u Evropi a verovatno i na svetu gledano u odnosu na nase prihode.

I kako onda srpski proizvodjac da proizvodi, kako da ostane konkurentan u svetskim okvirima sa cenom svojeg proizvoda kad placa najskuplje energente?

I posle se pitamo zasto Srbija gubi 50.000 stanovnika svake godine.
...ja koliko znam u kosovskoj mitrovici i leposaviću je najjeftinija struja na svijetu....

Danica Drašković je dobar primer muljačine i krađe, endemski.
Rame uz rame joj je i Jorgovanka Tabaković, guverner NBS.
Pričao sam sa nekim tipom iz NBS koji kaže da jeste veoma "tankog" znanja iz ekonomije, ali da ima dobar tim koji radi sve umesto nje, i ona tako pliva kao nekakav monetarni stručnjak.

Imaju novi nacin da vam povecaju racun. Meni za kucu uopste nisu citali brojilo vec posle 6 meseci urade to jedanput , I naravno ne raspodele to na 6 meseci vec strpaju u poslednja 3 i naravno sve vam bude u crvenoj zoni.Poslednji racun preko 19000
Још си и добро прошао!
Могли су да ти стрпају све у последњем месецу, поготову ако ти бројило није доступно за читање већ негде у некој просторији или у кући. Тиме би оправдали не читње са:,,у време читања није било никог у кући''.
Још може да се деси да твоја ЕД посумња у исправност бројила и изврши баждарење. Па ако ниси са ЕД склопио уговор о уступању мерне групе (разводне табле са бројилима, Фидовом склопком, осигурачима, уклопног сата), задужиће те и тим трошковима.
Лепо иди у ЕД и склопи писмени договор да ти тај дуг расподеле у најмање 6 месеци и избегнеш велики број kWh у црвеној зони.
ПС: а како ти то ниси приметио да ти рачуни 6 месеци не долазе за плаћање а струју си редовно трошио, па питао ЕД о чему се ради?

Још си и добро прошао!
Могли су да ти стрпају све у последњем месецу, поготову ако ти бројило није доступно за читање већ негде у некој просторији или у кући. Тиме би оправдали не читње са:,,у време читања није било никог у кући''.
Још може да се деси да твоја ЕД посумња у исправност бројила и изврши баждарење. Па ако ниси са ЕД склопио уговор о уступању мерне групе (разводне табле са бројилима, Фидовом склопком, осигурачима, уклопног сата), задужиће те и тим трошковима.
Лепо иди у ЕД и склопи писмени договор да ти тај дуг расподеле у најмање 6 месеци и избегнеш велики број kWh у црвеној зони.
ПС: а како ти то ниси приметио да ти рачуни 6 месеци не долазе за плаћање а струју си редовно трошио, па питао ЕД о чему се ради?
Placao sam redovno po 4 000 dinara mesecno jer je stizao racun na 0 nula potrosenih kw..Placao sam neku cifru uobicajenu .Zbog korone nije mi se islo u EDB ,mislim da zbog toga nisu ni dolazili da citaju. Srbija gas je imala bolju ideju da im posaljes sliku sa androida 1 u mesecu u vreme korone i to je funkcionisalo ok.

Соларна енергија кошта колико скоро колико и прљава енергија термоелектрана, ускоро ће бити и јефтинија, али само у Србији АВ режим верује да је у угљу будућност, мада проблем је што више немамо квалитетног угља, па се ложи јаловина натопљена адитивима.

U to ne ulazim kako je kod vas. Evo dao sam link kako je kod nas. Ali i to moraš napraviti u suradnji sa nekom tvrtkom koja je opskrbljivač električnom energijom. I to možeš samo za svoje potrebe. Ne možeš proizvoditi više struje nego ti treba pa je prodavati svom elektrodistributeru.
Nije mi jasno sta radis sa viskom prikupljene energije? Nemoguce da paneli proizvode tacno koliko jr tebi potrebno

Evo primer zapadni kako je kod njih,ne znam da li je ovo Kanada ili Amerika ali visak proslede elektrodistrubuciji i dobiju neku naknadu za to
Ovde u Australiji visak prikupljene energije prodajes distributeru po ceni tri puta nizoj nego sto oni prodaju svoju. Imam 9.9 KW sistem za koji sam platio otprilike polovinu vrednosti, Drugu polovinu platila drzava i distributer, struju skoro da i ne placam.

Nije mi jasno sta radis sa viskom prikupljene energije? Nemoguce da paneli proizvode tacno koliko jr tebi potrebno
Nema viška prikupljene energije. Dobiješ onoliko koliko ti treba. Po ljeti imaš viška, po zimi manjka i to je to. Kad ideš s distributerom napraviti ugovor radiš ga na osnovu svoje potrošnje. Naravno da ne dobiješ točno koliko trošiš nego nešto manje.

Back